Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Noi l-am cautat, si l-am descoperit din nou. Mai bine zis am gasit doar ramasitele, care inca sunt impozante. Ultima data am fost acolo in 2014...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Gasitorul Munceii Uture Piatra Crapata
Gasitorul
1114
1114
In groapa Ciceu teren airsoft paintball
In groapa
Ramasitele podului din capatul nordic pod german Balta Salcuta
Ramasitele podului din capatul nordic

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Copacul Cerbul Minune Padurea Faget!

Vizitati Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Tauti, se afla la 2,85 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tauti: 4
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Copacul Cerbul Minune Padurea Faget?
(detalii dupa autentificare)
Cetatea Fetei - Floresti la la 2,8 km.
Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Izvorul Bilascu Padurea Faget la la 3,3 km.
Am gasit si aceasta geocutie. Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Zbuciumel, nu fi suparat.
Parcul Colina Cluj la la 3,4 km.
Poteca nu stiu cum se poate numi poteca, dar este un loc bunicel. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Am identificat locatia geocutiutei.
Concretiuni de Feleac la la 3,7 km.
Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Salutari. Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti.
Izvorul Recea la la 3,9 km.
Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta. Dimineata am pornit in ploaie, dar intre timp s-a facut vreme frumoasa.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la la 4,4 km.
Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca la la 4,5 km.
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca la la 4,8 km. O plimbare prin parc in drum spre casa. Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan.
Dealul Hoia la la 4,8 km.
Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Lumea pierduta din gradina botanica la la 5,2 km.
How did you found this cache?
Poiana Rotunda Padurea Hoia la la 5,4 km.
Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Belvedere est Padurea Hoia la la 5,6 km.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca la la 5,8 km.
Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca la la 5,9 km.
Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia la la 6 km.
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac la la 6 km.
Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie.
Universitatea Babes-Bolyai la la 6,1 km.
Felicitari pentru ascunzis. We have visited Cluj for some sightseeing.
Cheile Baciului la la 6,2 km.
O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail la la 6,3 km.
Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
Biserica reformata de pe strada Lupului la la 6,4 km.
Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Bastionul Croitorilor Cluj la la 6,5 km.
Am gasit si aceasta geocutie. Unul dintre ascunzisurile curate. Azi am gasit cutia.
Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca la la 6,8 km.
Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Lacul Micesti la la 7,2 km.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la la 8 km.
Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Fabrica de pensule la la 8,4 km.
Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, producatori si manageri culturali din Cluj.

Copacul Cerbul Minune Padurea Faget in limba maghiara - magyarul: Csodaszarvas fa Kolozsvári Bükk

Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Copacul Cerbul Minune
  • Localizare pozitie pe harta Padurea Faget
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Succes - Am gasit si aceasta geocutie.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas: Omuletul albastru din apropierea crematoriului - Am sosit la fata locului venind dinspre culmea Gropsoarele-Zaganu. Trecand pe langa cele doua crematorii, deoarece nu pot sa le numesc altfel.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod: Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Planul inclinat: Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Gasirea cutiei oferind o reala satisfactie.
  • Muntele lui Simon - Muntii Stanisoarei: Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Manastirea Bogdana: Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca: Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. La intoarcere tocmai a sosit un autobuz plin cu turisti, asa ca am urcat pe ruinele punctului de supraveghere vamala.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad: Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Chiurus: Cu ocazia sarbatorilor pascale - Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o.
  • Piatra Scrisa - Piatra Mare: Piatra era la locul ei! - Doar Piatra Scrisa. La locul indicat de GPS am gasit mesajul geotrekking intr-o folie A4 si carnetelul, ambele la baza crevasei.
  • Mestecanisul Reci: Monstrul din padure - Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie. Prima data l-am gasit si eu, ca probabil toti ceilalti care cauta cu gps, pe monstrul din padure.
  • Lacul Foroja - Muntii Tarcaului: Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci. Cautand cea mai buna modalitate de a aborda valea Foroja.
  • Mocanita Sovata - Campu Cetatii: In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Noroc cu coordonatele ca am insistat, si am culcat lastarisul la pamant.
  • Stejeris: Prima in Romania - Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
  • Cascada Caraslau: Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa. Am parcat masina chiar langa pod, astfel incat sa nu deranjez masinile care sosesc.
  • Curtea Domneasca - Targoviste: Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Tunelul Mare din Cheile Tisitei: Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Cautand printre bolovanii care pareau cat de cat mai promitatori a alcatui un ascunzis construit de mana omului.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter: Ciuperca de piatra ascunsa - Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Verificare cutie - Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana. Cutia este in stare buna, la locul ei.
  • Varful Peleaga: Peisaje spectaculoase - Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Am pus o geocutie si pe Varful Mare de pe care nu numai dupa parerea mea putem bucura de cea mai detailata priveliste asupra Retezatului.
  • Babele Gurghiului: Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. Geocutia si-a gasit un loc demn aici, este atat de frumos tot ce vezi si tot ce poti simtii aici, incat este, fara egal.
  • Monumentul Pictura Sangeroasa - Leliceni: Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal. Astfel ca ascunzisul a fost distrus, iar cutia, bineinteles, a disparut.
  • Gradina Zmeilor: Gradina Zmeilor - Am gasit foarte usor cutia. Pe baza descrierii n-ai cum s-o ratezi.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra: Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.

Ai ajuns in Padurea Faget si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Copacul Cerbul Minune? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.