Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Stanca La Panda

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

La un moment dat vom ajunge la intersectia cu traseul marcat cu cruce albastra, care ne va duce pe stanca La Panda in aproximativ 30 de minute. De aici putem ajunge la cabana Piatra Singuratica in 20 de minute...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Stanca La Panda - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Sub amenajare Filias conac castel Ugron
Sub amenajare
Turnul Spart 1 Boita Turnul Spart
Turnul Spart 1
Intrarea in P. Barlogul Ursului barlogul ursului pestera poiana sarata
Intrarea in P. Barlogul Ursului
Vagon 2 Comandau
Vagon 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stanca La Panda!

Vizitati Stanca La Panda si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Putem ajunge pe punctul de belvedere al acestei stanci pornind din Balan, si urmand mai intai traseul marcat cu banda albastra spre Piatra Singuratica. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Balan, se afla la 2,63 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Stanca La Panda?
(detalii dupa autentificare)
Muntele Fratele Judetul Harghita la la 780 m. Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita. Piatra Ciobanului - Muntii Hasmas la la 1,2 km.
Varful Hasmasul Mare la la 3,8 km. Cum terenul in zona e accidentat, am renuntat usor sa masor distanta - indiferent de directie.
Pasul Dracului Balan la la 3,8 km.
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Punct belvedere Sacadatul la la 5 km.
Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la la 5,1 km.
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Poiana Alba la la 6,2 km. Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte. Paraul Sec Muntii Hasmas la la 6,5 km.
Valea Iavardi la la 6,7 km.
Valea paraului Iavardi este cunoscuta prin formatiunile sale stancoase, compuse din calcare triasice.
Piatra Potcoavei la la 6,9 km. Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta.
Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la la 6,9 km.
Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Culmea Iavardi la la 7,5 km.
Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la la 8 km.
Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur.
Stanca cu turnulet Nascalat la la 8,2 km. Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv.
Piatra lui Kota Muntele Iavardi la la 8,3 km.
Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Ciofronca la la 8,7 km. Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia.
Cascada Iavardi la la 9,2 km. Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii.
Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la la 9,3 km.
De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Varful Nascalat Muntii Ciucului la la 9,6 km.
Izvorul Muresului Arama Neagra la la 9,7 km.
Pe varful Fagul Mures trecem pe langa o stana, apoi langa un izvor imprejmuit cu gard.
La Bechet Valea Bicajelului la la 9,8 km.
Dar acest obstacol e doar un prilej de bucurie pentru parau.
Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la la 10,2 km.
Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Izvorul Oltului la la 10,2 km.
Culmea Ghimilcinis la la 10,2 km.
In locul unde drumul intersecteaza creasta gasim un stalp plin cu indicatoare.
Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la la 10,3 km.
Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Turnurile Iavardi Valea Iavardi la la 10,4 km.
Accesul la stanci este destul de greoi, dar odata ajunsi acolo, avem parte si de o frumoasa priveliste asupra vaii Iavardi.
Varful Gretes Izvoru Muresului la la 10,4 km.
La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Poate nu am ales momentul cel mai potrivit.
Izvorul Maria Izvoru Muresului la la 10,5 km.
Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes. Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie.

Stanca La Panda in limba maghiara - magyarul: Vigyázó-kő

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Stanca La Panda
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
  • Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea. A fost un pic mai dificil, dar ne-am delectat cu fragi si hribi.
  • MIG 21: MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • Lacul de baraj Frumoasa: Geotrekking pur (si simplu) la Lacul Frumoasa - Ascunzisul nu poate fi gasit decat cu ajutorul exclusiv al GPS-ului. Frumusetea peisajului impunea includerea Lacului Frumoasa printre punctele de interes ale jocului.
  • Baile Sarate - Cristuru Secuiesc: Baile sarate, o experienta deosebita - In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu. Ajungand insa la Cristuru Secuiesc, a iesit soarele.
  • Sanmartin: Trecand prin sat - Me-am oprit la biserica si am gasit cutia. Coordonate foarte bune, avand in vedere si numarul mare de ferestre.
  • Lacul Vulturilor - Muntii Siriului: Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Intre scandurile gardului n-am gasit decat un cpat de bat ce obtura un spatiu gol.
  • La stanci - Paraul Boghii: Hrib fara palarie, tobogan, si cap de animal culcat - Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere. Am facut un fel de traseu circuit in valea larga din jurul izvoarelor Paraului Boghii.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului: Nu - Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Biblioteca Judeteana Covasna: Multumesc pentru ascunzis - Am reusit sa gasesc primul geocutia ascunsa la Biblioteca Judeteana Covasna. Ascunzisul poate fi gasit usor, chiar si fara gps, numai pe baza instructiei ajutatoare.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu: O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu - Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Multumesc - Multumesc pentru geocutie.
  • Turnul Olarilor - Sibiu: Gasita - I found the small box, right like in the description. Nice towers.
  • Cimitirul Eroilor Sovietici - Targu Mures: Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. Pe baza informatiei ajutatoare ascunzisul poate fi identificat chiar si fara gps.
  • Valea Uzului: Valea Uzului - consideratii istorice - Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Pseudosphaera - Targu Mures: Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. Am vazut printre semnaturi grupuri cu 5-10 semnatari.
  • Varful Papusa: Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Astfel se asigura continuitatea urmaririi acestui travel bug.
  • Muntele de sare - Praid: O vizita cu gust putin amar - Din pacate vizita la Canionul de Sare ne-a lasat un gust mai putin sarat si mai mult amar. 1 - N-am gasit geoascunzisul desi ne-am invartit ceva-ceva in jurul obiectivului 4.
  • Pasul Liban: Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-). Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.
  • Baia Calugarilor: Multumesc - Foarte frumos locul.
  • Vallato - Harghita-Bai: Izvoarele statiunii Harghita-Bai - Pentru ziua de azi nu ne-am propus nimic deosebit. Insa dupa-masa cerul s-a inseninat, si nu puteam sta in casa, cand soarele stralucea asa de frumos.
  • Cetatea Vapa: Traseul nu e chiar usor - Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Lacul Caltun - Muntii Fagaras: Ochiul magic - Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc. poate greutate de a ajunge aici il face atat de ravnit.
  • Cetatea Deva: Am gasit-o impreuna cu prietena - Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Foarte buna ascunzatoare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stanca La Panda? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.