Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Pestera Kolik - Ojdula - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Pestera Kolik - Ojdula

Pestera Kolik - Ojdula | Unde este acest loc?

Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab., 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Galeria de dupa intrarea in Pestera Kolik Intrarea in Pestera Kolik Intrarea in Pestera Kolik - detaliu Galeria in zona mediana Galeria in zona finala Galeria in zona finala - detaliu. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pestera Kolik Ojdula! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Pestera Kolik - Ojdula si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Ojdula, se afla la 5.3 km distanta.
Cazare

Cazare Ojdula (Covasna)


Vezi oferte de cazare langa Ojdula, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 16.85 km distanta: Imprejurimile orasului Covasna (24 poze). Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
14714743631100
14714743641101
14714743671102
14714743691103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Pestera Kolik Ojdula?
Biserica greco-catolica Judetul Covasna. Pomenita in documente din 1728 ca deservind comunitatea greco-catolica (se presupune ca ar fi fost, anterior acestui an, ortodoxa) biserica actuala este, de fapt, rezultatul refacerii/reconstructiei alteia mai vechi, devenita prea mica pentru numarul mare de credinciosi, fiind ridicata din lemn in anul 1880. (geoobiectiv cu geocutie)
Sub Varful Lepsa. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. GeoStana de sub Vf.Lepsa - Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Varful Lepsa. La 9.8 km. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Vf. (obiectiv interesant cu geocutie)
Castrul roman Angustia. Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii. (geoobiectiv cu geocutie)
Biserica din Lunga. (atractie turistica si geocutie) Biserica catolica. La 10.9 km. Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc. Geocutie noua in interiorul curtii bisericii - Azi fiind deosebit de cald, am decis sa pornesc intr-o excursie de cautare geoobiective in jurul orasului Targu Secuiesc.
La Ziduri. La 11.1 km. Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Varful Zarna. Imeni. Informatii in plus - Eu personal nu am avut inca ocazia sa caut aceasta geocutie, asa ca poate nu ar trebui sa comentez. Biserica catolica. Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Poiana Butuci. Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti.
Patru case Judetul Covasna. La 12.5 km. Ascunzis de tranzit - Ascunzisul e localizat la marginea drumului judetean 121, Targu Secuiesc - Covasna, - in stare excelenta -, aflandu-se, astfel, in calea oricarui geocacher ce ataca zona Covasna; de altfel, jurnalul din cutiuta este destul de incarcat cu numele gasitorilor ei. Lemnia. Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna. Nu sunt sigur - Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Biserica catolica. Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresioneaz„ prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.

Pestera Kolik Ojdula in limba maghiara - magyarul: Kűlik Ozsdola

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Pestera Kolik
 • Localizare pozitie pe harta Ojdula
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Ojdula si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pestera Kolik? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Dealul Pilisca
  Dealul Pilisca
  Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
  Pasul Sanc
  Pasul Sanc
  Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1.

  Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.