Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Olanelor - Muntii Godeanu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Varful Olanelor..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Olanelor - Muntii Godeanu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

in cetatea Colt
in
Cabana părăsită, de lângă Lacul lui Busuioc Lacul Busuioc Schitul Dealu Sarii
Cabana părăsită, de lângă Lacul lui Busuioc
Crapatura in trunchi Ozunca Ozunca-Bai gorun Murgul Mare
Crapatura in trunchi
Jurilovca 5 Jurilovca
Jurilovca 5
Perete mazgalit Sangeorgiu de Padure cripta Rhedey ruine
Perete mazgalit
De aici se coboara spre cruce Belvedere cruce Bran
De aici se coboara spre cruce
Marcaj punct albastru Cetatea Zanelor Covasna
Marcaj punct albastru
Cazemata 3 -detaliu  pod german salcuta
Cazemata 3 -detaliu
Miere de munte Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin
Miere de munte
Loc de refugiu turistic Siculeni Siculicidium
Loc de refugiu turistic
7246 Valea Iavardi
7246
Patul vestic al cascadei cascada termala toplita
Patul vestic al cascadei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Olanelor Muntii Godeanu!

>>> Vizitati Varful Olanelor - Muntii Godeanu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cerna-Sat, cea mai apropiata localitate, care se afla la 11,04 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Muntii Tarcu

Muntii Tarcu la 9,9 km
Cheile Corcoaia

Cheile Corcoaia la 11,1 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Ciucevele Cernei

Ciucevele Cernei la 12,2 km
Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj. Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 13,5 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil. Denumirea cascadei se refera probabil nu la lungimea caderii de apa (cascada nu este scurta), ci la sensul secundar brusc, repede (ape care cresc brusc).
Cascadele Ramnuta Mare

Cascadele Ramnuta Mare la 14,2 km
GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple.
Portalul ascuns

Portalul ascuns la 16,3 km
Complexul megalitic Muntele Mic la 20,3 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Biserica din Inelet Valea Cernei

Biserica din Inelet Valea Cernei la 20,4 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei

Crucea de langa satul Inelet Muntii Cernei la 20,4 km
Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 20,5 km
Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti

Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 20,8 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Cheile Teregovei Armenis la 22,3 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei. Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului.
Cheile Armenisului Armenis la 22,9 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri. Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului.
Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti

Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 23,1 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei

Varful Zascolul Arjanei Muntii Cernei la 23,1 km
Confundat cu Varful Arjana (1513 m), Zascolul Arjanei (1499 m) este cel mai proeminant ca alura si totodata cel mai pitoresc. Este culminatia unei klippe de calcar a culmii Muntilor Cernei, prinsa in relieful inconjurator dominat de sisturi.
Valori naturale - Judetul Caras-Severin
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Olanelor
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Godeanu
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Caras-Severin, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Harghita Madaras Pe platou. O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Cascada Scaricica - Comanesti Cascada Scaricica - Comanesti. Am nimerit locatia mergand prin padure. Desi afara erau 15 grade Celsius, am avut surpriza sa gasesc cascada inghetata.
  • Cetatea Melcului - Bicfalau Explicatie. Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Astfel au fost precizate coordonatele punctului de pornire Cetatea Barabas, unde a fost ascunsa o prima geocutie.
  • Cetatea Vartej - Aninoasa Plimbare de iarna. Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar. Cutia este in locul ei, dar nu se poate scoate din loc, ca este inghetata.
  • Sub Muntele Uroi Varful Uroi. Probabil de pe varf, panorama era mai frumoasa, dar nu opreste nimeni pe nimeni sa nu urce pana acolo si sa-si satisfaca curiozitatea. Locul unde a fost ascunsa cutia, consider ca este pentru toate varstele.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Pseudosphaera. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Lacul de baraj Frumoasa Tabara SCA. Cu ocazia unei plimbari din tabara am gasit geocutia. De aici privelistea este superba.

Ai ajuns in Muntii Godeanu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Olanelor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 12 zile!