 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |

Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze din albumul foto Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului (in total 14 poze): Piramida  Turn deasupra paraului  Capite de fan  Parau cu meandre  Catun de munte  Iesirea din lunca
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului!
>>> Vizitati Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Federi, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,41 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Federi: 8 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  Deasupra ponorului - Fundatura Ponorului la 370 m Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.  Mina de bauxita Comarnic la 2,7 km Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita. Ruinele fostei scoli din Merisor la 12,1 km Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor. Grupul de case Rusesti Merisor la 12,9 km Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.  Podul natural Banita la 13,5 km Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Cetatea Banita la 15,5 km Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.  Cetatea feudala Salasu de Sus la 17,6 km Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila. Traseul Ruinelor Vulcan la 22,3 km Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.  Straja la 26,9 km Statiunea montana Straja, muntii Valcan. Varful Mare Muntii Retezat la 27,1 km Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales.  Cascadele Pietrele la 28 km Pornim din localitatea Ohaba de sub Piatra, si trecem prin localitatile Salasu de Sus, Malaiesti si Nucsoara. Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord. Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului in limba maghiara - magyarul: Isten tenyere Fundatura Ponorului
Valori naturale - Judetul Hunedoara * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Palma lui Dumnezeu
- Localizare pozitie pe harta Fundatura Ponorului
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Coordonatele precizate aratau undeva in lunca paraului, iar conform instructiunii ajutatoare geocutia ar trebui sa fie undeva pe un punct de belvedere.
- Cascada Supanu La a doua tentativa. La a doua tentativa, am reusit. Ca un facut, iarasi am uitat plansele cu foto acasa.
- Cheile Baciului Cheile Baciului. Am gasit usor . Loc interesant din punct de vedere geologic.
- Castrul Arutela Hotel pentru boschetari. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
- Printre pini - Sanpetru Deasupra localitatii Sanpetru. Ascunzisul a fost destul de usor de gasit. Ajungand in apropiere, am observat de la o oarecare distanta cutiuta de culoare alba.
- Izvorul Ozunca Loc de odihna degradat. Au trecut mai mult de 5 ani de la ultima gasire a geocutiei ascunse aici, ascunzisul se afla poate in locul cel mai frecventat al statiunii, astfel nu am venit cu prea multe sperante. Locul de odihna se afla in stare avansata de degradare.
- Turnul Ciuntit - Tomesti Totusi, chiar acolo e. N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul. Locul este deosebit de pitoresc, iar descoperirea cutiei - n-ar trebui sa ridice probleme - este o rasplata binemeritata pentru timpul si efortul de a ajunge aici.
Ai ajuns in Fundatura Ponorului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Palma lui Dumnezeu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|