Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Fotelul uriasului 2 Stancile Valea Cheii Piatra Craiului
Fotelul uriasului 2
Paraul Sütei izvor Salus Sute parau
Paraul Sütei
Poza de grup nemira stogul de piatra
Poza de grup
Vagoane inchise Sovata Gara Mica
Vagoane inchise

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului!

>>> Vizitati Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Federi, se afla la 2,41 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Federi: 8
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Varful Lolaia Nord Muntii Retezat
Cheile ButiiCheile Butii
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Lacul Galcescu Muntii Parang
Poarta sarutului
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Pestera Cainilor Bacaia
Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
Lacul Bucurelul Muntii Retezat Casa vulcanilor Densus Dolina Gaura Fusului
Cariera de marmura Bucova
Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Cascada Apa Spanzurata Varful Retezat Muntii Retezat
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Mina de bauxita ComarnicMina de bauxita Comarnic
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Calcarele de la Fata Fetii Clopotiva Saua Plaiului Mic Muntii Retezat Lacul Iovanu Varful Prelucel Muntii Retezat Iezeru Mare Muntii Cindrel
Podul natural BanitaPodul natural Banita
Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Muntii Tarcu Lacul Spurcat Lacul Canciu
Varful CarjaVarful Carja
De pe varf avem o priveliste frumoasa, spre vest catre valea Jiului de Vest, si spre est catre varful Parangul Mare, respectiv mai multe lacuri glaciale.
Ruinele fostei scoli din Merisor
A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Cetatea Piatra Rosie
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Lacul Viorica Muntii Retezat
Lacul Verde Muntii ParangLacul Verde Muntii Parang
Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Balta Unirea General Berthelot Lacul Pietricele Muntii Retezat Bordul Tomii Muntii Retezat Varful Judele Muntii Retezat Lacul Ciomful Mare Muntii Retezat Mlastina Pesteana Pestera Laptelui
Piatra Buha Sacelu
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Coloana fara sfarsitColoana fara sfarsit
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Manastirea Lainici Sfinxul Lainicilor Varful Gemanarea Muntii Parang Varful Gales Muntii Retezat Varful Bucura Unu Muntii Retezat
Saua Gemanarea Muntii ParangSaua Gemanarea Muntii Parang
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Cetatea Costesti
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
TransalpinaTransalpina
Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Lacul Slaveiu Muntii Retezat
Complexul megalitic Muntele Mic
Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Traseul Ruinelor Vulcan
Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Varful Badea Muntii Parang Varful Gugu Muntii Godeanu
Moara Cracucenilor PonoareleMoara Cracucenilor Ponoarele
Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Casa Andrei Otetea Sibiel Lacul Zanoguta Muntii Retezat Saua Gruiu Muntii Parang Cariera Bolii Curmatura Sureanu Iezerul Muntinului Locul fosilifer Buzesti
Pestera BoliiPestera Bolii
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Lacul Carligu Muntii Retezat
Cetatea Malaiesti Salasu de SusCetatea Malaiesti Salasu de Sus
Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Lac Jiet
Baile termale romane Germisara Geoagiu BaiBaile termale romane Germisara Geoagiu Bai
Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m.
Cascada Moara Dracilor
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Palma lui Dumnezeu
  • Localizare pozitie pe harta Fundatura Ponorului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Coordonatele precizate aratau undeva in lunca paraului, iar conform instructiunii ajutatoare geocutia ar trebui sa fie undeva pe un punct de belvedere.
  • Popasul cu priveliste - Izvoru Muresului: Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat. Oricum, nu mai aveam destul timp pentru o drumetie mai lunga, pana la inserare.
  • Cascada Beusnita: Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.
  • Cheile Borzesti: Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. In jurul orei 14:00 am gasit aceasta geocutie.
  • Lacul Alunis - Sovata: Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun. Inspre sud-est exista un podet, peste care am trecut, in locul in care se intalnesc paraiasele care curg din cele doua lacuri.
