Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget, atractii turistice

Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Cateva poze din albumul foto Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget:

Ramasitele copacului
Ramasitele copacului
Copac folosit ca si banca
Copac folosit ca si banca
Privit din alt unghi
Privit din alt unghi

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Copacul Cerbul Minune Padurea Faget!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Tauti, se afla la 2,85 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tauti: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Copacul Cerbul Minune Padurea Faget?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Cetatea Fetei Floresti la 2,8 km. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala. Cetatea Fetei - Floresti. Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Cetatea Fetei a fost o cetate construita in apropiere de localitatea Floresti.
Izvorul Bilascu Padurea Faget la 3,3 km. Se ascunde la doar un kilometru de Casele Micesti. Am gasit cutia impreuna cu dadfac. Are nevoie de mentenanta. Dup„ o c„utare mai lunga. Am gasit si aceasta geocutie. N-am reusit sa fiu primul nici macar astazi. Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. A fost o plimbare placuta prin padure. Zbuciumel, nu fi suparat. Izvorul Bilascu este una dintre cele mai apreciate izvoare din padurea Faget de langa Cluj-Napoca.
Parcul Colina Cluj la 3,4 km. Parcul Colina se afla la iesirea din Cluj-Napoca spre Oradea, se extinde pe suprafata destul de mare dar numai o suprafata mica este intretinuta corespunator, dar poate fi o plimbare pacuta pentru cei care vor sa scape de zgomotul orasului. Am gasit geocutia. Nu am gasit poteca. Am gasit geocutia. Poteca nu stiu cum se poate numi poteca, dar este un loc bunicel. Colina. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Colina. In data de 25.
Concretiuni de Feleac la 3,7 km. Un geolog roman le-a datdenumirea de trovanti. Felicitari. Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Comentariu primit de la Maria Victor. Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Noroc cu imaginile postate. Salutari. Am gasit-o!. Este prima noastra comoara gasita. Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langaFeleac se mai numesc si concretiuni de Feleac.
Izvorul Recea la 3,9 km. Este accesibil din mai multedirectii. Multumim. In data de 26. In ploaie. Dimineata am pornit in ploaie, dar intre timp s-a facut vreme frumoasa. Izvorul Recea. In 25. Izvoare faine. Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 4,4 km. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale. Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universit„tii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la 4,5 km. Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca la 4,8 km. Cel mai fain parc. Parcul cel mai fain din Cluj. Usor de gasit. Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan. In drum spre casa. O plimbare prin parc in drum spre casa. O plimbare placuta. A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat. Dealul Hoia la 4,8 km. Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Lumea pierduta din gradina botanica la 5,2 km. I am just curious. How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today. Lumea pierduta din gradina botanica Alexandru Borza - Cluj.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 5,4 km. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Belvedere est Padurea Hoia la 5,6 km. Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la 6 km. Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la 6 km. In drum spre Oradea. Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Excursie pe jos. Cu ocazia unei excursie pe jos, într-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat. Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o. Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est.
Universitatea Babes-Bolyai la 6,1 km. Puteti opta pentru cachingdimineata devreme sau seara cand locul e mai linistit. On the way back from trekking in Muntii Rodnei. We have visited Cluj for some sightseeing. Duminica dupa masa. Felicitari pentru ascunzis. Am gasit cutia. Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei. Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesatde studenti, dar asta inseamna si multi incuiati.
Cheile Baciului la 6,2 km. Noroc cu poza despre copac. Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. O plimbare linistita. O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Splendida zi de iarna. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Cel mai frumos loc pentru clujeni. Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lungastrabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versantiasimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu rocifosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iarpartea sudica este ocupata de padure).
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la 6,3 km. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului. Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.
Biserica reformata de pe strada Lupului la 6,4 km. Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Bastionul Croitorilor Cluj la 6,5 km. Fiecare turn a fost aparat de alta breasla (croitori, cizmari, tâmplari, sapunari, rotari, olari, zidari etc). Ascunzis curat. Unul dintre ascunzisurile curate. Interesant. Am gasit si aceasta geocutie. Felicitari. Am gasit geocutiuta pozitionata langa Bastionul Croitorilor. A fost fun. Azi am gasit cutia. Clujul medieval era înconjurat de un zid de aproximativ patru kilometri care avea peste 2o de bastioane.
Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la 6,8 km. Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Lacul Micesti la 7,2 km. Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 8 km. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernű, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Fabrica de pensule la 8,4 km. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj. Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si promovare a artei contemporane, si functioneaza ca un centru cultural independent.
Universitatea de Arta si Design la 8,5 km. Acestea se adauga celor traditionale: Pictura,Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si osectie de pictura cu sediul la Sighisoara. Merita de vazut. Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila. O geocutie foarte flexibila. Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare.
Turnul cu pantofi la 8,6 km. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat. Turnul cu pantofi. U Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului.
Baile Someseni la 10,4 km. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori înca din anii 1880.
Lacul Filea-Ciurila la 10,5 km. Lacul Sutu-Ciurila la 11,3 km. Lacul Padureni-Ciurila la 11,3 km. Dealul Cetatii Mera la 12,8 km. Dealul Cetatii - Mera. Sambata, cu ocazia unei excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Mera. Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului. Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj.
Lacul Gilau la 13 km. Lacul Martinesti la 13,1 km. Biserica reformata Vistea la 13,5 km. Din constructia romanica originala s-au mai pastrat numai portalurile de sud si de vest, precum si portalul sacristiei. Sambata. Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma. Locul cutiei este oarecum expus, si tot timpul am avut emotii sa nu apara cineva. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic.
Fanatele Clujului la 13,9 km. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real. O plimbare. Un ascunzis interesant. Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului.
Locul fosilifer Corusu la 14 km. Cetatea Liteni la 15,6 km. Cetatea Liteni. Catarat si cache la sfarsitul saptamanii. Speo 2009. Am gasit geocutia ascunsa la Cetatea Liteni, cu ocazia participarii la Congresul National de Speologie 2009 Cluj. Intr-o zi insorita de toamna . Am fost la cetatea Liteni cu bicicleta. Multumiri pentru ascunzatoare. Am profitat de vacanta copiilor si am dat o fuga la Liteni. Lacul Somesul Cald la 16,4 km. Lacul Chinteni la 16,7 km. Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 18 km. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice. Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Mina medievala fier Lucaci la 18,1 km. Lacurile Campenesti la 18,4 km. Piatra Corbilor Lacul Tarnita la 18,7 km. Tunelul Verde al Dragostei la 18,8 km. Avenul Dobru Huda Tatarilor la 19 km. Cariera Corabia la 19,2 km. Stanca Barlogul Lupilor Lacul Tarnita la 19,2 km. Lacul Tarnita la 20 km. Pestera Cetatea Mica Cheile Turzii la 20,4 km. Crucea Sindului Cheile Turzii la 20,7 km. A fost ridicata in anul 1939. Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Cosul Hilii Via ferrata Cheile Turzii la 20,7 km. Peninsula Farcasului Lacul Tarnita la 20,8 km. Crucea Granicerului Agarbiciu la 21,2 km. Mina evreilor Agarbiciu la 21,4 km. Canionul Rasca Lacul Tarnita la 21,8 km.

Copacul Cerbul Minune Padurea Faget in limba maghiara - magyarul: Csodaszarvas fa KolozsvŠri BŁkk

Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Copacul Cerbul Minune
  • Localizare pozitie pe harta Padurea Faget
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Succes - Am gasit si aceasta geocutie...

Ai ajuns in Padurea Faget si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Copacul Cerbul Minune? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.