Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Poarta de piatra - Comana de Sus

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Conform legendei, valea paraului Comana era numita si Valea Comorilor. Tatarii, auzind de comorile ascunse aici, au venit in cautarea lor. Se asocieaza cu ei un tradator localnic, care pentru recompensa, promite sa arate ascunzisul comorii...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Poarta de piatra - Comana de Sus - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cosul Hilii Cosul Hilii via ferrata Cheile Turzii
Cosul Hilii
Ciuperca de pe copac Podul suspendat nou Cheile Bicajelului Bicajel
Ciuperca de pe copac
Amenajare - 2 Valea Boros Fantana Rece
Amenajare - 2
2005-06-11
2005-06-11

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Poarta de piatra Comana de Sus!

La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor. Vizitati Poarta de piatra - Comana de Sus si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Comana de Sus, se afla la 2,65 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Comana de Sus: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Poarta de piatra Comana de Sus?
(detalii dupa autentificare)
Peretele de bazalt Piatra Cioplita - Comana de Sus la la 740 m.
Arie protejata de interes national, monument al naturii, are o suprafata totala de 1 hectare, din care pe 0,3 hectare gasim bazalte cu aspect columnar.
Omul de piatra - Comana de Sus la la 1,3 km.
Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.
Baile Venetia de Jos la la 3,9 km.
Apele minerale de aici au fost descoperite in 1923.
Cascada Tigai Comana de Sus la la 5,2 km.
Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
Fantana alba la la 8,4 km.
Valea Comorilor Parau la la 8,6 km.
Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Microcanionul in bazalt Hoghiz la la 9,8 km.
Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani.
Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la la 10,1 km.
Cladirea cu un singur nivel se presupune ca a fost construita in anul 1553, iar in secolul al XVIII-lea a fost modificata.
Castelul Haller Hoghiz la la 10,3 km.
Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada.
Biserica ortodoxa Bogata Olteana la la 10,5 km.
Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva.
Cheile Dopca la la 11,5 km. Cetatea Crizbav la la 11,9 km. Cotul Turzunului la la 12,5 km. Lacul Halmeag la la 14,7 km.
Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la la 15,5 km.
La sud-est de sat, la aproximativ 1 km est de la confluenta Homorodul Mic si Valea Mare (Kosdbach).
Moara de apa Homorod la la 16,5 km.
Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Primaria si scoala Homorod la la 16,7 km.
Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen Racos la la 16,8 km. In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei.
Baile Fantana Puturoasa Rupea la la 17,4 km.
In prezent ruinele fostelor cladiri au fost demolate, iar fostul rezervor de apa este acoperit si inchis.
Biserica evanghelica Rupea la la 17,5 km.
Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Lacul Arini Maierus la la 17,6 km.
Fortareata lui Mihai la la 17,6 km.
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Biserica catolica Rupea la la 17,6 km.
Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761.
Cetatea Rupea la la 17,7 km.
Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Coloanele de bazalt de la Racos la la 17,7 km. Era in stare foarte buna. Am gasit geocutia de langa spectaculoasele coloane de bazalt.
Craterul vulcanic de la Racos la la 17,9 km.
Am gasit geocutia.
Cariera Brazi la la 18,2 km.
Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime.
Maierus la la 18,2 km.
Este resedinta comunei Maierus, face parte din zona istorica numita Tara Barsei.

Poarta de piatra Comana de Sus in limba maghiara - magyarul: Sziklakapu Felsőkomána

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Poarta de piatra
  • Localizare pozitie pe harta Comana de Sus
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Turn belvedere - Sumuleul Mare: Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Înauntru era umed peste tot.
  • Parcul Central - Odorheiu Secuiesc: Culoarea verde - Am gasit geocutia ascunsa intr-un frumos parc din Odorheiu Secuiesc. Probabil cea mai frumoasa perioada a anului pentru culoarea verde.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Am gasit-o - Desi nu era unde ne-am imaginat initial. O observatie as avea.
  • Aleea Sfanta Ana - Baile Tusnad: Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Vineri seara, alaturi de trekkingklub, n-am putut s-o caut, pur si simplu era prea multa lume, deh, concert.
  • Gradina Zmeilor: Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Pe baza descrierii n-ai cum s-o ratezi.
  • Varful Harghita Madaras: Superb loc - Deja iarna a sosit aici, brazii erau acoperiti de zapada. Cutia este in conditii foarte bune.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad: Plimbare - Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o.
  • Gradina Zmeilor: La iarba verde - Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Am desfacut-o curiosi si am inceput sa citim si sa vedem lucrurile din cutie.
  • Grota sulfatara Turia: Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca. Atentie sa nu confundati.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Recomandari - Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori.ro au o mare problema, sunt rotite.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: GeoKret - E Harghita 40 GeoKret.
  • Biserica unitariana Sanvasii: Acces liber in turnul bisericii - Ajungand la fata locului, am intrat in gradina bisericii pe poarta de jos. Din aceasta cauza eram putin derutat sa identific locul ascunzisului.
  • Cetatea Feldioara: Cetatea e superba - Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Cache-ul nu mai exista, am gasit doar 2 pungi de plastic si instructiunile plastifiate in romana si magiara, toate pe jos in noroi.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna: Usor de gasit, mai greu de scos - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Geocutia este foarte usor de gasit, mai greu de scos insa din ascunzis.
  • Ruinele bisericii reformate Benic: Am gasit-o in final - Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita.
  • Varful Omu - Muntii Bucegi: Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf. Fotografia cabanei da un indiciu important in localizarea ascunzisului.
  • Cetatea Dealu Frumos: Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
  • Viaductul Mina: De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente. Inclusiv pentru satisfactia cautarii si descoperirii, pentru a gasi geocutia.
  • Drumul Golgotei - Radna: Am gasit cu prietena - Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi. I found it with my girlfriend.
  • Varful Nemira Mare: Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Am avut de unde alege (in lipsa tehnicii).
  • Cladirea Furnica - Targu Mures: Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. O masina a politiei locale, cu doua persoane inauntru, era parcata chiar vizavi de cladire, in parcarea bancii.
  • Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas: Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte. Parafrazand reclama, am inceput relaxarea pe culmea Gropsoarele-Zaganu.
  • Pestera Gaura cu Musca - Coronini: Mergand intr-o excursie - Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. Odata sa ne racorim la izvorul de langa sosea, si in al doilea rand, de a admira frumusetea locului.
  • Biserica de lemn Luncani: Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Locatie accesibila auto.

Ai ajuns in Comana de Sus si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Poarta de piatra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.