Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Fantana Vestita

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Denumirea a fost preluata de pe o harta veche din 1917. La fel este numit punctul somital al interfluviului prins intre vaile pe care se afla satele Valea Seaca si Petriceni, Clopotnița, respectiv, Ceklas...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Fantana Vestita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Varful Dorosan Varful Dorosan
Varful Dorosan
Apa minerala Bogat izvor apa minerala Bogat Racu
Apa minerala Bogat
Picturile interioare ale cupolei 1 Baile Herculane gara
Picturile interioare ale cupolei 1
Perete de stanca via ferrata harghita madaras pericolul caprei
Perete de stanca

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Fantana Vestita!

Vizitati Fantana Vestita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Valea Seaca, se afla la 4,03 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Valea Seaca: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Fantana Vestita?
(detalii dupa autentificare)
Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la la 4 km.
Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Biserica catolica Petriceni Sanzieni la la 4,6 km.
Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Buncarul cu stalactite Dealul Beleu la la 5,2 km.
Scopul construirii buncarelor a fost, sa impiedice inamicul sa ajunga in Ciuc.
Valea Cetatea la la 5,3 km.
Valea paraului Periculos la la 5,3 km.
Valea paraului este adanca, intunecata, nu este practicabila nici cu automobile de teren.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la la 5,9 km.
Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona.
Fagul uimitor Dealul Poienii la la 6,5 km.
Aici izvoreste paraul Poiana, care curge in Catrusa.
Poian la la 6,6 km.
Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari.
Biserica romano-catolica din Poian la la 7,4 km.
Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la la 7,7 km.
Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Capela Sfantul Stefan Dealul Perko la la 7,7 km.
Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat.
Biserica reformata Turia de Sus la la 7,8 km.
Biserica-cetate a catolicilor reformati (calvini) din Turia a fost construita in secolul al XVI-lea si reconstruita in secolul al XIX-lea.
Biserica romano-catolica Sanzieni la la 8,2 km.
Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la la 8,8 km.
Sub capela se gaseste cavoul familiei Apor.
Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos la la 9,3 km. O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). Am gasit acest ascunzis din intamplare. Iacobeni la la 9,4 km.
Baile Balvanyos Izvorul Transilvania la la 9,7 km. Eram in drum spre valea paraului Iadului, dar am oprit la izvor, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
Izvorul Seregeto Turia la la 9,7 km. Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars.
Cetatea Turia la la 9,8 km. Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare.
Biserica romano-catolica Estelnic la la 9,8 km.
In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Parcul Arpad Turia la la 9,9 km.
Gasirea cutiei nu ridica nici un fel de probleme.
Biserica catolica Turia la la 9,9 km.
Mofeta Baile Balvanyos la la 9,9 km.
Cladirea nu este intr-o stare foarte buna, dar mofeta si baia pentru picioare pot fi inca utilizate.
Pasul Carpinenii Estelnic la la 10,1 km.
Pasul, numit astfel, dupa catunul ce oficial nu mai exista, din el mai ramanand doar cateva locuinte de vara, separa Muntii Nemira de Muntii Ciucului.
Poarta secuiasca Turia la la 10,2 km.
Poarta lata de 15 m si inalta de 9,5 m a fost ridicata in anul 2005, prin efortul comunitatii locale.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la la 10,2 km.
Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Piatra Zimbrului Ciuperca de piatra la la 10,3 km. Dupa ce am cautat fara succes geocutia ascunsa in cavitatea din Stanca Piatra Zimbrului, pe care am si inlocuit-o, am urcat pe varful propriu-zis. Am ajuns pe Varful Piatra Zimbrului in doua randuri.
Baile Fantana Sarata la la 10,4 km.
Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit.

Fantana Vestita in limba maghiara - magyarul: Cégéres kút Fejtető

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Fantana Vestita
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Parcul Colina - Cluj: Continut umed - Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Multumim pentru ascunzis.
  • Crucea de pe Plaiul Ugra: Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Azi, un prieten a venit sa sadeasca niste flori in cimitirul satului, astfel incat am folosit ocazia, sa vin cu el si sa urc pana la cruce.
  • Piatra ovala - Lacul Sfanta Ana: Cu ursul nu-i de joaca - Am gasit cutia de la bisericuta, si am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.
  • Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos: Atractiile Racosului - Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. Imediat cum am parcat langa castelul nobiliar, au sosit doua doamne in varsta, pentru a ne deschide poarta fortificatiei.
  • Cheile Sugaului: Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Am gasit-o - Desi nu era unde ne-am imaginat initial. O observatie as avea.
  • Varful Tuguiata Batrana - Podisul Babadagului: Batran, dar mai prezentabil - Dupa ce am pus o cutiuta noua in ascunzisul de pe varful Tuguiata, mi-am continuat drumul spre Tuguiata Batrana. Am incercat sa merg fara gps, dar dupa ce am facut un cerc, m-am pomenit in acelasi loc, pe Tuguiata :-).
  • Harghita Racu: Noi eram primii gasitori in carnetel - Fara poteca marcata, era interesant drumul prin padure. Macar am avut ceva aventura, ceva mai mult decat plimbarea pana pe Madarasi Hargita.
  • Podul acoperit Urmanczy - Toplita: Am descoperit cutia dinauntrul podului acoperit - Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871. Rezista si astazi foarte bine, caci daca ne uitam la diametrul boltarilor de lem care il sustin (cca 25 cm) intelegem de ce.
  • Varful Oncesti - Muntii Cindrel: Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Bineinteles, cu telescaun :-).
  • Rezervatia Gura Dobrogei: Remediere confuzie creata - Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Nu am fost atent la aprobarea noilor geoobiective la vremea respectiva, si astfel s-a creat o confuzie.
  • Panorama Valea Cerbului - Muntii Bucegi: Lunga Vale a Cerbului! - Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.
  • Piatra Crapata - Munceii Uture: Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.
  • Tura de lac - Lacul Sfanta Ana: In sfarsit am gasit ascunzisul - Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere. Respectiv varful Ciomatu Mare si ramasitele turnului de belvedere de langa tinovul Mohos.
  • Baile Cibre - Frumoasa: Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Disparand ornamentul cu simbolurile secuiesti, indeosebi soarele.
  • Cheile Rametului: Fericiti in Cheile Rametului - Salut zbuciumel. Pentru zilele urmatoare mi-am propus concertul Roxette, ascunzisuri din Cluj - cat incape, apoi sfarsitul de saptamana in Trascau.
  • Izvorul Bilascu - Padurea Faget: A fost o plimbare placuta prin padure - Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad: In loc de un punct, ofer trei - Care sunt acele cazuri similare? Pe terenul nostru de joaca procedura pentru punctele de interes este acelasi peste tot.
  • Capela Sfantul Anton de la Madaras: In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea. Am facut un mic ocol la binecunoscuta capela Sfantul Anton, pentru a gasi geocutia ascunsa aici.
  • Varful Gretes - Izvoru Muresului: Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Am avut parte si de o intalnire furtunoasa cu cainii de la stana.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad: Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni: Cartitele calatoare Hargita 40 si 50 - Da, locul este unul deosebit. Mai ales daca este timp frumos.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures: Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea.
  • Turnul Zincarilor: De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia. Dupa ce am cautat inauntru si afara.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Fantana Vestita? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.