Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Mausoleul Eroilor Romani - Toplita - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Mausoleul Eroilor Romani - Toplita

Mausoleul Eroilor Romani - Toplita | Unde este acest loc?

La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea  paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu in care sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Mausoleul Eroilor Toplita Monument comemorativ Troita Monument - 1 Textul de pe monument Monument - 2 Tanc. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Mausoleul Eroilor Romani Toplita! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Mausoleul Eroilor Romani - Toplita si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Vale, se afla la 4.02 km distanta.
Cazare

Cazare Vale (Toplita, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Vale, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 8.09 km distanta: Cascada termala - Muntii Gurghiului (4 poze).
14714718541100
14714718561101
14714718571102
14714718601963
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Mausoleul Eroilor Romani Toplita?
Izvorul Kossuth. Dupa inserare - Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor. (obiectiv turistic cu geocutie) Cariera de travertin. La 11.9 km. Aceasta roca fiind o excelenta piatra ornamentala, a fost folosita la decorarea fatadelor multor cladiri de interes public din Bucuresti, resp. (obiectiv interesant cu geocutie)
Grota Ursilor. (atractie turistica si geocutie) Baia Traditionala. (atractie turistica si geocutie) Paraul Dobreanului. La 12.2 km. Mofeta. In noua cladire incap pana la 10 persoane.
Pestera cu Gheata. Izvorul Pierre Curie. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului, dar intentia a fost ca pentru justificarea gasirii unui geoobiectiv fara geocutie sa folosim poze facute cu o aplicatie de geotagging. Cetatea Bufnitei. Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Stanca Domnul Lomasel. La 15.3 km. Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei, cum apar  indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.
[ Sus ↑ ]
Obiective cultural-istorice - Judetul Harghita
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Mausoleul Eroilor Romani
  • Localizare pozitie pe harta Toplita
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau, am trecut prin Toplita, astfel incat am oprit la Mausoleul Eroilor sa caut geocutia ascunsa aici...

Ai ajuns in Toplita si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Mausoleul Eroilor Romani? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Podul acoperit Urmanczy
Podul acoperit Urmanczy la 6.99 km
GR0312 Podul acoperit Urmanczy Toplita
Strandul Urmanczy
Strandul Urmanczy
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.