Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Podul roman - Ohaba de sub Piatra

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Podul roman - Ohaba de sub Piatra - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

In salbaticia cheilor chei chediu macin
In salbaticia cheilor
Saua Loc Saua Loc
Saua Loc
Clopotnita din Potiond Potiond clopotnita
Clopotnita din Potiond
Latura vestică Zidul Uriasilor
Latura vestică

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Podul roman Ohaba de sub Piatra!

Vizitati Podul roman - Ohaba de sub Piatra si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Ciopeia, se afla la 1,2 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Ciopeia: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Podul natural BanitaPodul natural Banita
Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Lacul Oasa
Cariera de marmura Bucova
Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Lacul Iovanu Cascada Boroncioaia Lacul Rasucit Muntii Retezat Ruinele castrului roman Comarnicel
Biserica Reformata-Calvina Santamaria OrleaBiserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea
Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Manastirea Lainici Saua Custurii Muntii Retezat
Salistioara BradSalistioara Brad
Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Refugiul Stanuleti Lapusnicul Mare Bisericile din Plaiul Bulzului Sfinxul Lainicilor
Palma lui Dumnezeu Fundatura PonoruluiPalma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului
Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Saua Plaiului Mic Muntii Retezat Varful Valea Marii Muntii Retezat Izbucul Cerna Varful Gugu Muntii Godeanu Lacul Galcescu Muntii Parang Castrul roman de la Bumbesti-Jiu Lacul Stanisoara Muntii Retezat Gura Bucurei Muntii Retezat
Lacul Carja Muntii ParangLacul Carja Muntii Parang
Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Castrul roman Plesa Coltii Pelegei Muntii Retezat Varful Moraru Muntii Godeanu
Varful Mare Muntii Retezat Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales.
Cascadele Ramnuta Mare Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. Varful La Clince Muntii Retezat Varful Prelucel Muntii Retezat Cetatea medievala de la Cucuis Varful Custura Bucurei Muntii Retezat Mlastina Pesteana
Taul Custura Mare Muntii Retezat
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Poarta Bucurei Muntii Retezat Dealul Gornacelu
Pasul Urdele Muntii Parang
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Lacul Aurel Vlaicu Lacul Gemenele Muntii Retezat Lacul Chincis Cincis-Cerna Varful Dengheru Muntii Parang Stanca Florian Tomesti Saua Lolaia Muntii Retezat Varful Custura Muntii Retezat Sfinx Crivina de Sus Lacul Valea de Pesti Lacul Mare Muntii Retezat
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Lacul Stevia Muntii Retezat
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Casa Dinozaurilor Pitici Sanpetru
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara
Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Cariera Bolii Varful Olanelor Muntii Godeanu Cetatea Piatra Rosie
Lacul Verde Muntii ParangLacul Verde Muntii Parang
Suprafata apei straluceste printre gramezile de stanci si digurile de morena, pe partea de nord a crestei de munte Slivei.
Pestera Albastra Pietroasa Varful Parangul Mic Muntii Parang Lacul Ciomful Mare Muntii Retezat
Gurasada Fun Park
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Cetatea DevaCetatea Deva
Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Foarte ingenioasa ascunzatoarea. Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput.
Saua Tucila Muntii Godeanu Microbuzul din Pades Muntii Poiana Rusca
Obiective cultural-istorice - Judetul Hunedoara
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Podul roman
  • Localizare pozitie pe harta Ohaba de sub Piatra
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cetatea Salgo - Sibiel: Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel. Pe un copac, indicatorul turistic arata inca 2-2,5 ore pe jos, pe un drum de caruta foarte abrupt.
  • Bucin: Un loc splendid - Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Un loc splendid, linistit si cu aer curat.
  • Lacul Alunis - Sovata: Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun. Inspre sud-est exista un podet, peste care am trecut, in locul in care se intalnesc paraiasele care curg din cele doua lacuri.
  • Cetatea Caras: Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • Varful Papusa: Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa. Este pentru prima data cand sunt in aceasta zona, dar cred ca este unul dintre cele mai frumoase locuri din muntii Retezat, Taul Tapului si Portile Inchise.
  • Suhardul Mic: Precizari suplimentare - Din comentariu inteleg ca ati coborit la baza Suhardului Mic. Ori, geocutia este ascunsa sus, putin mai jos de varf.
  • Fantana Rege - Targu Mures: Ascunzis apropiat - Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures: Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea.
  • Livada Postei: Cutia a disparut - Ascunzisul este dezactivat temporar. Se pare ca cutia a disparut.
  • Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare: Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. Am pus in cutie Trekking GeoKret 2.
  • Santul cetatii - Moacsa: Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Coordonatele sunt ale geocutiei, care se afla la 10-15 m nord-vest de santurile adanci de 4-5 m.
  • Cascada Tamina: Cautat si gasit - Ascunzisul este usor de gasit (trebuie doar sa urmezi indiciile) si este bine protejat deci am gasit cutia in stare buna. Am schimbat fiola cu o barcuta si am notat in carnetel vizita.
  • Izvoarele Apor si Mikes 1 - Baile Tusnad: Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti?
  • Babele de sub Varful Piatra Mare: Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra. Dar varful Pietrei Mari fiind atat de aproape, in apropiere cu o geocutie negasita inca de mine, am urcat si aici.
  • Cetatea antica Dinogetia - Garvan: Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor. Intrarea in perimetrul cetatii se afla la aproximativ 50 m de locul unde gasim panoul informativ.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac: Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o. Vizitand multe manastiri si biserici din Moldova, am observat asemanarea acesteia cu cele de mai sus amintite si am admirat elementele ei de arhitectura, care m-au transpus pe plaiuri moldave.
  • Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului: Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful. La baza unui picior se afla si cutia.
  • Concretiuni de Feleac: Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: De acord, dar cu nuante - Din multe puncte de vedere, sunt de acord cu tine. Fiind invitati in casa (citeste, site-ul) ta (tau) e de bun simt sa-ti respectam regulile (si recomandarile).
  • Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Muntii Berzunti: Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Muchia este garnisita cu stanci, deplasarea fiind problematica in special urcusul final.
  • Varful Nemira Mare: Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Am avut de unde alege (in lipsa tehnicii).
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures: Zoo Targu Mures - Ascunzisul era foarte tare.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu: Gasita - Am gasit geocutia.
  • Printre pini - Sanpetru: Am gasit doar o scorbura goala - Intr-o drumetie pe Dealul Lempes - cel la poalele caruia se afla localitatea Sanpetru - cu scop floristic. Am ajuns si in paduricea de pini din sectorul sudic al dealului, acolo unde ar fi trebuit sa se afle geocutia.
  • Dealul Kolcza - Sfantu Gheorghe: Groapa sau dealul Kolcza - Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli. De fapt, ea a gasit geocutia prima, iar eu primul :-).
  • Altarul Sfanta Maria: Dupa ce s-a intunecat - Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria. S-a intunecat deja, asa ca mi-am scos frontala.
  • Biserica armeneasca - Dumbraveni: Orasul armenesc - O biserica foarte frumoasa. Ar trebui restaurata.
  • Stanca La Panda: Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea. A fost un pic mai dificil, dar ne-am delectat cu fragi si hribi.
  • Cozmeni: Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia. Ascunzisul e simplu si evident, dar cutia lipseste.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra: Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.

Ai ajuns in Ohaba de sub Piatra si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Podul roman? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.