Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Mlastina Budos - Santimbru-Bai - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel

Mlastina Budos - Santimbru-Bai | Unde este acest loc?

Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine. Rezervatia are doua sectoare tipice, unul eutrof, si celalalt oligotrof...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Mlastina Budos Santimbru-Bai! In prezent avem in total 12262 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Mlastina Budos - Santimbru-Bai si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

Cea mai apropiata localitate este Santimbru-Bai, se afla la 0.49 km distanta.
Cazare

Cazare Santimbru-Bai (Santimbru, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Santimbru-Bai, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 5.45 km distanta: Ruinele cetatii Harom de langa Baile Jigodin (10 poze).
14714790861100
14714790871101
14714790901102
14714790951103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Mlastina Budos Santimbru-Bai?
Popasul Fantana Mesteacanului Judetul Harghita. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est. (geoascunzis)
Tinovul Luci. La 4.7 km. Mlastina propriu-zisa are dimensiuni mai mari ca rezervatia, formand o zona de protectie naturala pentru plantele ocrotite. (obiectiv interesant cu geocutie)
Cetatea Harom. Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. (geoascunzis)
(obiectiv turistic cu geocutie) Borsaros. Are o lungime de 1 km si o latime de 50-200 m. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Terenul Morii. Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Baile Jigodin. Baile Jigodin se afla la iesirea sudica din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 12.
Izvorul Andras Pista. La 7.5 km. Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Izvorul Fabricii de Tigle. Izvorul Baile Jigodin. Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt.
Sancraieni. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.
Coasta Pietroasa. Coasta Pietroasa este o faleza mai mica, aproape de orasul Miercurea Ciuc, unde incepatorii pot exersa catararea pe stanca.
Piscul Cetatii Mici. Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Biserica catolica Sfantul Emeric. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.

Mlastina Budos Santimbru-Bai in limba maghiara - magyarul: Büdös-láp Büdösfürdő

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Mlastina Budos
 • Localizare pozitie pe harta Santimbru-Bai
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Santimbru-Bai si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Mlastina Budos? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Groapa cu gaze pucioase
  Groapa cu gaze pucioase
  Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
  Mofeta
  Mofeta
  Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu.

  Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3491 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.