Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cimitirul din Bodvaj

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Din localitatea Batanii Mici se poate ajunge la Bodvaj unde se afla Furnalul Bodvaj, acolo facandu-se in timpul revolutiei din 1848 primul tun de razboi de catre Gabor Aron...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cimitirul din Bodvaj - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Panorama de pe Muntele Frumos (3) muntele frumos capela
Panorama de pe Muntele Frumos (3)
Din intrarea in biserica Leliceni tei
Din intrarea in biserica
Spre Ciofronca Ciofronca
Spre Ciofronca
Castelul Teleki Gornesti
Castelul Teleki

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cimitirul din Bodvaj!

Vizitati Cimitirul din Bodvaj si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Herculian, se afla la 4,03 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Herculian: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cimitirul din Bodvaj?
(detalii dupa autentificare)
Loc pentru picnic - Furnalul Bodvaj la la 240 m.
In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Stanca Capul de om - Valea paraului Bradul Mare la la 410 m.
Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare Judetul Covasna la la 860 m.
Izvorul este amenajat artificial.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek - Batanii Mici la la 860 m.
Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Apa minerala Ercesi Mohas - Batanii Mici la la 990 m.
Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Izvorul Fingo Batanii Mici la la 4,5 km. Izvorul de apa minerala Rezes la la 5,5 km.
Casuta de pe muntele Cucu la la 5,7 km. Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu.
Inima fagului Ozunca-Bai la la 6,2 km.
Unul are circumferinta de 4,5 m, iar pe trunchi are o umflatura rotunda.
Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai la la 6,3 km.
Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Punct de belvedere Muntele Cucu la la 6,8 km. Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Moara de apa Batanii Mici la la 7,2 km.
Statuia marelui povestitor Benedek Elek la la 7,3 km. Nu am putut sa caut linistit.
Stanca Soimilor Baile Tusnad la la 7,8 km.
Adica incalzirea cand sosesti la Tusnad. Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna.
Stancile Turnuri la la 8 km.
Dupa un urcus pronuntat am ajuns la aceasta geocutie. Urmand noile marcaje, triunghi albastru, ar trebui sa fie destul de usor de ajuns.
Mofeta lui Nelu Baile Tusnad la la 8,1 km.
Mofeta din Baile Tusnad la la 8,2 km. Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala. Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Balcon de piatra deasupra raului Olt Baile Tusnad la la 8,2 km. Mini tunel sub calea ferata Baile Tusnad la la 8,4 km.
Lacul Ciucas Baile Tusnad la la 8,5 km.
Cu lanterna am gasit geocutia. Cu trekkingklub si doua prietene ale lui, le-am lasat pe ele sa se delecteze cautand cutia. Au inghetat pana si imaginile.
GK Hotel Szent Kristof la la 8,5 km.
Cereti geocutia la receptie. Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am depus aici Bardocz 4 GK27A4 GeoKret si GEO FORTRESS First Austrian Mega Event Geocoin.
Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad la la 8,5 km.
La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale.
Izvorul Koncsag Baile Tusnad la la 8,6 km.
Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
Podul suspendat peste Olt Baile Tusnad la la 8,6 km.
Baia Saracilor Baile Tusnad la la 8,6 km.
Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor.
Dealul Tortoma la la 8,7 km.
Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la la 8,7 km.
Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.

Cimitirul din Bodvaj in limba maghiara - magyarul: Bodvaji temető

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cimitirul din Bodvaj
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua. Am vrut sa mergem si la Cimitirul Bodvaj.
  • Rezervatia Valea Iadului - Turia: Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti).
  • Palatul Culturii - Targu Mures: Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Mi-a placut ascunzatoarea geocutiei.
  • Calcarele de la Badila: Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.Am gasit repede ascunzisul, dar, din pacate, n-am putut scoate cutia, aceasta fiind intepenita (si deformata) in mica scorbura, din cauza ingrosarii tesutului vegetal.
  • Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes: Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil. Se vede mana de om gospodar.
  • Cetatea Rabsonne: Rabsonné vs. Rabsoné - Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Bulevardul Cetatii - Targu Mures: Am gasit-o - Am gasit cu zozo si malna.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter: Scuze pentru confuzia creata - Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter.Prima formatiune stancoasa intalnita se numeste Piatra Predicatorului, numita si Piatra Egrici.
  • Mofeta din Baile Tusnad: Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Vineri seara (tarziu) n-am putut pentru ca pompierii pazeau drumul si nu lasau pe nimeni, un urs venise deja pana langa tabara.
  • Izvoare tamaduitoare - Baile Balvanyos: Dupa o cautare metodica - Nu am folosit gps-ul pentru a gasi aceasta geocutie. Eram oarecum in graba, pentru ca eram asteptat.
  • Macin: Macin - Dupa o dupa-amiaza petrecuta la Iacobdeal a urmat o tura in Muntii Macin, mai exact Creasta Pricopanului. Am parcurs-o aproape in intregime, o ploicica fugarindu-ne pe drumul de biciclete inapoi la corturi.
  • Tunelul Dragostei - Obreja: Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Recunosc ca m-am grabit putin, si am facut o aproximare din doar 2 masuratori.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi: Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • Printre pini - Sanpetru: Deasupra localitatii Sanpetru - Ascunzisul a fost destul de usor de gasit. Ajungand in apropiere, am observat de la o oarecare distanta cutiuta de culoare alba.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures: Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Avand in vedere ca acest ascunzis iarna este mai expus, deocamdata nu voi ascunde acolo o noua cutiuta.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: A fost fun - Azi am gasit cutia. Am mai incercat sa o gasesc pana acuma, dar nu am reusit.
  • Ulmul din Capeni: Ceea ce era afara, era si inauntru - Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Copacul este plin cu vietati, furnici, muste si viespi.
  • Cascada Supanu: Provocare - O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Veniseram pregatiti sa inlocuim cutia si carnetelul, pe care SorinIov le-a gasit deteriorate.
  • Via ferrata Pericolul Caprei - Harghita Madaras: Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Recomandabil vara doar autoturismelor de teren.
  • Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare: Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub. Defapt el a vazut-o primul, pentru ca a luat-o inainte.
  • Pasul Ghimes: Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Si care trec si pe la cateva alte geoascunzisuri.
  • Lacul de baraj Frumoasa: Lacul Frumoasa - Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cimitirul din Bodvaj? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.