Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Iezer - Gheorghe Lazar

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Iezer - Gheorghe Lazar - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Peronul garii Baile Herculane gara
Peronul garii
Santier in lucru Targu Mures Green Park Parcul Verde Substejeris
Santier in lucru
Spre Vidolm Vidolm
Spre Vidolm
Padure rara de pini Craciunel Dealul Spanzuratorii
Padure rara de pini

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Iezer Gheorghe Lazar!

>>> Vizitati Lacul Iezer - Gheorghe Lazar si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Slobozia Noua, se afla la 3,28 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Slobozia Noua: 13
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Locul fosilifer Aliman
Lacul Bugeac
Rezervatia naturala Lacul Bugeac este cel mai sudic liman fluviatil din Romania.
Cetatea CarsiumCetatea Carsium
Aflat pe malul Dunarii, la marginea sudica a orasului Harsova, situl arheologic cu numele Cetatea Carsium reprezinta, de fapt, ruinele unei cetati medievale ce a fost inaltata din materiale de constructie ale anticului castru roman Carsium.
Biserica de lemn Satu Nou
Biserica de lemn Inaltarea Domnului se afla la est - sud-est, la aproximativ 140 m in linie dreapta, de Biserica Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Satu Nou.
Ruinele cetatii Oltina Lacul Hazarlic
Cismelele din Coslugea
Cismeaua aflata la capatul de nord-est a satului este pictata color, cu motive florale.
Cetatea Cius Garliciu Locul fosilifer Movila Banului
Crucea Inalta Orasul de FlociCrucea Inalta Orasul de Floci
Construita cu prilejul trecerii domnitorului Matei Basarab prin Orasul de Floci, Crucea Inalta (3 m) a fost mutata in zilele noastre, de un primar cu initiativa, in preajma localitatii Gura Ialomitei, la marginea Padurii Chirana, dar in in plin camp agricol.
Cetatea bizantina Pacuiul lui Soare
La extremitatea din nord-est a insulei se afla ruinele unei fortificatii medievale, presupusa a fi cetatea Vicina, avand codul CT-I-s-A-02720.
Balta Luciu Cetatea Capidava Lacul Fundata Gheorghe Doja Lacul Moara din Reviga Cetatea Axiopolis
Orasul de FlociOrasul de Floci
Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic. Trebuie sa recunosc ca nu am cautat cutia, insa plimbarea prin vechiul Targ de Floci a meritat.
Asezarea civila Durostorum
Este un sit arheologic pluristratificat cu vestigii datand din perioada romana si romana tarzie, respectiv Evul Mediu Timpuriu.
Cimitirul afurisit Lehliu
Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
Pestera Casa Hotilor Aliman
Se afla in versantul stang geografic al vaii paraului Urluia, si este vizibila de pe fundul vaii, mai putin din drumul care trece pe deasupra cavitatii.
Reciful neojurasic Topalu
Cismele Canlia
Pe teritoriul satului Canlia (in turca Kanli), din comuna Lipnita, gasim mai multe cismele, cel putin patru.
Biserica dracilor Ivanesti
A fost construit intre 1844-1854, in stil traditional muntenesc, din blocuri de granit aduse din Dobrogea.
Dealul Cismelei Razoarele
La o distanta de doar 3,6 km condus de la cismeaua din Baneasa, gasim aici langa cismea si un loc acoperit de odihna.
Canaralele din Portul Harsova
Cismeaua lui Mos Costa Lipnita
Desi pe zidul cismelei este gravata inscriptia Facuta anul 1954 august 23, fantana este mult mai veche.
Lacul Gheorghe Doja
Cismeluta Ostrov
Zidaria, practic parte a gardului-zid al unui localnic, este frumos sculptata, chiar daca timpul a lasat deja amprenta sa pe suprafata tencuita.
Locul fosilifer Cernavoda
Cruci de piatra Sapunari
Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Valori naturale - Judetul Ialomita
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Iezer
  • Localizare pozitie pe harta Gheorghe Lazar
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cetatea Harom - Baile Jigodin: Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna.
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Impresionant - Am trecut prin Racos la intoarcerea dintr-o delegatie la Targu Mures. Era dupa-amiaza tarziu, si am reusit sa vizitez aceasta cutie, dar la crater n-am mai ajuns.
