Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Dealul Dungo - Craciunel - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Dealul Dungo - Craciunel

Dealul Dungo - Craciunel | Unde este acest loc?

De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania. Este unic din cauza stratificarii namolului cu travertin...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Groapa Dinspre intrare Bastionul de la intrare Perete plin cu gauri Marginea gropii Spre Craciunel Privire de sus Peretele gropii. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Dungo Craciunel! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Dealul Dungo - Craciunel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Craciunel, se afla la 1.17 km distanta.
Cazare

Cazare Craciunel (Ocland, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Craciunel, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 6.4 km distanta: In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra (10 poze). Zona carstica Godra se afla la nord-vest de localitatea Varghis, in judetul Covasna, spre vest de valea Varghisului.
14714742821100
14714742841101
14714742871102
14714742901103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Dealul Dungo Craciunel?
Poarta secuiasca. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Necropola tumulara. Situl arheologic are o suprafata de aproximativ 50 hectare, si se intinde pe platoul crestei, avand o lungime de 2,5 km si latime de 200-250 m. (obiectiv interesant cu geocutie)
Fantana de apa sarata. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland. (geoascunzis)
Turn belvedere. Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cetatea Hagymas. La 3.8 km. Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar. (obiectiv interesant cu geocutie)
Popasul pasarilor. Cetatea Kustaly. Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare.
Cetatea banului Bela. Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Parcul Victor Roman. Biserica unitariana. Cimitirul. Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.

Dealul Dungo Craciunel in limba maghiara - magyarul: Dung-domb Homordkarcsonyfalva

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Dealul Dungo
 • Localizare pozitie pe harta Craciunel
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Craciunel si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Dungo? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Bazinele cu apa sarata
  Bazinele cu apa sarata
  La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
  Baile Dungo
  Baile Dungo
  Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz.

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.