  • Cetatea Heret - Malnas: Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite. Nici eu nu stiam ca geocutia a fost gasita de asa de multi cautatori.
  • Biserica catolica - Pauleni-Ciuc: La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.Cat despre cutie, nu mai e, pentru ca panoul publicitar unde ar fi trebuit sa fie nu mai e (dovada in fotografia atasata).
  • Pasul Cavnic: Cutia din pas - Am gasit geocutia.
  • Piatra cu Palarie - Piatra Soimului - Oituz: Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Belvederile de pe ea sunt impresionante.
  • Baile Homorod: Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
  • Cheile Cetii: Un loc deosebit - Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Surducul Varghisului: Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize. Am stat cateva zile in Cheile Varghisului, am parcurs cateva trasee, am vizitat Pestera Mare de la Meresti (Orban Balazs) si am primit la randul nostru vizita unui urs, in fuga, este drept.
  • Cetatea Deva: Ai dreptate - Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit.
  • Lacul Mierlei - Sovata: Bomboane tictac cu gust de portocala - Exista o multitudine de alei si poteci, marcate si nemarcate, in padurea in care afla lacurile Sovatei. Am incercat sa leg noile geoascunzisuri intr-un circuit, cu pornirea de la lacul Tiroli-Tineretului, unde mi-am lasat masina intr-o parcare neamenajata si gratuita.
  • Varful Nemira Mica: Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei - Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Asta neinsemnand ca satisfactia gasirii ei este diminuata in vreun fel.
  • Izvorul Koncsag - Baile Tusnad: Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Dupa ce ne-a delectat cu apa de la cele trei izvorase amenajate, am cautat cutia, pe care am gasit-o in buna stare.
  • Calcarele de la Badila: Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.Am gasit repede ascunzisul, dar, din pacate, n-am putut scoate cutia, aceasta fiind intepenita (si deformata) in mica scorbura, din cauza ingrosarii tesutului vegetal.
  • Cleantul Gainii - Muntele Mic: La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic. Prima data am cautat fara GPS, dar n-a mers.
  • Dealul Perchiu - Onesti: Dealul Perchiu - Onesti - Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
  • Laguna Albastra - Aghiresu: Aici meritã sã vii vara - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Dupa cateva bai facute in lac, am pornit catre casa.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: De acord, dar cu nuante - Din multe puncte de vedere, sunt de acord cu tine. Fiind invitati in casa (citeste, site-ul) ta (tau) e de bun simt sa-ti respectam regulile (si recomandarile).
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Impresionant - Am trecut prin Racos la intoarcerea dintr-o delegatie la Targu Mures. Era dupa-amiaza tarziu, si am reusit sa vizitez aceasta cutie, dar la crater n-am mai ajuns.
  • Lespezi Star: Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru.
  • Sirul Stancilor - Muntii Piatra Mare: Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Multumim pentru lectia de geologie.
  • Valcele - Drumul apelor minerale: O statiune parasita - Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX. Dupa comunism a urmat democratia si rezultatul se vede foarte bine.
  • Baile Sarate - Sangeorgiu de Mures: Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. In acest timp am trecut de mai multe ori pe aici, cautand un ascunzis bun pentru o geocutie.
  • Varful Vitos: Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam. Ramasesem pe un prevarf admirand stancile de sub picioarele noastre.
  • Planul inclinat: Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Gasirea cutiei oferind o reala satisfactie.
  • Varful Cozluc - Muntii Macinului: Eroare, Sulucu e Cozlucu - Dintr-o eroare impardonabila - nostra culpa - am botezat varful Cozluc, unde am instalat o geocutie, cu numele altui varf, Suluc (care sunt, de fapt, doua, Mic si Mare). Rugam admnistratorul site-ului sa inlocuiasca in titlu si in text numele Suluc cu Cozluc, iar pe cel care va gasi primul cutia, sa faca, atat pe coperta jurnalului, cat si pe eticheta cutiei, corectura necesara.
  • Stanca Bufnitei - Muntele Iavardi: Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Prilej cu care am cautat din nou cutia, dar tot fara succes.

Ai ajuns in Fundatura Ponorului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Palma lui Dumnezeu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.