Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Colectia muzeala Colti - Muzeul Chihlimbarului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Colectia muzeala Colti - Muzeul Chihlimbarului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Colectia muzeala Colti - Muzeul Chihlimbarului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Jurnalul Nemira Mare
Jurnalul
Ostentativ Pestisorul Aur Sancraiu Mures
Ostentativ
Piatra cu Gaura 4 Corund piatra gaura
Piatra cu Gaura 4
La marginea drumului Magura Caliman izvor
La marginea drumului
Spre Piatra Neamt muntele simon
Spre Piatra Neamt
Valea Pustnicul Soimeni Soimeni-Ciuc valea paraul Pustnicul
Valea Pustnicul
Biserica reformata 2 Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe
Biserica reformata 2
Tuf calcaros tuf calcaros
Tuf calcaros
Esti ceea ce lasi in urma Cabana Curmatura Piatra Craiului
Esti ceea ce lasi in urma
Azi casa de locuit Mihaileni carciuma Balogh Anna casa
Azi casa de locuit
Poteca de langa cladiri Ferma vulpi Targu Mures
Poteca de langa cladiri
Rate Lacul Verde Sancrai Mures
Rate

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului!

>>> Vizitati Colectia muzeala Colti - Muzeul Chihlimbarului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Colti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,26 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Colti: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Biserica din Stanila Nehoiu

Biserica din Stanila Nehoiu la 5,5 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului). Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Trovantii din Ulmet

Trovantii din Ulmet la 5,8 km
Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 6,5 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita. Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Pietrele Rotunde Chiojdu

Pietrele Rotunde Chiojdu la 15,8 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Sarea lui Buzau

Sarea lui Buzau la 16,5 km
Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Calcarele de la Badila

Calcarele de la Badila la 17 km
In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Cascada Casoca

Cascada Casoca la 18,1 km
La aproximativ 6 km distanta, in mijlocul padurii descoperim micuta, dar frumoasa cascada Casoca, o cadere de apa de aproape zece metri. Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Piatra Mortatului Masivul Ivanetu

Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 19,7 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Muntele de sare de la Lopatari

Muntele de sare de la Lopatari la 21,1 km
Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Sfinxul din Bustea

Sfinxul din Bustea la 21,4 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau. Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
Focul Viu din Terca

Focul Viu din Terca la 21,6 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Pesterile in sare

Pesterile in sare la 22,3 km
Gasim aici 27 de pesteri mai mari de 10 m, care insumeaza 2169 m lungime si 300 m denivelare. Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Lacul Meledic

Lacul Meledic la 22,4 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Odaia de pe Piatra Muntele Macesu

Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 23,8 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi la 24,6 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Valori naturale - Judetul Buzau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Colectia muzeala Colti
  • Localizare pozitie pe harta Muzeul Chihlimbarului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Buzau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Stanca Franz Josef Guten tag, Franz Josef!. Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Chei superbe cu bujori deasupra. Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Dupa ce am vizitat izvorul Cozluk, geoascunzis, si am ascuns o noua cutiuta la stejarul remarcabil de langa drum, am pornit sa strabat Cheile Chediului.
  • Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas Varf cu vedere. Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Varful Dengheru aronbv Placerea noastra. Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Cascadele Izvoras La cascadele Izvorasului. Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • Lacul Alunis - Sovata Comoara de dupa zid. Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun. Inspre sud-est exista un podet, peste care am trecut, in locul in care se intalnesc paraiasele care curg din cele doua lacuri.
  • Concretiuni de Feleac Vreme buna de toamna, peisaj frumos. Cred ca distanta de 35 m de la concretiunea mare este exagerata. Sunt circa 20 m.

Ai ajuns in Muzeul Chihlimbarului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Colectia muzeala Colti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!