Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Laguna Albastra - Aghiresu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

In cariera fostei mine de caolin, ce apartinea de Exploatarea Minei Aghiresu, apa s-a acumulat, prin retinerea apei din precipitatii si de la izvoare subterane. Din cauza argilei albe de pe fundul lacului, apa este de un albastru intens, culoare care a dat si denumirea lacului. In anul 2015 lacul este scos la vanzare, si achizitionat de un om de afaceri din Cluj, cu intentia de a amenaja aici un complex turistic...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Laguna Albastra - Aghiresu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea Medicina Farmacie Targu Mures
Universitatea de Medicina si Farmacie
Maruntis schitul manastirea Piatra Scrisa Armenis
Maruntis
Nufar alb Sapientia lac universitate Targu Mures
Nufar alb
Lalele-pestrite sau bibilici dugas danesti lalea pestrita
Lalele-pestrite sau bibilici

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Laguna Albastra Aghiresu!

Vizitati Laguna Albastra - Aghiresu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Aghiresu-Fabrici, se afla la 2,71 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Laguna Albastra Aghiresu?
(detalii dupa autentificare)
Laguna Verde - Aghiresu la la 1,2 km.
Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
La Plese Dancu la la 5,1 km.
Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Cetatea Varjuvar la la 11,1 km. Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani. Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar.
Cetatea Almasului la la 11,9 km. Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Am gasit aceasta geocutie.
Biserica de lemn din Zimbor la la 12,3 km.
Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Biserica reformata din Zimbor la la 12,8 km.
Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Biserica reformata Vistea la la 13 km.
Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
Castrul roman Sutoru la la 13,9 km. Mina evreilor Agarbiciu la la 14,1 km.
Dealul Cetatii Mera la la 14,8 km.
Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Crucea Granicerului Agarbiciu la la 15,6 km. Locul fosilifer Corusu la la 15,9 km. Biserica de lemn din Sanmihaiu Almasului la la 16,1 km. Avenul Dobru Huda Tatarilor la la 17,1 km. Lacul Gilau la la 17,2 km. Tunelul Verde al Dragostei la la 17,2 km. Piatra Corbilor Lacul Tarnita la la 17,4 km. Canionul Rasca Lacul Tarnita la la 17,4 km. Stanca Barlogul Lupilor Lacul Tarnita la la 17,4 km. Lacul Somesul Cald la la 17,4 km. Mina medievala fier Lucaci la la 17,6 km. Lacul Chinteni la la 18 km. Lacul Tarnita la la 18,9 km. Peninsula Farcasului Lacul Tarnita la la 18,9 km.
Cheile Baciului la la 21 km.
O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la la 21,4 km.
Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.

Laguna Albastra Aghiresu in limba maghiara - magyarul: Kék Lagúna Egeres

Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Laguna Albastra
  • Localizare pozitie pe harta Aghiresu
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Aici meritã sã vii vara - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Dupa cateva bai facute in lac, am pornit catre casa.
  • Autentic peisaj selenar - Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-adevar Laguna albastra merita a fi vizitata mai ales vara.
  • Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Nu am cautat cutia fiind presati de timp.
  • Via ferrata Pericolul Caprei - Harghita Madaras: Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Recomandabil vara doar autoturismelor de teren.
  • Belvedere Dealu: Festivalul Prunelor - Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Piramidele de langa Apold: Interesant - Interesante piramide.
  • Canionul Dofteana: Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. In acelasi loc in care a fost ascunsa cea veche.
  • Podul Minciunilor: Ascunzis ingenios - Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor.
  • Muntele Fratele: Piatra Ascutita - Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Are ceva magnetic.
  • Cioboteni: Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Poate vom reveni cu ocazia altei treceri prin zona.
  • Salina Turda: Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara. Asa cum este reamenajata, atrage foarte multi turisti si nu numai romani, ci din toate colturile lumii.
  • Cascada Iavardi: In urma cu 2 ani la cascada Iavardi - Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii. Eram a doua persoana care a gasit acest ascunzis.
  • Livada Postei: mai caut, mai caut - mai caut cateva cutii dupa care abia astept sa trec la ascuns, am ales deja cateva locatii care nu mai sunt pe site.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu: Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • Cascada La Sipote: Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Lacul Andreoaie - Boistea: Lacul Andreoaie - Boistea - Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian: Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Nici crucea nu se afla chiar langa izvor, ci la marginea poienii denumita Poiana Crucii.
  • Gara de linie ingusta Targu Mures: Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Este o rusine pentru conducerea orasului Targu Mures sa permita starea actuala a unuia dintre importantele locatii istorice de categorie tehnica a orasului.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu: Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua.
  • Castrul Arutela: Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Se ajunge usor, din soseaua principala se face pe varianta ocolitoare a Caciulatei, Calimanestiului.
  • Copsa Mare: Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa: Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Recomand poarta care se deschide din strada laterala.
  • Casoaia lui Ladas - Androneasa: O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Frumos loc, e usor sa ratacesti cararea, daca nu esti atent.

Ai ajuns in Aghiresu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Laguna Albastra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.