Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Pasul Ferto - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Pasul Ferto

Pasul Ferto, atractii turistice

Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Din cauza padurii dense s-ar putea sa ai semnal mai slab la gps...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Pasul Ferto:

Izvor de apa minerala
Izvor de apa minerala
Pasul Ferto
Pasul Ferto
Broasca
Broasca
Izvor
Izvor
Indicatoare ruginite
Indicatoare ruginite

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Ferto! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Pasul Ferto si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Liban, se afla la 7,33 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pasul Ferto?
- Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 5,1 km. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras. Prima data pe un traseu de via ferrata. Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
- Muntele Observatorul la 5,3 km.
- Varful Harghita Madaras la 5,5 km. Muntele Harghita este cea mai lunga si ceamai tanara parte a lantului neoeruptiv din Carpatii Orientali, varfulcel mai inalt fiind Varful Madaras (1801 m). Am gasit cutia veche. Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare. Pe platou. O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata. Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata.
- Piatra Mesei Carta la 5,9 km.
- Cascada Paraului Saritor la 6,1 km. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit la... tinta!. Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere. Unde-s doi.... Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor!. Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei.
- Sfinxul de la Izvoare la 6,1 km.
- Spre Piatra Mesei Carta la 6,5 km.
- Piatra Mica a Bufnitei Harghita-Bai la 6,8 km.
- Izvorul de langa paraul Loc la 7 km.
- Harghita Racu la 7,2 km. Felicitari pentru primul gasitor. Daca iti plac varfurile Harghitei, iti recomand ascunzisul de pe varful Harghita Siculeni, respectiv panorama de pe Varful Tesit din apropiere. Noi eram primii gasitori in carnetel. Fara poteca marcata, era interesant drumul prin padure.
- Muntele Mihai la 7,4 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
- Cetatea Racu la 8 km. Probabil o fortificatie din perioada Latene, folosit - conform vestigiilor arheologice - si in secolul I, apoi, dupa o perioada de intrerupere si in evul mediu timpuriu. Revalorizare. Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata, pe care il vom descrie curand pe site-ul muntesiflori. O zi minunata. Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Am gasit geocutia primii. Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand.
- Sicasau la 8,3 km. Felicitari pentru ascunzis. Intr-o dimineață cu soare, cu prietenul meu, am găsit această geocutie. Impreuna cu niste prieteni din Cluj. Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare.
- Drumul Transharghita la 8,8 km. Transharghita. Am trecut pe Transharghita cu un ARO.
- Pasul Liban la 9,2 km. Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau. Spre varful Amza. Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-) Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.
- Varful Harghita Siculeni la 9,4 km.
- Piatra Tabulata Siculeni la 10,7 km. De langa stanca avem o priveliste frumoasa asupra Ciucului de Mijloc si Superior. Muzeu forestier la Stogul de Piatra. Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni. Popasul de la Piatra Tabulata. Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras.
- Varful Harghita Ciceu Harghita-Bai la 10,8 km.
- Capela Sfantul Anton de la Madaras la 11 km. Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). In drum spre sarmale. In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea, am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici. Pe urmele... inaintasilor!. La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat "pe ghicite" acest obiectiv.
- Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 11,1 km. Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
- Baile Madicea Carta la 11,2 km. Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. De Rusalii. Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Izvoarele de sub parau. In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea.

Pasul Ferto in limba maghiara - magyarul: Pucsek Jani ládája Fertő-nyereg

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pasul Ferto
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras...

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Ferto? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

Obiective ascunse din apropiere

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.