Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cascada de apa termala - Toplita

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cascada de apa termala - Toplita

Cascada de apa termala - Toplita..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada de apa termala - Toplita - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cascada de apa termala - Toplita (in total 11 poze):

Cascada de apa termala 2
Cascada de apa termala 2
Panou informativ
Panou informativ
Toplita dinspre cascada
Toplita dinspre cascada
Semicilindru
Semicilindru
Sub pod
Sub pod
Patul estic al cascadei
Patul estic al cascadei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada de apa termala Toplita!

Vizitati Cascada de apa termala - Toplita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Magherus, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,41 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Strandul Banffy - Toplita

Strandul Banffy - Toplita la 230 m
Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una. Initial era a familiei Lázár din Lazarea, care in 1818 au construit o intrare superba, langa care erau si patru cabine.
Cimitirul eroilor - Zencani

Cimitirul eroilor - Zencani la 530 m
Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Strandul Urmanczy - Toplita

Strandul Urmanczy - Toplita la 800 m
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy. Pana in anul 1850 strandul era vizitat doar de membrii familiei si invitatiilor lor.
Podul acoperit Urmanczy - Toplita

Podul acoperit Urmanczy - Toplita la 1,6 km
Podul a fost construit la initiativa (si, probabil, pe cheltuiala) familiei Urmanczy in anul 1871.
Varful Baesul

Varful Baesul la 4,4 km
Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita.
Babele Gurghiului

Babele Gurghiului la 8,1 km
Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo. S-au format prin erodarea eoliana diferentiata a diferitelor straturi geologice in care sunt sculptate.
Mausoleul Eroilor Romani Toplita

Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 8,1 km
Aici sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial. Eram in drum spre muntii Rarau.
Manastirea de la Gura Izvorului Calimani

Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 13,6 km
A primit hramul Duminica Tuturor Sfintilor, sarbatoare ortodoxa celebrata la o saptamana dupa Rusalii. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Fantana intelepciunii Remetea

Fantana intelepciunii Remetea la 16 km
A fost inaugurata in anul 2019, cu ocazia zilelor comunei Remetea. Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Copacul singuratic Remetea

Copacul singuratic Remetea la 16,6 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic. Seamana cu copacul lui Bezergheanu, cel din apropierea comunei Greci, de la poalele muntilor Macin.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau

Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 16,7 km
Aceasta cladire, folosita in trecut de catre micii industriasi locali, a fost construita la inceputul secolului al XX-lea. Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau

Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 16,8 km
Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Capela Sfantul Emeric Ditrau

Capela Sfantul Emeric Ditrau la 17,1 km
Pe locul capelei de azi se afla o biserica construita in 1937, care a fost nationalizata in 1948 si transformata intr-o scoala, pentru ca mai tarziu sa fie restituita Bisericii Catolice. Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau

Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 17,1 km
Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau. Lacasul de cult, care a fost construit intre anii 1546-1557, figureaza pe lista monumentelor istorice din judetul Harghita cu codul cod LMI HR-II-a-B-12816.

Cascada de apa termala Toplita in limba maghiara - magyarul: Termál-vízesés Maroshévíz

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada de apa termala
  • Localizare pozitie pe harta Toplita
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Poate, dezamagiti de lipsa de apa - practic, lipsa cascadei, dar, mai ales, de mizeria din jur, n-am depus suficient interes pentru gasirea geocutiei. Pentru cei care vor mai ajunge la cascada atasam cateva fotografii cu aspectul constatat de noi, pentru a mai atenua din eventuala lor deziluzie.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad Frozen pictures. Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • Dealul Cetatii - Campul Cetatii Pe varful dealului. Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Am urcat din Campul Cetatii, pornind de langa Izvorul Zanelor.
  • Planul inclinat Nici sa varuim. Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Parcul Petofi Sandor - Sibiu Parc. Am gasit cutia ascunsa in zid. Parcul poarta numele poetului din anul 2007.
  • Cheile Dobrogei Bijuteria Dobrogei. Am facut o tura relaxanta in chei. Nu a fost nici un turist, popandaii au dominat toata zona.
  • Geo Negoiu - Muntii Fagaras La mare altitudine. Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu. Am parcurs un frumos traseu.

Ai ajuns in Toplita si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada de apa termala? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 15 zile!