Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Varful Maguricea - Darmanesti - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Varful Maguricea - Darmanesti

Varful Maguricea - Darmanesti | Unde este acest loc?

Maguricea este un deal cu doua cocoase proeminente, de 522 m si 512 m, aflat in capatul estic, extrem, al uneia dintre culmile secundare importante ale Muntilor Ciucului, interfluviul Uz-Ciobanus...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Cocoasele Măguricii văzute dinspre vest Vedere de pe Măguricea - 1 Vedere de pe Măguricea - 2 Munții Berzunți Biserica de lemn - 1 Biserica de lemn - 2 Detaliu. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Maguricea Darmanesti! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Varful Maguricea - Darmanesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Darmanesti, se afla la 1.18 km distanta.
Cazare

Cazare Darmanesti (Bacau)


Vezi oferte de cazare langa Darmanesti, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 16.68 km distanta: Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta (0 poze). Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
147147d_76101100
147147d_76111101
147147d_7612_j1_cariera1102
147147d_76131103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Maguricea Darmanesti?
Lacul Tarnita. Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - A (punct de interes turistic cu geocutie) Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita. Ssingurul cu peste 800 m. Dansand cu serpii - C (obiectiv interesant cu geocutie)
Lacul Filigeni. Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Multumesc pentru coordonate - Folosind geoplaner. (geoobiectiv cu geocutie)
Ochiul Huitoarei. Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. (geoascunzis)
Cascada Supanu. Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii! Am amplasat, in acelasi loc, o cutie spatioasă, inscriptionată, dotată si fotografiata.
Canionul Dofteana. Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Lacul Poiana Uzului. Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. Dealul Ursoaia. Stanca Cucului de la Bogata. Obiectivul despre care vorbim se afla la jumatatea distantei dintre Bogata si Dofteana (3,5 km vest de Bogata), la marginea soselei. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Piatra Uriasului de la Asau. La 10.1 km. Vorbim despre rezultatul eroziunii asupra unui afloriment de gresie de Kliwa (poate cea mai dura gresie - continut de siliciu de vreo 98 procente). Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Dealul Dracoaia. Dealul este de tip hogback, o creasta ascutita care a ramas in urma eroziunii intr-o zona cu strate de duritati diferite, puternic inclinate. Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna.
Drumul Crucii. Drumul Crucii de pe Dracoaia este marcat cu tablete sculptate în lemn, reprezentând cele 14 opriri biblice. Nici drumul nu mai e ce a fost - Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia.

Varful Maguricea Darmanesti in limba maghiara - magyarul: Maguricea-domb Dormánfalva

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Varful Maguricea
 • Localizare pozitie pe harta Darmanesti
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Darmanesti si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Maguricea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Varful de la Sipotul lui Motoc
  Varful de la Sipotul lui Motoc
  Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
  Ruinele fostului schit Lapos
  Ruinele fostului schit Lapos
  Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.

  Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.