Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Rebra - Muntii Rodnei

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Rebra - Muntii Rodnei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Dinspre cimitir Galateni
Dinspre cimitir
De pe stanca Ampoita calcar
De pe stanca
Schitul Sub Piatra Schitul Sub Piatra
Schitul Sub Piatra
Intrarea pesterii pestera apa minerala
Intrarea pesterii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Rebra Muntii Rodnei!

>>> Vizitati Lacul Rebra - Muntii Rodnei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Borsa, se afla la 9,21 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Saua Ineu Muntii Rodnei Varful Galatului Muntii Rodnei Varful Puzdra Muntii Rodnei Cheile Lucavei Obcina Mestecanis
Stancile Lucaciu Muntii Calimani Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului. Obcina Feredeului Lacurile Sieu Odorhei Piatra Rea Muntii Rodnei Varful Coasta Neteda Muntii Rodnei Izvorul din Poiana Botizei
Pasul CavnicPasul Cavnic
Am gasit geocutia. Prima mea geocutie gasita in Romania.
Locul fosilifer Rapa Mare Varful Omului Muntii Rodnei Zavoaiele Borcutului Romuli Varful Tibles Muntii Tibles Pasul Tihuta
Podul graniceresc Cosbuc
Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Cornu Nedeii Ciungii Balasanii
Varful Omu Muntii Suhard
Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului
Stana lui Verticu (Varatic).
Saua Putreda Muntii Rodnei Pasul Prislop Lacul Icoana Muntii Suhard Varful Stefanitei Muntii Tibles Pasul Setref Varful Murgu Muntii Maramuresului Varful Ineu Mlastina Taul Negru
Piatra CorbuluiPiatra Corbului
Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Varful Rebra - Muntii Rodnei Rapa Dracului Cociu Izvorul Mihaiesei Muntii Rodnei Varful Gropilor - Muntii Rodnei Varful Zurzugau Muntii Calimani Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului
Varful Bistriciorul
Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Multumesc.
Cascada Cofu Traseul spre cascada Cofu incepe din Bistra Muresului. Saua Pietrii Saua Gargalau Muntii Rodnei Izvorul Stoiceni Varful Ineut Muntii Rodnei Saua Gaja Muntii Rodnei Izvorul Negru Muntii Tibles Saua de sub Golgota Rodnei Lacul Damacuseni
Tinovul Mare Poiana Stampei
Are o suprafata de 682 hectare.
Cascada Izvorul Cailor Borsa Tinovul de la Romanesti Pasul Rotunda Muntii Rodnei Saua Tarnita la cruce - Muntii Rodnei
Saua Curatel Muntii Rodnei
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Lacul Lighet Targu Lapus Lacul Iezer Gorunul secular Padurea Craiasa Rachitisul Mare Obcina Mestecanis
Stancile Tamau Varful Tamaului este cam departe, spre vest. Poiana Ciungi
Stancile Doisprezece Apostoli Muntii CalimaniStancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani
Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Lacul Lala Mare Muntii Rodnei Varful Toroiaga Muntii Maramuresului
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Stancile Tatarului Muntii Calimani
Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Rebra
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Rodnei
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare: 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Stanca La Panda: Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf.
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna: Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Nu a fost necesar GPS.
  • Lacul Cuejdel - II: Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor. Deoarece a trebuit sa sap in zapada, si sa urnesc pietrele inghetate cu batul de tura :).
  • Orasul de Floci: O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv. Daca te rupi din zona de confort si acorzi o ora pentru vizitarea sit-ului si a muzeului aferent (1,5 lei), constati ca te integrezi mai degraba vremurilor cand timpul avea rabdare decat secolului vitezei.
  • Cascada Duras - Muntii Tarcaului: Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Biertan: Gasita - Am gasit cutia. Mersi.
  • Cascada Caraslau: Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa. Am parcat masina chiar langa pod, astfel incat sa nu deranjez masinile care sosesc.
  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc: Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • Cetatea Feldioara: Cetatea e superba - Am fost la Feldioara, cetatea e superba si impresionanta. Cache-ul nu mai exista, am gasit doar 2 pungi de plastic si instructiunile plastifiate in romana si magiara, toate pe jos in noroi.
  • Cetatuia Cucuiata de la Grajdana: Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Un lucru foarte bun, care ajuta la orientare.
  • Lacul Verde - Sovata: Pastele romano-catolic - Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Piatra Secuilor Sud - Muntii Trascau: Gasita - :) am gasit o azi.
  • Sub Muntele Uroi: Era mai bine pe varf - Tu ai gasit geocutia ascunsa in parcul dendrologic din Simeria? Eu din pacate nu :-(.
  • Apa Imputita - Paraul Lupului: Un loc ascuns cu o atmosfera aparte - M-am apropiat de ascunzis dinspre intrarea in parcul cu animale salbatice, urmand paraul Lupului. Nu exista o poteca clar batuta, astfel incat a trebuit sa inaintez prin padure, respectiv pe malul paraului.
  • Piatra Tabulata - Siculeni: Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni. Am oprit la Piatra Tabulata, pentru a verifica geocutia.
  • Biserica armeneasca - Dumbraveni: Orasul armenesc - O biserica foarte frumoasa. Ar trebui restaurata.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Cetatea Almasului: Intr-o zi splendida - In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie.
  • Curtea Domneasca - Targoviste: Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Lacul de baraj Frumoasa: Lacul Frumoasa - Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.
  • Concretiuni de Feleac: Am gasit-o! - Este prima noastra comoara gasita. Am urmat exact traseul din descriere si totul a mers bine.
  • Podul pietonal Garasos hid: Dupa o cautare mai indelungata - Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Intr-adevar, un loc frumos, si ar fi si mai frumos daca nu ar fi atata mizerie sub pod.
  • Fantana Rece - Valea Boros: Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta. De ce oare n-am verificat ascunzisul?
  • Cetatea de pamant uitata: Fara furca, la cetatea de pamant uitata - Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat.Am ales aceasta zi de primavara timpurie, pentru a evita o eventuala intalnire cu caini ciobanesti.
  • Capela catolica - Nazna: Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).
  • Sub Muntele Uroi: Comoara - Am gasit comoara de la muntele de aur. E drept, nu era comoara lui Decebal.
  • Casa rasturnata - Praid: De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. N-am avut succes nici cu ascunzisul, vita de pe gardul unde se afla geocutia fiind acum prea densa ca sa reusim sa gasim agatatoarea geocutiei.
  • Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz: Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. A fost usor de gasit si geocutia.
  • Varful Tatalui - Muntii Ciucului: Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona. Dar m-a starnit si mai mult ascunderea noilor cutii.

Ai ajuns in Muntii Rodnei si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Rebra? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.