Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Poian

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Poian

Poian este un sat in partea de nord-est a judetului Covasna, in Depresiunea Targu Secuiesc. Localitatea este situata in partea nord-estica a judetului, la poalele Muntilor Bodoc, pe drumul judetean 114, Targu Secuiesc-Lemnia.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Poian - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Poian:

Formatiune stancoasa 1
Formatiune stancoasa 1
Formatiune stancoasa 2
Formatiune stancoasa 2
Ghetar verde
Ghetar verde
8182
8182

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Poian!

>>> Vizitati Poian si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poian, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,01 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Poian: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni

Biserica catolica - Valea Seaca - Sanzieni la 2,9 km
Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Capela Sfantul Stefan Dealul Perko Judetul Covasna

Capela Sfantul Stefan Dealul Perko Judetul Covasna la 3,1 km
Capela de pe el are o vechime necunoscuta, cunoscandu-se doar anii unor reconstructructii sau adaosuri, secolul XVII, XVIII-lea. Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat.
Biserica romano-catolica Sanzieni

Biserica romano-catolica Sanzieni la 3,5 km
Secuiesc. Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
Biserica romano-catolica Estelnic

Biserica romano-catolica Estelnic la 4,5 km
In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Crucea dintre Lutoasa si Estelnic

Crucea dintre Lutoasa si Estelnic la 4,9 km
Din pacate nu mai era nici o geocutie sub coif.
Fantana Vestita

Fantana Vestita la 6,6 km
Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Lemnia

GR0617
Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita.
Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas

Urma de picior a lui Hristos Culmea Avas la 7,8 km
Apoi a fost mutat la capatul satului Lemnia de Sus, pe malul paraului, langa drum. Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa.
Biserica din Lunga

Biserica din Lunga la 7,8 km
Satul Lunga - tinand de Tg. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km.
Cetatea Ciuchian din Lutoasa

Cetatea Ciuchian din Lutoasa la 7,9 km
M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis.
Poarta secuiasca Turia

Poarta secuiasca Turia la 8 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc. Poarta lata de 15 m si inalta de 9,5 m a fost ridicata in anul 2005, prin efortul comunitatii locale.
Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii

Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii la 8,2 km
Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m. Iese in evidenta un fragment de zid, lung de cca 1 m si lat de cca 0,5 m, bine pastrat.
Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc

Zidul cu lacatele iubirii Targu Secuiesc la 8,3 km
Incepand cu 14 februarie 2014, si indragostitii din acest oras pot sa-si agate aici lacatele iubirii. La intrarea in Curtea 44 din Targu Secuiesc se afla agatata o grila, denumita de catre initiatori Zidul cu lacatele dragostei.
Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc

Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 8,3 km
Fatada impozanta a cladirii este impodobita cu stema orasului, pe care apare 1902, anul construirii cladirii. Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Strada Mamica Mica Targu Secuiesc

Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 8,3 km
Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama. Si-a dobandat buna reputatie de la o batranica, care traia aici intr-o casuta acoperita cu sindrila.

Poian in limba maghiara - magyarul: Milleniumi kereszt Polyán

Obiective cultural-istorice - Judetul Covasna
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Poian
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am urcat la crucea care vegheaza deasupra localitatii, din Poian, pe langa un perete stancos foarte interesant, si pe niste dealuri verzi, care seamana cu niste ghetari. Geocutia poate fi gasita foarte usor, chiar si fara gps.
  • Parcul Colina - Cluj Continut umed. Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed. Credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta.
  • Cetatea Turcului - Lisnau-Vale O cutie veche la o cetate din vechime. Pe langa micul promontoriu ce reprezinta Cetatea Turcului (Torokvar) trece un traseu marcat cu triunghi rosu, ce are ca obiectiv anuntat urmele acestei cetati. Nu exista insa niciun indicator care sa atraga atentia asupra ei la trecerea pe langa ea.
  • Lacul Mierlei - Sovata Bomboane tictac cu gust de portocala. Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei In afara regulilor!. Geoascunzisul nu exista, cutia fiind pusa la vedere, pe un mic postament de piatra. Din acest motiv este accesibila oricui, ca face sau nu parte din jocul geotrekking.
  • Rosen Garten Necesita intretinere. Am gasit cutia.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod Am identificat ascunzisul. Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure. Am ales ruinele castelului Xantusz, unde ma astepta o geocutie inca negasita.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Poian? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!