Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Poiana Bulz

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Poiana Bulz - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Statiunea Balconul de piatra Lacu Rosu
Statiunea
Amenajare exterioara noua Feherko izvor apa minerala
Amenajare exterioara noua
La marginea prapastiei Frumoasa Garciu cariera pietris nisip
La marginea prapastiei
Turnul inalt Valea Iavardi stancile turnuri
Turnul inalt

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Poiana Bulz!

>>> Vizitati Poiana Bulz si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Pietreni, se afla la 4,43 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Violeta Dolina Gaura Fusului Crucea lui Ursache Varful Parangul Mic Muntii Parang Saua Paltinului Podul Calugarita
Varful Oncesti Muntii CindrelVarful Oncesti Muntii Cindrel
Am pornit spre varful Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Saua La Apa Cumpanita Muntii Fagarasului Piatra cu Gauri
Cetatea PoienariCetatea Poienari
Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
Piatra Buha Sacelu
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Geo Negoiu Muntii Fagaras Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu. Manastirea Lainici
Pasul Barcaciului Am gasit cutia. Am gasit-o. Iezerul Muntinului Cascada Lotrisor Lac Jiet
Rapa Evantai
Rezervatia naturala geologica este situata in Subcarpatii Valcii, in bazinul Paraul Sarat, afluent de dreapta a raului Olt.
Varful Gemanarea Muntii Parang Poarta Soarelui Cascada Boroncioaia
Cindrel
Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Varful Gruiu Muntii Parang
Mina parasita Piciorul LespezilorMina parasita Piciorul Lespezilor
Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Prapastia Genune Lacul Malaia Portita Avrigului Locul fosilifer Valea Desului Vladimir Cascada Scorusu Rezervatia paleontologica Golesti Pestera Arnautilor
Piramidele din valea StancioiuluiPiramidele din valea Stancioiului
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Canionul Valea lui StanCanionul Valea lui Stan
Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare.
Lacul Cerbureni
Schitul Pahomie Buila-VanturaritaSchitul Pahomie Buila-Vanturarita
Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a infiintat.
Varful CarjaVarful Carja
De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Lacul Iezer Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig
Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Cascada Apa Spanzurata Bradul urias de 500 de ani Cariera de marmura Porumbacu Stanca Coltul lui Damaschin Locul fosilifer Buzesti
Lacul Caltun Muntii Fagaras Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc.
Varful Dengheru aronbvVarful Dengheru aronbv
Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
Castrul ArutelaCastrul Arutela
Aam gasit-o, e acolo. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Pestera Salbaticului
Cetatea CisnadioaraCetatea Cisnadioara
Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai. Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am gasit cutia ascunsa.
Lac Tocile
Rosen GartenRosen Garten
Am gasit cutia.
Lacul Carja Muntii ParangLacul Carja Muntii Parang
Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Calcarele cretacice de la CisnadioaraCalcarele cretacice de la Cisnadioara
Am gasit cutia. Am gasit cutia ascunsa.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Biserica evanghelica Cisnadioara
Ea a fost ridicata pe locul unei foste biserici in stil gotic datata in anul 1428, din care s-a pastrat doar turnul din partea vest.
Varful CoziaVarful Cozia
De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Piramidele de la SlatioaraPiramidele de la Slatioara
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Poarta de PiatraPoarta de Piatra
Poarta de Piatra este una dintre cele opt porti cunoscute pana in prezent in masivul Cozia.
Cascada Sila Lacul Pasari Saua Corbului
Valori naturale - Alte locuri
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Poiana Bulz
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: Un loc foarte bun - Am gasit cutia, un loc foarte bun. Frumoasa plimbarea prin padure.
  • Grota sulfatara Turia: Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca. Atentie sa nu confundati.
  • Borsaros: Posibil sa lipseasca - Nu am gasit cutia. Am cautat in amplasamentul de la coordonate, dupa instructiuni, dar cutia nu am gasit-o.
  • Piramidele de langa Apold: Interesant - Interesante piramide.
  • Cascadele Ramnuta Mare: Salut domnule cavaler :-) - Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. Data gasirii geocutiei apare langa comentariu, nu este nevoie sa fie inclusa si in text.
  • Cetatea Racu: O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Am ajuns la aceasta cetate, de existenta careia nu stiam pana acum.
  • Sub Muntele Uroi: Foarte frumos view - Nu mai este o cutie rotunda si nu este bagata intr-o punga de plastic, dar este in foarte bune conditii. In citeva monezi si un clip pt coli.
  • Memorialul Ginta: Cu greu am ajuns la cutie - Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
  • Suhardul Mic: Suhardul Mic - Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Varful Baesul: Panorama deosebita - Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita. Am pornit din Calimanel, trecand pe langa o cariera de piatra, respectiv stancile unde exerseaza cataratorii localnici.
  • Lacul Rosu: Am urmat indicatiile de traseu - In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte. Cutia era bine ambalata, dar cu ceva condens.
  • Chiurus: Usor de gasit - Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
  • Pasul Vlahita: Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Vroiam si eu sa ascund o geocutie aici, dar niciodata nu am gasit un loc potrivit, langa monument sau in apropiere.
  • Cetatea Ika: Multumiri - Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Plimbare placuta - Cu ocazia unei plimbari placute, am gasit prima noastra cutie. Multumim pentru ascundere.
  • Izvoare tamaduitoare - Baile Balvanyos: Dupa o cautare metodica - Nu am folosit gps-ul pentru a gasi aceasta geocutie. Eram oarecum in graba, pentru ca eram asteptat.
  • Troita cu palarie - Drumul Muntelui - Frumoasa: Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Era o geocutie mai speciala, fara cutie, doar un creion si un carnetel ambalat intr-o pungulita inchisa ermetic.
  • Lacul Rosu: Sensurile de parcurgere traseu - Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia. Sensul invers, sensul parcurs si de Sorin, se recomanda in cazul in care se porneste din debarcaderul lacului.
  • Cascada Supanu: La a doua tentativa - La a doua tentativa, am reusit. Ca un facut, iarasi am uitat plansele cu foto acasa.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi: Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus: Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo - Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Biserica armeneasca - Dumbraveni: Orasul armenesc - O biserica foarte frumoasa. Ar trebui restaurata.
  • Varful Oncesti - Muntii Cindrel: Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Bineinteles, cu telescaun :-).
  • Cetatea Colt: Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. In jurul geocutiei a crescut o padure de urzici inalte de peste un metru.
  • Mlastina Harman: Din pacate - Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului. Programul de vizitare este afisat la intrare.
  • Gura Raului: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Cetatea Brasov: La cetate - Am gasit cutia. Ne-a placut foarte mult cetatea.
  • Izvorul Bilascu - Padurea Faget: A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu: Neatent si nepregatit - Nu sunt un mare fan al ascunzisurilor de tip mistery, sau a celor care involva diferite calcule matematice. Sunt de parere ca operatiunile de aflare a coordonatelor geocutiei distrag atentia de la locatie.
  • Concretiunile paraului Roua: Canyon si cascada spectaculoasa pe paraul Roua - Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m. Apoi am pornit pe jos sa caut geocutia, respectiv sa descopar concretiunile paraului Roua.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Poiana Bulz? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.