Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Laguna Albastra - Aghiresu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Laguna Albastra - Aghiresu

Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Laguna Albastra - Aghiresu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Laguna Albastra - Aghiresu (in total 13 poze):

Malul sud-estic
Malul sud-estic
Printre tufe
Printre tufe
Stufaris
Stufaris
Partea din vest
Partea din vest
Pereti de nisip
Pereti de nisip
Privit dinspre vest
Privit dinspre vest

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Laguna Albastra Aghiresu!

Vizitati Laguna Albastra - Aghiresu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Aghiresu-Fabrici, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,71 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Laguna Verde Aghiresu Judetul Cluj la 1,2 km
Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra. Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
La Plese Dancu la 5,1 km
Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite. La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Cetatea Almasului

Cetatea Almasului la 11,9 km
Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. Am gasit aceasta geocutie.
Biserica de lemn din Zimbor la 12,3 km
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea. Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Biserica reformata din Zimbor la 12,8 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Biserica reformata Vistea

Biserica reformata Vistea la 13 km
Locul cutiei este oarecum expus. Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
Cheile Baciului

Cheile Baciului la 21 km
O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Cu ocazia unei plibari, intr-o splendida zi de iarna, am gasit geocutia. Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni.
Poiana Rotunda Padurea Hoia la 21,4 km
Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Fantana de la parul paduret Padureni-Chinteni la 23,5 km
Copacul remarcabil are circumferinta de 4,4 m. Deasupra fantanii de langa drumul judetean DJ109V care traverseaza localitatea se inalta un par paduret impunator.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha la 23,9 km
Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernő, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Cetatea Fetei Floresti

Cetatea Fetei Floresti la 24 km
Intr-o zi frumoasa de sambata, am gasit aceasta geocutie. Numele cetatii provine dintr-o legenda locala.
Parcul Colina Cluj

Parcul Colina Cluj la 24,4 km
Poteca nu stiu cum se poate numi poteca, dar este un loc bunicel. Au ajuns ceva rozatoare si au inceput sa roada cutia pe o parte. Cu aceasta ocazie a vazut si fiica mea Onituca parcul Colina.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca

Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca la 24,9 km
Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan. Parcul cel mai fain din Cluj. A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan la 26,2 km
Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitătii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Parcul Feroviarilor Cluj-Napoca la 26,3 km
Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, care include si malul Somesului, a fost renovat din fonduri europene. Pe teritoriul parcului, numeroase activitati recreative si oportunitati sportive sunt disponibile pentru cei interesati.

Laguna Albastra Aghiresu in limba maghiara - magyarul: Kék Lagúna Egeres

Valori naturale - Judetul Cluj
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Laguna Albastra
  • Localizare pozitie pe harta Aghiresu
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Cluj, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Intr-o excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Dupa cateva bai facute in lac, am pornit catre casa.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-adevar Laguna albastra merita a fi vizitata mai ales vara.
  • Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Nu am cautat cutia fiind presati de timp.
  • Surducul Varghisului Felicitari pentru ascunzis. Intr-un loc minunat am gasit geocutia.
  • Stejarul din Valea Cozluk - Muntii Macinului O minunatie de stejar. Desi nu am gasit geocutia, este o minunatie de copac pe care te bucuri ca l-ai gasit. Il admiri si te bucuri de umbra coroanei lui.
  • Baile Sarate - Cristuru Secuiesc Baile sarate, o experienta deosebita. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu. Ajungand insa la Cristuru Secuiesc, a iesit soarele.

Ai ajuns in Aghiresu si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Laguna Albastra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 13 zile!