Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Somesul Cald

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Somesul Cald - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Fereastra oarba Closdorf Cloasterf biserica evenghelica fortificata
Fereastra oarba
Creatia naturii Parau Boghii Tisesti stanci stancarie
Creatia naturii
Spre varf Piatra Craivei Craivii
Spre varf
Piatra Mesei 5 piatra stanca mesei carta
Piatra Mesei 5

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Somesul Cald!

>>> Vizitati Lacul Somesul Cald si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Somesu Cald, se afla la 0,43 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Fanatele ClujuluiFanatele Clujului
Un ascunzis interesant.
La Plese Dancu
Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Lacul Privighetorii Molhasurile de la Izbuce Stanca Bulz Geoagiu de Sus
Castelul Kemeny-Banffy LuncaniCastelul Kemeny-Banffy Luncani
La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Biserica de sub lac Belis-Fantanele
Baile Turda
Baile Turda, Lacul Roman.
Canionul Rasca Lacul Tarnita
Parcul Colina ClujParcul Colina Cluj
Poteca nu stiu cum se poate numi poteca, dar este un loc bunicel. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Am identificat locatia geocutiutei.
Coltesti Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim.
Cetatea Fetei FlorestiCetatea Fetei Floresti
Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie.
Lacul Carolina
Piatra DespicataPiatra Despicata
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Cascada La Sipote Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Avenul Dobru Huda Tatarilor Lac pescuit Fizesu Gherlii Lacul Darvastau Cojocna
Laguna Verde Aghiresu
Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
Poiana Rotunda Padurea Hoia
Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Moloch Punct de belvedere Lacul Stiucilor Sacalaia
Piatra Craivei Muntii TrascauluiPiatra Craivei Muntii Trascaului
Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Cascada Vanatara Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia. Taul Cornei
Cheile BaciuluiCheile Baciului
O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Am gasit cutia, noroc cu poza despre copac. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia.
Groapa Ruginoasa Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie.
Biserica de lemn din Zimbor
Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau Gasita azi de Acasenii. Un peisaj foarte frumos ori unde te uiti. Lacul Mocirlos Lacul Suatu
Gradina ZmeilorGradina Zmeilor
Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Este un loc splendid. Am gasit foarte usor cutia.
Izbucul Ponor Lacul Sutu-Ciurila
Baile SomeseniBaile Someseni
Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Cheile BorzestiCheile Borzesti
Am gasit aceasta geocutie. Am gasit geocutia. Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti.
Lumea pierduta din gradina botanicaLumea pierduta din gradina botanica
How did you found this cache?
Crucea Sindului Cheile TurziiCrucea Sindului Cheile Turzii
A fost ridicata in anul 1939.
Lacul Pisicii
Biserica reformata din Zimbor
Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Sub Piatra Corbului Rosia MontanaSub Piatra Corbului Rosia Montana
Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca
Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Biserica reformata Turda-Veche
Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici.
Lavanda Purple Love Grindeni
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Fagul imparatului Muncelu Mina evreilor Agarbiciu Varful Carligati Izbucul din Valea Seaca Pestera Hodobana
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca
Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Boga Avenul Bortig Lacul Padureni-Ciurila
Izvorul Bilascu Padurea FagetIzvorul Bilascu Padurea Faget
Am gasit si aceasta geocutie. Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Zbuciumel, nu fi suparat.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan
Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Pestera Cetatea Mica Cheile Turzii
Biserica reformata de pe strada Lupului
Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Bratul mort Noslac-Captalan Lacul Dulce Biserica de lemn Ciumarna Lacul Ocnei Pestera Darnii
Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Somesul Cald
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Gara Mica - Sovata: Blocul de beton - Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Geocutia nu a fost ascunsa dupa o piatra, ci dupa un bloc mare de beton.
  • Cetatea Fetei - Olteni: O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud. La Cetatea Fetei a functionat o asezare neolitica (cultura Ariusd-Cucuteni).
  • Coada Pietrei Mari: Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Cand sa abandonez, Taaa-taa.
  • Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc: Ascunzisul Liceul Marton Aron - Nu am participat la ascunderea acestei geocutii, si totusi, stiam exact unde este ascunzisul. Un ascunzis bine ales, o geocutie pe masura, demna pentru locatia prezentata.
  • Dealul Perchiu - Onesti: Gasita - Este acolo, se gaseste usor si intuitiv. Se poate urca pe langa fabrica croco, traseu abrupt sau 500 m mai spre tg ocna, traseu mai usor.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad: Frozen pictures - Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • Fantana Rege - Targu Mures: Ascunzis apropiat - Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras: Chiar si locul doi - Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Piatra Colibei: Gasit in februarie - Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.
  • Gradina Zmeilor: Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • Muntele Mic - Frumoasa: O noua cutie intr-un loc nou - Am primit urmatoarea instiintare de pe com. Am gasit stashnotes, cutia, o lumanare alba si resturile a 2 pungi de plastic, cu care am impachetat ramasitele gasite.
  • Cetatea Ika: Cetatea a fost reconditionata - Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat. Am gasit cutia in buna stare, cu interiorul relativ uscat, chiar si pixul era functional.
  • Pasul Vlahita: Pasul Vlahita - Am cautat in 2 zile diferite cutia. M-a ajutat si un catel strengar de la pensiunea din zona.
  • Muntele Paganul: Schimbare la fata a ascunzisului de pe Muntele Paganul - Beneficiind de indicatiile - de ultima ora - ale trekkingklub. Cum ca arborele la radacina caruia ar fi ascunzisul a fost taiat - perfect adevarat.
  • Casinu Nou: Multumim pentru ascunzis - Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa. Am indepartat din cutiuta ramasitele de vitamina si am pus un caietel potrivit pentru marimea geocutiei.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului: Nu - Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod: Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad: Plimbare prin Baile Tusnad - Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
  • Podul Minciunilor: Felicitari pentru gasirea cutiutei - Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Din aceasta cauza am ascuns acolo doar o cutiuta mica, care contine doar un creion si cateva foi.
  • Campurile de lapiezuri: La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Fie continuand cu masina pe sosea, de la pod spre vest, pana se suie pe acelasi deal, dupa 500 m.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: O frumoasa priveliste catre oras - Am gasit geocutia. A fost o experienta interesanta, nici nu stiam de existenta acestei cetati, dealtfel parasita de tot.
  • Capela Sfanta Ana: Cutia de la bisericuta - Am gasit cutia de la bisericuta, am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.
  • Cetatea Liteni: Intr-o zi insorita de toamna - Am fost la cetatea Liteni cu bicicleta. La ora 12:37 am gasit geocutia.
  • Varful Harghita Madaras: Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare. Pe aceasta am gasit-o.
  • Biserica lutherana - Hetiur: Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul. Am gasit cutia :-).
  • Varful Harghita Madaras: Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei: Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei - Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Cindrel: Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Te rog sa nu mai pui bomboane in geocutii, nici alte alimente sau cosmetice.
  • Sub Piatra Corbului - Rosia Montana: Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul. De la punctul geocutiei intr-o raza de 20 metrii am cautat fara succes.
  • Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca: Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Partea nou construita nu ajuta.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Somesul Cald? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.