Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cheile Pravului

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Pravului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Drumul Crucii Manastirea Cerbu
Drumul Crucii
Podul pod Stefan cel Mare
Podul
Puiul pe stanca Cindrel Rozdesti
Puiul pe stanca
Cheile Moara Dracului - 2 Cheile Moara Dracului Rarau
Cheile Moara Dracului - 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Pravului!

>>> Vizitati Cheile Pravului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Botani, se afla la 0,82 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Tunelul Verde al Dragostei Pestera Cetatea Mica Cheile Turzii
Refugiul Saruni Muntii Trascau
Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Cascada Vanatara Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului
Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m.
Dealul cu melci Pictura murala Alba Iulia Pasul Ponor Magura Uroiului Cariera Carnic-Napoleon Cheile Geogelului
Fabrica de pensule
Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.
Falx Dacica De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Iezerul Ighiel
Detunatele Pentru ca am umblat de curand in cutia cu amintiri nu se poate sa nu pomenesc si de Detunatele, vizitate acum patru ani.
Cheile Plaiului
Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Lacul Filea-Ciurila Paraul Alunis Pestera Darnii Lacul Aurel Vlaicu Detunata Goala
Cetatea ColtestiCetatea Coltesti
In Tukane express TB. In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu.
Piatra Grohotisului
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca
Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Pestera Coiba MarePestera Coiba Mare
Pentru a ajunge la ea, urmam soseaua forestiera de pe Valea Garda Seaca cale de 12 km, de la comuna Garda de Sus, pana la catunul Casa de Piatra.
Biserica reformata Ludus Lacul Padureni-Ciurila Pestera Sura de Piatra Muntii Trascau Lacul Dostat
Coloana Infinitului BogataColoana Infinitului Bogata
Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Biserica catolica Rosia Montana Lacul Rotund
CalnicCalnic
Am gasit cutia.
Lacul Mihoesti Piatra Corbilor Lacul Tarnita Lacul Csiky Castrul roman Potaissa Lacul Sulfuros
Stejarul lui Avram Iancu Blaj
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Sub Piatra Corbului Rosia MontanaSub Piatra Corbului Rosia Montana
Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Lacul Luncoiu Lacul Tarzan
MIG 21 Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Crucea Granicerului Agarbiciu Podul natural de la Grohot Cetatea Cugir Lacul Micesti Stanca Bulz Geoagiu de Sus Varful Rotunda
Cascada Ciucas Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta.
Piatra BulbuciPiatra Bulbuci
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cosul Hilii Via ferrata Cheile Turzii Lacul Miercurea Sibiului
Arboretumul din Simeria Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
Varful MamutVarful Mamut
Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Biserica reformata CuciBiserica reformata Cuci
Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Cetatea Aiudului Padurea Sloboda
Biserica reformata VisteaBiserica reformata Vistea
Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
Izbucurile Bujor si Feredeu Posaga Sfinxul Carnic Rosia Montana Avenul Dobru Huda Tatarilor
Coltesti Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim.
Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Pravului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Santul cetatii - Moacsa: Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Coordonatele sunt ale geocutiei, care se afla la 10-15 m nord-vest de santurile adanci de 4-5 m.
  • Cetatea Bufnitei - Harghita Bai: Harghita - Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Cetatea Racu: O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Am ajuns la aceasta cetate, de existenta careia nu stiam pana acum.
  • Piatra cu caldare mica - Piatra Soimului - Oituz: Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Cetatea Vapa: Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Varful Baesul: Panorama deosebita - Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita. Am pornit din Calimanel, trecand pe langa o cariera de piatra, respectiv stancile unde exerseaza cataratorii localnici.
  • Baile Barzava: A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata). Pacat ca drumul de acces nu a fost modernizat.
  • Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos: Felicitari organizatorilor - Am gasit acest ascunzis din intamplare. Ne-am trecut in carnetel si am lasat in cutie o cruciulita sfintita de culoare violet.
  • Mofeta din Baile Tusnad: Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Vineri seara (tarziu) n-am putut pentru ca pompierii pazeau drumul si nu lasau pe nimeni, un urs venise deja pana langa tabara.
  • Stanca Minunilor: O panorama nedescrisa - Am gasit si aceasta geocutie. De aici de sus este o panorama nedescrisa asupra vaii Varghisului.
  • Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca: Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Partea nou construita nu ajuta.
  • Capela Sfanta Inima Gheorgheni: Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti. Din aceasta cauza era dificil sa cauti prin zona, fara sa fi remarcat.
  • Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea: Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa. Pe o distanta scurta am mers pe asfalt, care se termina insa foarte repede.
  • Piatra cu Palarie - Piatra Soimului - Oituz: Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Belvederile de pe ea sunt impresionante.
  • Curtea Domneasca - Targoviste: Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Pasul Ghimes: Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra. Acpoerisul pare renovat, cu folie pe sub sindrila.
  • Cheile Dobrogei: Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud. Am vizitat mai intai Pestera La izvor, apoi stancariile din partea de nord-est a cheilor.
  • Concretiuni de Feleac: Multumesc - Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze. Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.
  • Printre pini - Sanpetru: Am gasit doar o scorbura goala - Intr-o drumetie pe Dealul Lempes - cel la poalele caruia se afla localitatea Sanpetru - cu scop floristic. Am ajuns si in paduricea de pini din sectorul sudic al dealului, acolo unde ar fi trebuit sa se afle geocutia.
  • Rapa Rosie: Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am incarcat coordonatele unui punct, de ajutor celor care vor sa gaseasca drumul spre Rapa Rosie.
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges: Ascunzis drive-in - Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici. Eram putin si grabit, si vroiam sa folosesc timpul ramas pana la inserare pentru ce era mai important drumetiile planuite.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: In vizita - Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Tinovul Mohos: Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad: Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas. Desi pe indicatoare scria ca vor fi cele cu nr 2, 3 si 4, am gasit functional doar pe Apor.
  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa: Nici o armata nu face cat un gps - Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Dalnic - satul natal al lui Gheorghe Doja, bisericile din Moacsa, Rezervatia Reci.
  • Crucea de pe Plaiul Ugra: Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca. Sigur, avand in vedere ascunzisul, trebuia o cutie mai zdravana.
  • Fantana cu paduchi: De la izvorul de langa drum pana la fantana - Dupa ce cu ocazia minivacantei de 1 mai, am avut mai multe intalniri cu vipere, caini, capuse. Am zis ca pot sa vina si niste paduchi.
  • Biserica Neagra Brasov: Loc interesant - Foarte interesant locul in care este ascuns. Si cutia, de asemenea.
  • Piatra Tarcii - Odorheiu Secuiesc: Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa. Initial am cautat geocutia pe baza coordonatelor date, la aproximativ 28 m de ascunzisul real.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Pravului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.