Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Colectia muzeala Colti - Muzeul Chihlimbarului

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Colectia muzeala Colti - Muzeul Chihlimbarului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Ultima treime 3 chei dobrogea ghelengic
Ultima treime 3
Szent Kristof Geokrety Hotel Szent Kristof
Szent Kristof
Deasupra cheii Cheia Pisicii Piatra Craiului
Deasupra cheii
Cartierul rezidential Natur Coasta Pietroasa Jigodin
Cartierul rezidential Natur

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului!

Colectia muzeala Colti - Muzeul Chihlimbarului.. Vizitati Colectia muzeala Colti - Muzeul Chihlimbarului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Colti, se afla la 0,26 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Colti: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului?
(detalii dupa autentificare)
Cataractele de la Setu la la 5,2 km.
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Biserica din Stanila Nehoiu la la 5,5 km.
Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Trovantii din Ulmet la la 5,8 km.
Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Chilia lui Dionisie Nucu la la 6,3 km. Scaunele lui Negru Voda Nucu la la 6,5 km.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la la 6,5 km.
Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Piatra ingaurita la la 6,9 km. Puntea suspendata de fier Zaharesti la la 8,2 km. Tablitele de la Ruginoasa la la 9,1 km. Culmea Ghiocei Ruginoasa la la 9,1 km. Grota Casoaia Valea Cerbului Braesti la la 10 km. Complexul rupestru Valea Calugarului Braesti la la 11,2 km. Padurea de tisa la la 13,5 km.
Chiojdu la la 14,4 km.
Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Pietrele Rotunde Chiojdu la la 15,8 km.
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Sarea lui Buzau la la 16,5 km.
Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Calcarele de la Badila la la 17 km.
Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Varful Podul Calului la la 17,1 km.
Cascada Casoca la la 18,1 km.
La aproximativ 6 km distanta, in mijlocul padurii descoperim micuta, dar frumoasa cascada Casoca, o cadere de apa de aproape zece metri.
Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la la 19,7 km.
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Muntele de sare de la Lopatari la la 21,1 km.
Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba.
Sfinxul din Bustea la la 21,4 km.
Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
Sfinxul din Bustea la la 21,4 km.
Focul Viu din Terca la la 21,6 km.
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Lacul Balbaitoarea la la 22,2 km.
Pesterile in sare la la 22,3 km.
Gasim aici 27 de pesteri mai mari de 10 m, care insumeaza 2169 m lungime si 300 m denivelare.
Lacul Meledic la la 22,4 km.
Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Valori naturale - Judetul Buzau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Colectia muzeala Colti
  • Localizare pozitie pe harta Muzeul Chihlimbarului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cavitatile de langa Satu Mare: Kolik - Am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare.
  • Cetatea Bufnitei - Harghita Bai: Primul gasitor - Imediat dupa ce am aflat despre aceasta geocutie, am pornit in cautarea ei. Varful Harghita Ciceu este unul dintre locurile mele preferate pentru o tura scurta, in zilele in care am doar foarte putin timp la dispozitie pentru o iesire pe munte.
  • Geotrekking Baile Tusnad: Mingea e la voi - Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.
  • Bunloc: Zona cu vile - Am gasit o geocutie, ascunsa langa partia de schi din Bunloc. Cutia este in stare buna.
  • Izvorul Ozsvath: Atentie la urcus mai degraba - Se urca pe cararea de langa izvor. Este destul de abrupt.
  • Parcul Colina - Cluj: Colina - Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .S
  • Sacareni: Cutiuta roasa de soareci - Biserica reformata din Sacareni este chiar langa drum, astfel incat acest ascunzis este unul de tipul Parcheaza masina si gaseste geocutia. Instructiunea ajutatoare fiind destul de explicita, nici nu am pornit gps-ul.
  • Biserica Neagra Brasov: Spor la cautat - Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o. Era total in partea opusa a bisericii unde credeam eu ca ar putea fi.
  • Baile Barzava: A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata). Pacat ca drumul de acces nu a fost modernizat.
  • Piatra Secuilor Sud - Muntii Trascau: Gasita - :) am gasit o azi.
  • Pestera Zmeului - Androneasa: Fara cutie sau prea bine ascunsa? - Cautat, dar din pacate nu am gasit cutia. In schimb o gramada de urme de urs, si cu toate ca este relativ aproape de sosea, locuri salbatice si splendide.
  • Sibiu: In trecere - Am gasit cutia in trecere prin Sibiu. Jurnalul original este plin.
  • Cetatea de pamant uitata: Cetatea Mihaileni? - Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Din pacate nu se fac precizari legate de acest punct.
  • Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget: Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
  • Cheile Runcului: Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului - Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu: Gasita - Am gasit geocutia.
  • Lacul Mierlei - Sovata: Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Pestera Gaura cu Musca - Coronini: Mergand intr-o excursie - Cu prietenii mei i3senii din Iasi, intr-o excursie pe Clisura Dunarii, am oprit si in zona Pesterii Gaura cu Musca. Odata sa ne racorim la izvorul de langa sosea, si in al doilea rand, de a admira frumusetea locului.
  • Statuia generalului Suvorov - Dragosloveni: Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa. Aliati sau inamici avem multe in comun.
  • Dealul Kolcza - Sfantu Gheorghe: Groapa sau dealul Kolcza - Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli. De fapt, ea a gasit geocutia prima, iar eu primul :-).
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa: Venind de sus, de pe munte - O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. Am gasit cutia afectata de umezeala.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: Hargita 50 GeoKret - Am pus in cutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga in geocutii ascunse pe munte.
  • Sugas Bai: Tura cu bicicleta - Traseul intre Sfintu Gheorghe si Sugas Bai este ideal pentru o tura cu bicicleta. Este un peisaj foarte frumos.
  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului: De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Odata sambata, dinspre Pestera Studentilor.

Ai ajuns in Muzeul Chihlimbarului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Colectia muzeala Colti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.