Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Castrul roman Ighiu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Castrul roman Ighiu..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Castrul roman Ighiu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

De sub Vf. Cotumba spre est cotumba
De sub Vf. Cotumba spre est
Spre sud Biserica armeana armeneasca Gheorgheni
Spre sud
Privire de langa sonda spre amontele Trotusului sonda poieni
Privire de langa sonda spre amontele Trotusului
2081 Cetatea Mehadia
2081
De pe partea cealalta a drumului Piatra Gaurita Bixad
De pe partea cealalta a drumului
1641 Sangeorgiu de Mures
1641
Palatul Culturii 1 Targu Mures
Palatul Culturii 1
De pe varf valea Bistritei Pietrosu
De pe varf
Spre nord Umerii Pietrei Craiului
Spre nord
Loc de odihna Tunel Nera
Loc de odihna
Bazin cu apa sarata Corund Dealul Melcului
Bazin cu apa sarata
Spre varful Tuguiata Podisul Babadagului
Spre

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Castrul roman Ighiu!

>>> Vizitati Castrul roman Ighiu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Ighiel, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,29 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ighiel: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Castrul roman Ighiu?
(detalii dupa autentificare)
Calcarele de la Ampoita la 1,7 km
Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Piatra Corbului la 4,3 km
Am gasit locul, am vazut scorbura cea mai probabila, cutia nici vorba. Din punctul meu de vedere, important este ca ati ajuns in locul respectiv. Multumesc pentru atentionare. Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa la 7,2 km
Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Piatra Craivei Muntii Trascaului la 9,1 km
Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic.
Traseul celor 3 Fortificatii la 9,1 km
Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie. Construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate o include pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban.
Ruinele bisericii reformate Benic la 12,1 km
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238. In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia. Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita. A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Locatie frumoasa pentru o iesire cu copii mici.
Cheile Cetii la 14,1 km
Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim. Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.
La Pietri Cetea la 14,2 km
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea. Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Cheile Intregalde Muntii Trascau la 14,4 km
Necesita ceva intretinere, capacul e spart. Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
Piatra Cetii la 15,2 km
Rezervatia Naturala Piatra Cetii este o arie naturala complexa constituita dintr-un relief pitoresc reprezentat de creste, abrupturi, tancuri si stancarii pe partea sudica si partial de versanti acoperiti cu vegetatie forestiera. Se remarca printr-o mare diversitate floristica, adapostand o serie de endemisme si plante rare aflate pe lista rosie a plantelor superioare din Romania ca specii care necesita ocrotire. Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Rapa Rosie la 17,6 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 hectare. Am gasit cutia, multumesc. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Biserica de lemn Ghioncani la 18 km
Biserica de lemn, monument istoric din Ghioncani, care apartine de comuna Intregalde, a fost construita in anul 1878. In data de 5 mai 2024, in noaptea de Inviere, biserica a fost distrusa in totalitate de un incendiu, cauzat probabil de o lumanare aprinsa si lasata nesupravegheata.
Cheile Rametului la 18,4 km
Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului.
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 18,7 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 19 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.

Castrul roman Ighiu in limba maghiara - magyarul: Magyarigeni római erődítmény

Obiective cultural-istorice - Judetul Alba
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Castrul roman Ighiu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Alba, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica catolica - Zalau Ascunzis inaccesibil. Am ajuns la fata locului, seara, dupa ora sapte. Este pentru prima data cand ma aflu in acest oras.
  • Varful Cernegura - Muntii Tarcaului Varful Cernegura. Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului. Dupa ce am rascolit toate stancile si intors o cioata uriasa crezand ca aceasta cutie este una de iaurt de 1 kg.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad In sfarsit, in al treilea an de cautari. Am gasit-o, dar tot cu aventuri. Adica in sfarsit am gasit copacul cu pricina, la vreo 25m de coordonatele originale.
  • Cetatea Brasov Lipseste temporar. Cutia lipseste in urma renovarilor efectuate la cetate.
  • Cetatea Rupea Prima cutie. Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
  • Cheile Baciului Cheile Baciului. Am gasit usor . Loc interesant din punct de vedere geologic.
  • Via ferrata Pericolul Caprei - Harghita Madaras Prima data pe un traseu de via ferrata. Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Recomandabil vara doar autoturismelor de teren.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Castrul roman Ighiu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!