Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Miko Miercurea Ciuc

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Miko Miercurea Ciuc

Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasului Miercurea Ciuc. Construirea cetatii incepe in anul 1623 din din ordinul lui Hidvégi Mikó Ferenc, consilier al principelui Bethlen Gábor, diplomat, cronicar, capitan al scaunului Ciuc.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Miko Miercurea Ciuc - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Miko Miercurea Ciuc (in total 14 poze):

Turnul cu ceas
Turnul cu ceas
Imprejurimea cetatii
Imprejurimea cetatii
Amenajare
Amenajare
Ulm
Ulm
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc 2
Cetatea Miko din Miercurea Ciuc 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Miko Miercurea Ciuc!

>>> Vizitati Cetatea Miko Miercurea Ciuc si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Miercurea Ciuc, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,91 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Miercurea Ciuc: 23
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Salcia - Miercurea Ciuc

Salcia - Miercurea Ciuc la 190 m
In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Jucatorii de hochei - Miercurea Ciuc

Jucatorii de hochei - Miercurea Ciuc la 280 m
Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Toaleta publica automata - Miercurea Ciuc

Toaleta publica automata - Miercurea Ciuc la 870 m
Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta. Toaleta publica de pe piata Gal Sandor a costat 319 mii de ron.
Podul Ligat Miercurea Ciuc

Podul Ligat Miercurea Ciuc la 1,3 km
Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat. Podul pasaj feroviar, complet renovat, a fost inaugurat pe 22 decembrie 2023, dupa o reconstructie care a durat 19 luni.
Gradina Micurin - Miercurea Ciuc

Gradina Micurin - Miercurea Ciuc la 1,3 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Casa de studii a piaristilor - Miercurea Ciuc

Casa de studii a piaristilor - Miercurea Ciuc la 1,5 km
Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului. Cladirea se afla in spatele Liceului Teoretic Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Lacul Suta

Lacul Suta la 1,6 km
Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare.
Parc sportiv si de agrement - Miercurea Ciuc

Parc sportiv si de agrement - Miercurea Ciuc la 1,7 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber. In urma unor lucrari care au inceput in iunie 2018, au fost amenajate terenuri de sport, piste de alergare, terenuri de joaca pentru copii, si un turn de observatie.
Biserica catolica - Jigodin

Biserica catolica - Jigodin la 1,7 km
Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
Baile Miercurea Ciuc

Baile Miercurea Ciuc la 1,7 km
Primul proprietar a fost brutarul Helwig G Janos, care a denumit baile dupa numele sotiei sale, Katalin. Baile Miercurea-Ciuc (Baile Katalin, Szeredai furdo, Baile Miercurea) au fost amenajate pe malul drept al raului Olt, folosind apa calduta a izvoarelor de aici.
Piscul Cetatii Mici - Jigodin

Piscul Cetatii Mici - Jigodin la 2 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Poduri din lemn - Jigodin

Poduri din lemn - Jigodin la 2 km
Podul din lemn de peste Olt este mai interesant, fiind construit in intregime din lemn, iar structura rezista inca, si azi. In Jigodin, pana in 1930 sat, azi cartier al orasului Miercurea Ciuc, gasim doua poduri din lemn, care necesita renovare, unul peste raul Olt, iar celalalt peste paraul Fitod.
Cimitirul vechi din Jigodin Judetul Harghita

Cimitirul vechi din Jigodin Judetul Harghita la 2 km
Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc

Conacul Lazar - Toplita-Ciuc la 2,2 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Fantana Fontana - Toplita Ciuc

Fantana Fontana - Toplita Ciuc la 2,4 km
In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa. In Toplita Ciuc a fost gasita o apa minerala usor gazoasa, cu aroma placuta, avand temperatura de aproximativ 18-20 grade C, care s-a dovedit a fi potabila.
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Miko Miercurea Ciuc
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Mi-a oferit o seara minunata, este un ascunzis usor accesibil pentru toti si totusi de cautat.
  • Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
  • Padurea Mociar Padurea Mociar. Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • Pestera Limanu O mica povestioara. Azi am fost la geocache-ul de la Limanu cu o adrenalina enorma in mine. Spre surprinderea mea l-am gasit in mai putin de 3 minute.
  • Baile Homorod Ascunzis mult mai bun. Am gasit si aceasta geocutie. De data aceasta o noua geocutie, intr-un ascunzis nou, ascunsa de o alta persoana.
  • Rapa Rosie Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rezervatie geologica si peisagistica, cu relief specific de siroire, Rapa Rosie ne-a primit cu mare caldura (la propriu) si ne-a colorat specific dupa-amiaza.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Miko Miercurea Ciuc? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 11 zile!