Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget

Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget:

Copac folosit ca si banca
Copac folosit ca si banca
Privit din alt unghi
Privit din alt unghi

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Copacul Cerbul Minune Padurea Faget!

Vizitati Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Tauti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,85 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tauti: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Copacul Cerbul Minune Padurea Faget?
(detalii dupa autentificare)

Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti. Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala.
Izvorul Bilascu Padurea Faget la 3,3 km
Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti. Are nevoie de mentenanta. Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Am gasit si aceasta geocutie. Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca.
Concretiuni de Feleac la 3,7 km
Un geolog roman le-a datdenumirea de trovanti. Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Salutari. Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac.
Izvorul Recea la 3,9 km
Este accesibil din mai multedirectii. Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Dimineata am pornit in ploaie, dar intre timp s-a facut vreme frumoasa. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 4,4 km
Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale. Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitătii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca la 4,8 km
O plimbare prin parc in drum spre casa. Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan.
Lumea pierduta din gradina botanica la 5,2 km
How did you found this cache? Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 5,4 km
Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la 5,8 km
Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria. Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la 5,9 km
Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 6 km
Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est.
Cheile Baciului la 6,2 km
O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure).
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la 6,3 km
Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Strada oglindita Cluj-Napoca la 6,3 km
Denumirea de Strada oglindita se datoreaza celor doua cladiri de colt identice, care se afla dinspre Piata Unirii, deoarece sunt oglindirea una a celeilalte. Partea vestica a strazii Iuliu Maniu (intre Piata Unirii si strada Bolyai) a fost construita in secolul al XIX-lea, in stil eclectic.
Bastionul Croitorilor Cluj la 6,5 km
Clujul medieval era inconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc). Am gasit si aceasta geocutie. Unul dintre ascunzisurile curate. Azi am gasit cutia.

Copacul Cerbul Minune Padurea Faget in limba maghiara - magyarul: Csodaszarvas fa Kolozsvári Bükk

Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Copacul Cerbul Minune
  • Localizare pozitie pe harta Padurea Faget
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit si aceasta geocutie.
  • Cetatea Ciuchian din Lutoasa Venind de sus, de pe munte. O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa. Am gasit cutia afectata de umezeala.
  • Piatra Colibei Inlocuire cutie temporara la Piatra Colibei. Am vizitat astazi geocutia Piatra Colibei. Se pare ca geocutia initiala a disparut, deoarece cineva a schimbat geocutia cu una temporara.
  • Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas. Desi pe indicatoare scria ca vor fi cele cu nr 2, 3 si 4, am gasit functional doar pe Apor.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani Carmelitani. La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Salina Praid Salina Praid. O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Cascada Paraului Saritor Unde-s doi. Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Doar in parte am avut dreptate (vezi foto atasata), caci ascunzisul propriu-zis a ramas intact, iar geocutia la locul ei.

Ai ajuns in Padurea Faget si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Copacul Cerbul Minune? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 1 zile!