Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Mlastina Csemo - Vrabia

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Mlastina Csemo - Vrabia..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Mlastina Csemo - Vrabia - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Spatele bisericii Zalau biserica reformata
Spatele bisericii
Umflatura rotunda Ozunca Ozunca-Bai inima fagului
Umflatura rotunda
Lacul Sfanta Ana Lacul Sfanta Ana Baile Tusnad
Lacul Sfanta Ana
M-rea Turnu, privire de pe drumul ce duce la intrarea de sus Manastirea Turnu
M-rea Turnu, privire de pe drumul ce duce la intrarea de sus
Locul ascuns varful Ciucas
Locul ascuns
Nu te apropia! pestera sare Meledic Manzalesti
Nu te apropia!
Gardul proprietatii private Faleza 23 August trepte
Gardul proprietatii private
Capela Hosasau
Capela
Cripta cimitirul Zathureczky Baraolt
Cripta
Accesul de iarna Canionul Sapte Scari
Accesul de iarna
Interior distrus Sanpaul fantana apa sarata
Interior distrus
Loc de adapat Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru
Loc de adapat

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Mlastina Csemo Vrabia!

>>> Vizitati Mlastina Csemo - Vrabia si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Vrabia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,44 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Vrabia: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Mlastina Csemo Vrabia?
(detalii dupa autentificare)
Apa minerala Sansimion la 2,8 km
Apele minerale din Sansimion izbucnesc in partea vestica a localitatii. Caracteristica acestor izvoare de apa minerala este ca apele minerale sunt amestecate cu apa dulce, rezultand ape mai slabe, dar eficiente.
Muzeul de apa minerala Tusnad la 3 km
La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului.
Conacul Endes Miklos Sansimion la 3,5 km
Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Conacul Endes Miklos se afla la intrarea dinspre sud a localitatii, si dateaza din secolul al XVIII-lea.
Poteca tematica Vechiul rau Olt Sansimion la 3,8 km
Regularizarea unui rau necesita solutii care sa asigure si pastrarea mediului natural, dar si o utilizare umana potrivita. Cu regularizarea raului Olt, langa Sansimion, nu s-a reusit acest lucru, si biodiversitatea luncii Ciucului de Jos a avut de suferit.
Baile Nadas Tusnadu Nou la 5,4 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajările turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Sanmartin la 5,8 km
Sanmartin este considerat centrul Ciucului de Jos, centrul tarii cartofului. Me-am oprit la biserica si am gasit cutia. Incepand din anul 1850 multi ani la rand a fost centru regional, a avut mai multe mori si mai multe gatere.
Conacul Henter Santimbru la 6,6 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca. Cladirea baroca, pe fundatii din secolul al XVII-lea, este in curs de restaurare.
Stalp comemorativ cu cruce Santimbru la 6,8 km
Monument votiv, executat in secolul al XVIII-lea, la comanda lui Timár Lajos si sotia. Sculptat din piatra de andezit, cu o inaltime de 4 m, poarta amprenta stilului baroc.
Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 6,8 km
Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc. Constructia a fost asezata pe o veche biserica cu elemente gotice.
Apa Rosie Baile Tusnad la 7,3 km
Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit.
Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 7,8 km
Apa minerala are o temperatura de 12 C. Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt.
Sub podul CFR Baile Tusnad la 7,8 km
Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Am gasit repede si usor aceasta geocutie.
Varful Cetatii I Baile Tusnad la 7,8 km
Am gasit intr-o zi fara soare. A doua batalie de la Varful Cetatii a fost din pacate o infrangere. Varful Cetatii - Baile Tusnad.
Poarta Ako Ciucsangeorgiu la 7,9 km
Localnici foloseau acest nume pentru locul unde se intersecteaza drumul european E578 cu valea raului Fisag. Desi aici nu apare nimeni, jurnalul contine inca 8 gasiri. Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc.

Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici. Pasul Casin sau Nyerghes face legatura intre Muntii Bodoc si Muntii Ciucului, despartind, totodata, bazinul Oltului de cel a Raului Negru, afluent tot al Oltului.

Mlastina Csemo Vrabia in limba maghiara - magyarul: Csemő rétláp

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Mlastina Csemo
  • Localizare pozitie pe harta Vrabia
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Babele de sub Varful Piatra Mare Ciuperci de piatra cu refugiu. Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra. Dar varful Pietrei Mari fiind atat de aproape, in apropiere cu o geocutie negasita inca de mine, am urcat si aici.
  • Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei. Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Fara GPS, vara, m-am multumit doar cu foto si mure.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Ascunzis curat. Unul dintre ascunzisurile curate. Atat imprejurimea cat si locul cutiei.
  • GR2870 - Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Podul Borzia - Galaoaia Trist sa ajung numai al doilea. Langa Galaoaia se afla un pod peste Mures, care ne duce spre Borzia. Podul a fost amplasat pe o stanca uriasa, stanca care este denumita Piatra lui Vig Albert.
  • Lacul Verde - Sovata Pastele romano-catolic. Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe MNS - Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Locatia este acum mult mai buna fiind in conditii perfecte.

Ai ajuns in Vrabia si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Mlastina Csemo? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!