Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului

Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului (in total 14 poze):

Piramida
Piramida
Turn deasupra paraului
Turn deasupra paraului
Capite de fan
Capite de fan
Parau cu meandre
Parau cu meandre
Catun de munte
Catun de munte
Iesirea din lunca
Iesirea din lunca

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului!

>>> Vizitati Palma lui Dumnezeu - Fundatura Ponorului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Federi, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,41 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Federi: 8
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Deasupra ponorului - Fundatura Ponorului

Deasupra ponorului - Fundatura Ponorului la 370 m
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Mina de bauxita Comarnic

Mina de bauxita Comarnic la 2,7 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Turnul rotund Crivadia la 10,3 km
Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 12,1 km
Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Grupul de case Rusesti Merisor la 12,9 km
Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita. Pe aici trece calea ferata catre Valea Jiului, formand o bucla perfect rotunda, avand chiar si doua tuneluri mai scurte.
Cheile Banitei

Cheile Banitei la 15,4 km
Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.
Cetatea Banita la 15,5 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine. Aceasta cetate apara trecerea dinspre sud catre Valea Merisorului, si de acolo catre Sarmizegetusa.
Podul roman Ohaba de sub Piatra

Podul roman Ohaba de sub Piatra la 15,5 km
Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate

Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 15,5 km
Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister.
Pestera Bolii

Pestera Bolii la 15,5 km
Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu. Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea

Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 16,6 km
Alcatuita dintr-o nava tavanita, din turn pe fatada de vest si un altar dreptunghiular boltit in cruce pe ogive, prezinta forme arhitectonice specifice tranzitiei de la romanic la goticul timpuriu. Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Cetatea feudala Salasu de Sus

Cetatea feudala Salasu de Sus la 17,6 km
Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila. Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Cetatea Malaiesti Salasu de Sus

Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 19,3 km
Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit. Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Traseul Ruinelor Vulcan la 22,3 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului. Trece pe langa Schitul Sfantul Nicolae din Poiana Muntelui.
Cetatea Colt

Cetatea Colt la 24,8 km
Accesul a fost ceva mai dificil. Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.

Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului in limba maghiara - magyarul: Isten tenyere Fundatura Ponorului

Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Palma lui Dumnezeu
  • Localizare pozitie pe harta Fundatura Ponorului
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii. Coordonatele precizate aratau undeva in lunca paraului, iar conform instructiunii ajutatoare geocutia ar trebui sa fie undeva pe un punct de belvedere.
  • Turnul Zincarilor De doua ori la Turnul Zincarilor. Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia. Dupa ce am cautat inauntru si afara.
  • Poiana Alba Poiana Alba in noiembrie. Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte. Pana la urma cutia a fost gasita in acest loc.
  • Cheile Banitei Sunt curios. Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici. Pe versiunea in limba romana a terenului de joaca Geotrekking.
  • Varful Papusa Ceata pe varf. Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • Biserica catolica fortificata - Bancu O noua cutie in locul celei disparute. Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita. Biserica fortificata apartine satului Ciucsangiorgiu.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas Precizare. Cele doua cutii metalice nu sunt adaposturi. Ele protejeaza niste sonde seismice ale celor de la statia de la Muntele Rosu.

Ai ajuns in Fundatura Ponorului si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Palma lui Dumnezeu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 2 zile!