Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Taul Teliucului - Teliucu Inferior

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Taul Teliucului - Teliucu Inferior - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Copacul lui Tarzan 3 Tarzan copac lac Sfanta Ana
Copacul lui Tarzan 3
Fotelul uriasului 1 Stancile Valea Cheii Piatra Craiului
Fotelul uriasului 1
Făntîna cetății Rupea cetate
Făntîna cetății
Mic tumul (?) in apropierea crucii cruce celtica niculitel
Mic tumul (?) in apropierea crucii
Pista motocross Miercurea-Ciuc parc agrement
Pista motocross
Constructie Sighisoara Siechhof Leprosorium biserica leprosilor
Constructie
Pasul Ghimes-Palanca cetatea Rakoczi Ghimes Faget
Pasul Ghimes-Palanca
Intrarea in cavitate pestera adam gura dobrogei
Intrarea in cavitate
1079 Padurea Mociar Reghin
1079
Valea Ampoiului Piatra Corbului Ampoi
Valea Ampoiului
Blazonul Brasovului Feldioara monument studenti eroi sasi
Blazonul Brasovului
Enisala 2 Enisala
Enisala 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Taul Teliucului Teliucu Inferior!

>>> Vizitati Taul Teliucului - Teliucu Inferior si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Teliucu Inferior, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,61 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Teliucu Inferior: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Taul Teliucului Teliucu Inferior?
(detalii dupa autentificare)
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 16 km
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii. Alcatuita dintr-o nava tavanita, din turn pe fatada de vest si un altar dreptunghiular boltit in cruce pe ogive, prezinta forme arhitectonice specifice tranzitiei de la romanic la goticul timpuriu.
Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 16,2 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Din cetate a ramas doar donjonul de 11 m, mai bine zis doar un colt mai inalt cu contrafort. Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister.
Arboretumul din Simeria la 18 km
Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.

Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Am gasit-o impreuna cu prietena mea Alina si niste amici. Foarte ingenioasa ascunzatoarea. Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Sub dealul cetatii se afla si palatul Magna Curia, azi sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
Sub Muntele Uroi la 19,4 km
Nu mai este o cutie rotunda si nu este bagata intr-o punga de plastic, dar este in foarte bune conditii. Am gasit geocutia cu circa un an in urma, acum am vazut-o si aici pe site si m-am gandit sa o declar gasita.
Cetatea feudala Salasu de Sus la 23,9 km
Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Se spune ca nobilul din tinutul Salasului, dupa ce a construit in apropiere o cetate, si-a amenajat aici o resedinta mai confortabila.
Falx Dacica la 24,5 km
De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade.
Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 27 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Ea a fost ridicata in Evul Mediu, cand incursiunile turcesti din zona s-au inmultit. Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Cetatea Colt la 27,1 km
Dupa 18 km ajungem in satul Colt, unde pe malul drept geografic al Rausorului se inalta cetatea Colt. Gasita in stare buna. Accesul a fost ceva mai dificil. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori.
Moara Cracucenilor Ponoarele la 29,1 km
Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele. Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor.
Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 29,2 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime. Cele mai sugestive si frumoase poze pot fi realizate de pe punctul de belvedere, aflat pe stanca sub care dispar apele paraului.
Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 29,5 km
Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. Lunca Ponorului si dealurile inconjuratoare sunt presarate cu salase si capite de fan. Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 29,5 km
Este unul dintre cele mai frumoase catune de munte, paradisul fotografilor. Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Pestera Prabusita Geoagiu la 30 km
Pestera Prabusita se afla in padurea dintre sanatoriul TBC Geoagiu si statiunea Geoagiu-Bai. Cu ocazia cutremurului din 1977 aproximativ 80 la suta din pestera s-a prabusit, de unde si denumirea actuala a pesterii.
Grota Haiducilor Geoagiu Bai la 31,6 km
Grota Haiducilor se afla la sud-est de statiunea Geoagiu-Bai, langa paraul Clocota. O legenda ne povesteste despre o comoara ascunsa aici, de unde si numele grotei.
Valori naturale - Judetul Hunedoara
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Taul Teliucului
  • Localizare pozitie pe harta Teliucu Inferior
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Hunedoara, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascaului De doua ori pe Piatra Secuilor. In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Odata sambata, dinspre Pestera Studentilor.
  • Lacul Verde - Sovata Pastele romano-catolic. Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Geotrekking Baile Tusnad Mingea e la voi. Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.
  • Suhardul Mic Precizari suplimentare. Din comentariu inteleg ca ati coborit la baza Suhardului Mic. Ori, geocutia este ascunsa sus, putin mai jos de varf.
  • Rezervatia Gura Dobrogei Care pestera?. Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
  • Cetatea Feldioara Cetatea e superba. Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Cache-ul nu mai exista, am gasit doar 2 pungi de plastic si instructiunile plastifiate in romana si magiara, toate pe jos in noroi.
  • Trei Pietre - Munceii Nascalatului Cele 3 mari si tari!. Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte. Esti in culme, esti pe culmi, este minunat.

Ai ajuns in Teliucu Inferior si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Taul Teliucului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 5 zile!