  • Biserica reformata - Vistea: Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi: Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Accesul in lacas este la indemana celor doritori.
  • Cuta - Socond: Voi reveni cu urmatoarea ocazie - Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici. Pe gps waypoint-ul era in zona a patru copaci frati care erau cu vreo 2-3m mai jos de ceilalti doi.
  • Casuta de pe muntele Cucu: Cutie reconditionata - Am ajuns la cabana silvica numita de geodrumetul Meli Casuta de pe Muntele Cucu. Coborand de pe Varful Cucu spre Herculian pe un drum de tractor ce trece foarte aproape de poiana in care se afla cabana.
  • Varful Sandru Mare - Muntii Nemirei: Mare, dar merita - Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
  • Scarita-Belioara 1: Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. Pentru tura frumoasa si pentru blogul vostru bine realizat.
  • Cetatea Deva: Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului.
  • Capela Sfanta Ana: Ascunzis penibil - Un foarte simpatic si ingenios ascunzis, din pacate compromis de faptul ca spatiul din jurul sau este destul de intens utilizat ca toaleta. Am reusit sa fotografiez toate paginile jurnalului, sub asediul tantarilor, dar cardul este, deocamdata, pe jumatate inaccesibil, exact partitia cu fotografiile respective.
  • Vulcanii noroiosi - Paclele de la Beciu: Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
  • Padurile biciclistilor - Snagov: Nice - Nice.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj: Gasita - Am gasit cutiuta.
  • Stanca Piatra Zimbrului - Muntii Bodoc: Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari. Teoretic marcajul cruce albastra ar trebui sa ne duca pana la Piatra Zimbrului.
  • Casinu Nou: Multumim pentru ascunzis - Dupa ce ne-am invartit putin in jurul ascunzisului, am citit mai atent instructiunea ajutatoare si am gasit cutiuta ascunsa. Am indepartat din cutiuta ramasitele de vitamina si am pus un caietel potrivit pentru marimea geocutiei.
  • Varful Mare - Muntii Retezat: Pe Varful Mare - Am ajuns pe varful Mare pornind de la Carnic, dupa ce am trecut pe langa lacurile Taul dintre Brazi si Gales. Dupa un urcus destul de abrupt, am ajuns in saua Varful Mare.
  • Cabana Ciucas - Muntii Ciucas: Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf. Vremea a fost perfecta pentru drumetie, iar zapada topita in cea mai mare parte.
  • Cetatea Mereni: De la o cetate la alta - Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit. Pe Munte si Flori sugeram suntarea potecii marcate.
  • Sibiu: Gasit azi - Found it today.
  • Baltile Nemirei: Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Zona baltilor este propice buretilor de padure.
  • Varful Tuguiata - Podisul Babadagului: Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea. Nu am mai ocolit pana la cimitirul turcesc Iaila, si am luat-o direct din Atmagea pe un drum de caruta, de-alungul padurii.
  • Curtea Domneasca - Targoviste: Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Tinovul Mohos: Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Biserica romano-catolica - Estelnic: Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. In curtea si cimitirul bisericii din Estelnic se intra fara probleme, poarta fiind deschisa.
  • Lespezi Star: Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Pe un traseu turistic ce porneste de la Cantonul Piscul Negru.
  • Stanca cu turnulet - Nascalat: Pe Nascalat iarna - Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv. Imediat dupa cascada Zugo, un drum de caruta urca pe Nascalat, iar serpentinele ne duc pana la stana de langa Stanca cu turnulet.
  • Coloanele de bazalt de la Racos: Virusul jocului - Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Parcul Colina - Cluj: Colina - Am identificat locatia geocutiutei.
  • Piatra Secuilor Sud - Muntii Trascau: Gasita - :) am gasit o azi.
  • Turnul Spart Boita: Am gasit cutia - Am gasit cutia.

Ai ajuns in Gheorghe Lazar si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Iezer? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Ialomita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.