Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Piatra lui Kota - Muntele Iavardi - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Piatra lui Kota - Muntele Iavardi

Piatra lui Kota - Muntele Iavardi | Unde este acest loc?

Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Zona este plina cu salase de vara, iar fiecare stanca este denumita in functie de proprietarul pajistelor alaturate...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: Piatra lui Kota Cap de animal? De pe stanca Valea paraului Janok 7580 Colibe 7586 Piatra lui Kota Piatra lui Kota - frontal Piatra lui Kota - profil ... animalic! Piatra sub Piatra lui Kota. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra lui Kota Muntele Iavardi! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Piatra lui Kota - Muntele Iavardi si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Poiana Fagului, se afla la 2.21 km distanta.
Cazare

Cazare Poiana Fagului (Lunca de Jos, Harghita)


Vezi oferte de cazare langa Poiana Fagului, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 0.74 km distanta: Capela Sfantul Petru, Piatra lui Kota - Iavardi (18 poze).
14714775621100
14714775651101
14714775661102
14714775671103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Piatra lui Kota Muntele Iavardi?
Varful Nascalat. Punct belvedere Judetul Harghita. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului. (geoobiectiv cu geocutie)
Pasul Dracului. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas. (geoobiectiv cu geocutie)
Varful Trei Pietre. Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, în rest nemarcat. Prea multe... pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia. (geoascunzis)
Trei Pietre. Grupul de stanci calcaroase cunoscut sub numele Trei Pietre se afla pe prelungirea sudica a celei mai inalte parti a culmii principale a Munceilor Nascalatului, Muntii Hasmas. Cele 3 ...mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup "statuar" de o frumusete aparte. (geoascunzis)
Capela catolica Band. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare. Capela-clopotnita din Buha. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia. Stanca La Panda. La 8.3 km. Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Vechiul cimitir evreiesc. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece. Buncarele de pe Piciorul Mare. Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Valea Intunecoasa. La 9.8 km. Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus.
Valea Garbea Judetul Harghita. Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sf. Benedict - Un ascunziș bine .
Varful Hasmasul Mare Judetul Harghita. Sub varf - Cum terenul in zonă e accidentat, am renunțat ușor să măsor distanța - indiferent de direcție.

Piatra lui Kota Muntele Iavardi in limba maghiara - magyarul: Kóta köve Jávárdi

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra lui Kota
  • Localizare pozitie pe harta Muntele Iavardi
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  • Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota...

Ai ajuns in Muntele Iavardi si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra lui Kota? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

Obiective turistice din apropiere

Capela Sfantul Petru si Pavel
Capela Sfantul Petru si Pavel
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos.
Culmea Iavardi
Culmea Iavardi
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi.

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

[ Sus ↑ ]
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.