Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Lacul Foroja - Muntii Tarcaului - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Lacul Foroja - Muntii Tarcaului, atractii turistice

Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Cutremurul din 1977 a provocat o mare alunecare de teren pe acelasi versant al Muncelului, in zona de obarsii ale paraului Foroja...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze din albumul foto Lacul Foroja - Muntii Tarcaului:

Lacul Foroja vazut de pe Plaiul Intarcatoarea
Lacul Foroja vazut de pe Plaiul Intarcatoarea
Pe malul estic al Lacului Foroja
Pe malul estic al Lacului Foroja
Pe malul estic al Lacului Foroja - 2
Pe malul estic al Lacului Foroja - 2
Pe malul vestic al Lacului Foroja
Pe malul vestic al Lacului Foroja
Popas pe malul vestic al Lacului Foroja
Popas pe malul vestic al Lacului Foroja
8403
8403
8404
8404
8405
8405
8402
8402
Urmele unei petreceri
Urmele unei petreceri

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Foroja Muntii Tarcaului!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Lacul Foroja - Muntii Tarcaului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Preluci, se afla la 2,72 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Foroja Muntii Tarcaului?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Lacul Agas Muntii Tarcaului la 3,6 km. Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas. Lacul s-a format in urma unei uriase alunecari de pamant produsa de ploile abundente din anul 2004.
Lacul Asau la 6,3 km. Lacul Osoi. Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul. Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului.
Piatra Uriasului de la Asau la 7,6 km. Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit. Piatra seamana cu spinarea unui urias. Aparitia stratului la zi se petrece la capatul cozii sud-estice a Muntilor Tarcaului (Culmea Preluca Talharului).
Grotele militare de pe Muntele Cristes la 10,8 km. Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Cascada Supanu la 11,1 km. Exista aici o serie de caderi de apa, iar caderea principala insumeaza aproximativ 10 m, din mai multe trepte. Cascada Supanu - Am ridicat manusa. Am raspuns provocarii. Provocare. O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Am vazut Cascada Supanu (nu si cutia). Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. Cascada Supanu. La a doua tentativa, am reușit. Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu.
Varful Cotumba Muntii Ciucului la 11,3 km. Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Cascada Scaricica Comanesti la 11,4 km. Spre ea porneste un traseu turistic clasic, candva marcat cu triunghi rosu, ce suie pe valea Supanului, un afluent al Trotusului. Cascada Scaricica - Comanesti. Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada. Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului.
Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 11,8 km. La cateva zeci de metri deasupra albiei ies la zi strate de gresie cladite in felurite moduri, unele putand starni imaginatia, precum Faraonul. Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti. Zona e interesanta, mai ales vara. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete. Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie. Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept.
Lacul Filigeni Obcina Laposului la 11,9 km. Recomandari. Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori. Lacul Filigeni - Obcina Laposului. Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Am gasit ascunzisul, geocutia, nu si lacul. Dupa ce am cautat ascunzisurile de la Stanca Faraonul, respectiv Cascada Scaricica, m-am gandit ca ar trebui sa caut si geocutia ascunsa langa lacul Filigeni. Localizare Lacul Filigeni. Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat, unde veti gasi si o harta a traseului. Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu).
Faleza raului Trotus Comanesti la 12,6 km. Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 13,8 km. Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit. Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Valea Uzului la 14,3 km. Valea Uzului. Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. La inganatul noptii cu dimineata. În drum spre La Ocloș, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperând sa gasim cutia, chiar daca era înca întuneric. Valea Uzului - consideratii istorice. Întrucât geobiectivul este intitulat Valea Uzului și cum se gasesc puține date despre acest catun, merita sa le menționam pe cele aflate și în ideea ca vor fi completate de cei care știu sau gasesc mai multe informații. Troita Eroilor Cosnea la 15 km. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit. Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza. Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei. Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial.
Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului la 15,2 km. La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scărisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la 15,4 km. Cu lanterna. Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de "ascunzator", am purces la cautarea obiectivului. Drum catastrofal pe paraul Petru. Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa. Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism.
Cascada Nasolea la 15,9 km. Cascada Nasolea. Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea. Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada.
Piatra Crapata Munceii Uture la 15,9 km. Piatra Crapata Runcu. Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului.
Lacul Poiana Uzului la 16,6 km. Barajul, din beton, cu contraforti, este inalt de 84 m. Lacul Poiana Uzului. Locatie spectaculoasa, neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru, abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune. Un ascunzis de exceptie. Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din 1965).
Lacul Tarnita Muntii Berzunti la 16,8 km. Lacul Tarnita. Am gasit ascunzisul la est de lac (tau, bolatau zic localnicii). Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului!. Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac; "v"-ul care s-a lipit de "est"-ul din indiciu il declaram neavenit si, ca atare, nul. Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editată în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf.
Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 17 km. Roman fiind, dar ofiter in armata Imperiului Austro-Ungar, pus in situatia de a lupta impotriva coetnicilor sai, gaseste ca singura solutie dezertarea. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca. Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci. In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia. Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina. Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor, care descrie destinul tragic al lui Apostol Bologa, alias Emil Rebreanu, fratele scriitorului.
Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes la 17 km. Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant (cel pe care era trasata granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Moldova, pornind din Pasul Ghimes-Palanca). Ascunzis pe teren privat. Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Cetatea Redut nu e cetate!. Am reusit sa gasim date despre "cetate", pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes. In orice anotimp zona arata impecabil. Un drumusor suie in 15 minute la cetate, pe versantul stang al unui paraias ce curge intre Karenta si Sant.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti la 17,1 km. Ssingurul cu peste 800 m. Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita. Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Dansand cu serpii. Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe. Varful Tarnita, cu cei 892 m ai sai, este unul dintre cele mai importante de pe culmea principala a Muntilor Berzunti, cel mai important al jumatatii vestice a crestei.
Altarul Stogul de piatra la 17,2 km. Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra. La Altar am gasit geo-ofranda. Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante.
Camila de pe Munceii Uture la 17,2 km. In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Crucisatorul Munceii Uture la 17,2 km. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul. Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Varful Maguricea Darmanesti la 17,3 km. Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus.
Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 17,3 km. Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10. Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Am prins o vreme superbă. Mai greu a fost sa gasesc ascunzisul ascunzisului. Nota pentru dificultate. Felicitari. Ascunzisul e de nota 10. Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramânând doar emotia. Principalul rol a fost cel de supraveghere a punctului vamal infiintat aici de principele Transilvaniei, Bethlen Gabor.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 17,3 km. Locomotiva cu aburi. Pacat ca nu e recondiționata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent. Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva. Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova.
Biserica de la Kontumac Ghimes la 17,3 km. Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate. Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac. Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista. Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 17,4 km. Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Stanca cu brazi Stogul de piatra la 17,6 km. Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri. Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra. Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie. Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut. Deseori turisti o confunda cu Piatra cu ceaun.
La deget Stogul de piatra la 17,7 km. In zona Stogul de piatra, pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, gasim in padure o multime de formatiuni stancoase interesante. La deget - Stogul de piatra. Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4. Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget.
Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 17,7 km. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului. Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful. Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare.
Varful Tatalui Muntii Ciucului la 17,7 km. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor. Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui. In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit. Dispariția celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (vârf și Fântâna Rece) mai mult m-a stârnit, sa mai trec sa verific ascunzișurile - mai ales când, se întâmpla, ca aici, - sa fac câte un traseu prin zona. Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului.
La Deget Munceii Uture la 17,7 km. Locatia este descrisă deja pe site ca punct de interes. La Deget - Munceii Uture. Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus.
Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 17,9 km. Dinspre culmea celor mai inalte varfuri ale Muntilor Tarcaului, Grindusu-Ciudomiru-Bortoasa, se desprinde un puternic brat lateral ce se termina deasupra depresiunii Ghimes prin cateva picioare. Varful Biliboc. Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord).
Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 17,9 km. Unul dintre traseele - scurte - de acces la el trece pe langa Varful Sipotel, incalecand apoi un varf de peste 1600 m, antecamera a Ciudomirului. Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 18 km. A doua formatiune, cea mai cunoscuta, este Piatra cu ceaun, denumita astfel din cauza unei adancituri din spatele stancii, care are forma unui ceaun aproape perfect. Ceaunul a fost cu plin. Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Piatra cu ceaun - Stogul de piatra. Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante.
Izvorul Alb la 18,3 km. Fantana Rece Valea Boros la 18,5 km. Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintă izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece. Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece. Cred ca am mai trecut pe la Fântâna Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, între timp, disparuta.
Izvorul de la Botul Farcului la 18,9 km. Izvorul din carare. Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica. Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului.
Varful Cracu Geamana Muntii Tarcaului la 20 km. Stanca lui Camara Pagubeni la 20,5 km. Canionul paraului Hemeius Pagubeni la 20,5 km. Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 21,4 km. Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Varful de la Sipotul lui Motoc la 21,5 km. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Varful Chircus Muntii Berzunti la 22,1 km. Varful este unul dintre cele cateva de peste 900 m ale Muntilor Berzunti, acesta de 903 m. La varf se poate ajunge pe mai multe trasee ce pleaca din localitati de pe valea Trotusului - Larga, Pagubeni.
Piatra Corbu Larga la 22,2 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Varful Geamana Muntii Tarcaului la 22,5 km. Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Piatra Floarei Muntele Stogu la 22,6 km. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.

Lacul Foroja Muntii Tarcaului in limba maghiara - magyarul: Foroja-tó Tarkő-hegység

Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Foroja
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Tarcaului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci, cautand cea mai buna modalitate de a aborda valea Foroja. Pana la urma m-am intors pana aproape de marginea localitatii Beleghet, unde se poate trece calea ferata...

Ai ajuns in Muntii Tarcaului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Foroja? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.