 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |

Apata.. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Apata - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze din albumul foto Apata: Ruinele cetatii din Apata  Ruinele turnului  Inscriptie veche  Ramasitele zidului
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Apata!
Vizitati Apata si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Apata, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,93 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Apata: 7 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  Stanca Ariciul Ormenis la 4,4 km La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.  Ormenis la 5,1 km Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin. Este marginita la vest si nord de Lunca Oltului care formeaza hotarul cu judetul Covasna, la sud de comuna Apata si la vest de comuna Racos.  Ulmul din Capeni la 10,6 km Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile.  Fantana alba la 11,8 km Aria naturala protejata, cu o arie de 85 km2, se intinde pe o lungime de 17 km, de-a lungul vaii paraului Bogata. In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata. Dealul Crucii la 11,9 km M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie.  Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen Racos la 12,2 km In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. Biserica fortificata Rotbav la 13,6 km Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice. Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare. Lacurile Rotbav la 14,2 km Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha. Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur.  Sugas Bai la 14,7 km Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu
bicicleta. Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Am pus un cercel inauntru.  Cimitirul Zathureczky Baraolt la 14,9 km Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata.  Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 14,9 km Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant. Prin exponate interactive, modele tridimensionale si elemente senzoriale, copiii pot invata despre plantele si animalele habitatelor forestiere si acvatice.  Ruinele cetatii Reka la 16 km Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes).  Fortificatiile din Padurea Rica la 16,1 km Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale). Apata in limba maghiara - magyarul: Feketevár Apáca
Obiective cultural-istorice - Judetul Brasov * Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Apata
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Cleantul Gainii - Muntele Mic La peste 1600 m. Am gasit geocutia de pe Muntele Mic. Prima data am cautat fara GPS, dar n-a mers.
- Biserica fortificata - Viscri Viscri. Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
- Pasul Vlahita Ascunzis drive-in. Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Vroiam si eu sa ascund o geocutie aici, dar niciodata nu am gasit un loc potrivit, langa monument sau in apropiere.
- Cetatea Fetei - Floresti Cetatea Fetei - Floresti. Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
- Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes. In orice anotimp zona arata impecabil. Se vede mana de om gospodar.
- Parcul Colina - Cluj Colina. Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim.
- Biserica ortodoxa - Fagetel Ascunzis gol sau nu. Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format. Cum si eu trec de cateva ori pe an prin zona, odata, am sa fac efortul suplimentar - nici nu e mare lucru - de a trece pe la ascunzis.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Apata? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|