Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe harta in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Monumentul Eroilor - Magura Ocnei - Targu Ocna - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Monumentul Eroilor - Magura Ocnei - Targu Ocna

Monumentul Eroilor - Magura Ocnei - Targu Ocna | Unde este acest loc?

Monumentul Eroilor de pe Magura Ocnei din orasul Targu Ocna este un monument comemorativ al militarilor romani morti in Primul Razboi Mondial...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Monumentul eroilor Magura Ocnei Monumentul eroilor Magura Ocnei. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Monumentul Eroilor Magura Ocnei Targu Ocna! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Monumentul Eroilor - Magura Ocnei - Targu Ocna si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Poieni, se afla la 1.83 km distanta.
Cazare

Cazare Poieni (Targu Ocna, Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Poieni, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 2.68 km distanta: Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta (16 poze). Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
147147d_76101100
147147d_76111101
147147d_7612_j1_cariera1102
147147d_76131103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Monumentul Eroilor Magura Ocnei - Targu Ocna?
Varful Cosna. Varful Cosna este ultimul, mai rasarit (784 m), de pe cel mai zdravan - lungime și altitudini - dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Păltinis - Cosna. Fara priveliste, dar cu transee - De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m. (geoobiectiv cu geocutie)
Dealul Dracoaia. La 4 km. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate. Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna. (obiectiv interesant cu geocutie)
Monumentul de pe Dealul Cosna. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. (atractie turistica si geocutie) Stanca Cucului de la Bogata. Obiectivul despre care vorbim se afla la jumatatea distantei dintre Bogata si Dofteana (3,5 km vest de Bogata), la marginea soselei. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora. (obiectiv interesant cu geocutie)
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail. La 5.7 km. Se afla langa raul Trotus, la vest de Onesti, la sud-est de Targu Ocna, intre Pargaresti si Nicoresti.
Trovantii de la Viisoara. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Trovanti langa poteca, geocutie pe varful dealului - Ascunzisul amenajat pe delalul Docmanei a fost ultimul obiectiv cautat in acea zi.
Fantana din mijlocul drumului. Saua Pacurita. Canionul Dofteana. Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Pe culme. De pe micul platou nu prea avem o priveliste buna, dar zona prezinta interesante formatiuni stancoase, care merita sa fie vizitate. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani si mai ales nu pe traseul .
Fortareata de piatra. Amenajarea consta dintr-un zid exterior si unul interior, niste trepte de piatra, respectiv interiorul fortaretei. Am ... cucerit Fortareata de pe Piatra Soimului - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Belvedere Piatra Soimului. Piatra Soimului, zona stancoasa preferata de alpinistii locali, se afla pe un versant de munte, plina cu stancarii de gresie, deasupra comunei Oituz, din judetul Bacau. Piatra Soimului - Ascunziș bine ales, găsirea cutiei oferind .
Piatra cu caldare mica. Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca să tot stai pe ganduri prvind-o.
Piatra cu Palarie. La 6.7 km. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Bacau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Monumentul Eroilor
 • Localizare pozitie pe harta Magura Ocnei - Targu Ocna
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe harta in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Magura Ocnei - Targu Ocna si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Monumentul Eroilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Sonda straveche de la Poieni
  Sonda straveche de la Poieni
  Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania.
  Cimitirul Eroilor de la Poieni
  Cimitirul Eroilor de la Poieni
  Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti.

  Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.