Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Stanca Domnul Lomasel

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

In concordanta cu numele paraului din apropiere, am denumit stanca Domnul Lomasel...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Stanca Domnul Lomasel - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cu bicicleta la capela Sumuleu Sumuleul Mic capela Salvator
Cu bicicleta la capela
Sit arheologic Necropola tumulara Dealul Pietros Ocland Sanpaul tumuli
Sit arheologic
Vagoane vechi Siculeni succes calea ferata vagoane
Vagoane vechi
Spre Dealul Lisnau Dealul Lisnau
Spre Dealul Lisnau

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stanca Domnul Lomasel!

Vizitati Stanca Domnul Lomasel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Stanceni, se afla la 11,9 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Stanca Domnul Lomasel?
(detalii dupa autentificare)
Cascada Lomasita Muntii Calimani la la 250 m.
Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul.
Varful Cica Mica - Muntii Calimani la la 2,8 km.
Lacul Iezerul Calimanilor la la 3,1 km.
Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Varful Rachitis Muntii Calimani la la 3,6 km.
De aici avem o priveliste deosebita, in toate directiile.
Varful Negoiul Unguresc Muntii Calimani la la 6,8 km.
Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la la 7,7 km.
A primit hramul Duminica Tuturor Sfintilor, sarbatoare ortodoxa celebrata la o saptamana dupa Rusalii.
Varful Pietros Muntii Calimani la la 8,4 km.
Am ajuns pe Varful Pietrosu (2. Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Am gasit cutia chiar la rasarit, dupa camparea chiar pe varf.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la la 8,4 km. Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Varful Tihu Muntii Calimani la la 9,4 km.
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Varful Calimanul Cerbului Muntii Calimani la la 10,3 km. Varful Tatarului la la 10,9 km.
Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani la la 11 km.
Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
Curmatura Tihu la la 12,6 km. Stanca Soimilor Neagra la la 12,6 km.
Varful Baesul la la 14,1 km. Am gasit geocutia ascunsa pe varful Baesul de langa orasul Toplita. Varful Struniorul Muntii Calimani la la 15 km.
Stancile Tamau la la 15 km. Varful Tamaului este cam departe, spre vest.
Ulita copilariei Toplita la la 15,1 km.
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Stancile Pietrei Rosii la la 15,2 km. Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la la 15,3 km.
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Mausoleul Eroilor Romani Toplita la la 15,3 km.
Eram in drum spre muntii Rarau.
Izvorul Borcut Bilbor la la 15,8 km.
Este o apa foarte buna la gust, acidulat, bicarbonatic, cu continut de fier, radioactiv, si cu un debit de 240 litri pe ora.
Panteonul megalitilor Muntii Calimani la la 16,3 km.
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Stanca Ascutita Muntii Calimani la la 16,6 km.
Varful Bistriciorul la la 16,8 km.
Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis.
Izvorul de apa minerala Dobreanu Bilbor la la 17 km.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la la 17,1 km.
Ocupa lunca de pe partea dreapta a Bistricioarei, are o suprafata de 15-16 hectare.

Stanca Domnul Lomasel in limba maghiara - magyarul: Kis Lomás úr szikla

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Stanca Domnul Lomasel
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Cum apar indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.
  • Cetatea Liteni: Cetatea Liteni - Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Stanca Minunata: Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf. Deoarece am mai fost aici si am doar putin timp pana la inserare, urc repede pentru a gasi geocutia.
  • GK Hotel Szent Kristof: Am gasit - Am gasit aceasta geocutie.
  • Cascada Nasolea: Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie. Putand sa avem o imagine a canalului cu marmite prin care curge Uzul, inainte de a forma cascada.
  • Baia Calugarilor: Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
  • Campusel: Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici. Am incercat sa gasesc si aceasta cutie, dar norocul nu mi-a suras, asa ca, am fructificat timpul si ne-am apucat de strans muguri de brad si am respirat aerul curat de munte.
  • Sicasau: Felicitari pentru ascunzis - Intr-o dimineata cu soare, cu prietenul meu, am gasit aceasta geocutie.
  • Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca: Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina. Cred ca o excursie cu trenul ar fi frumoasa.
  • Aleea Sfanta Ana - Baile Tusnad: Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Vineri seara, alaturi de trekkingklub, n-am putut s-o caut, pur si simplu era prea multa lume, deh, concert.
  • Muzeul locomotivelor - Resita: Muzeul locomotivelor - Resita - Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara. Astazi, m-am oprit sa caut cutia si cu parere de rau nu am gasit-o, dar in acelasi timp, gustul amar a fost mai pronuntat, stiind cum duduiau odinioara uzinele metalurgice si cum astazi sunt distruse iremediabil.
  • Apa Rosie - Baile Tusnad: Trei culori - Am incheiat excursia in zona cu o partida de ski. Am cercetat si imprejurimile, si asa am gasit herghelia si apa rosie.
  • Agnita: Biserica - Frumoasa biserica.
  • Turnu Rosu din Boita: Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :). Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe com) gasesc aceasta cutiuta si se semneaza, dar pe site se logheaza dincolo.
  • Concretiuni de Feleac: Excursie in zona - Am gasit geocutia cu ocazia unei excursii in zona. Ascunzisul este intr-un loc foarte bun.
  • Lacul Foroja - Muntii Tarcaului: Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci. Cautand cea mai buna modalitate de a aborda valea Foroja.
  • Turnul Ciuntit - Tomesti: Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul. Locul este deosebit de pitoresc, iar descoperirea cutiei - n-ar trebui sa ridice probleme - este o rasplata binemeritata pentru timpul si efortul de a ajunge aici.
  • Baia Hammas - Paraul Jombor: Bronz secuiesc - Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei. Cautand ascunzisul, am gasit aici o plasa pentru fluturi (un alt joc).
  • Turnul Olarilor - Sibiu: Gasita - I found the small box, right like in the description. Nice towers.
  • Varful Omu - Muntii Bucegi: Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf. Fotografia cabanei da un indiciu important in localizarea ascunzisului.
  • Poarta Doamnei - Poiana Brasov: Am găsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai: Ascunzis impenetrabil iarna - Desi mai fusesem pe stanca, tot iarna, am mai ajuns inca o data pe ea ieri. Acum cu gandul sa gasesc si geocutia.
  • Castrul Arutela: Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Macin: Scurtatura sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului. Insa variatia a fost binevenita chiar daca a venit la pachet cu ceva obstacole suplimentare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stanca Domnul Lomasel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.