Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Pasul Cavnic

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Pasul Cavnic - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Ruinele cetatii pasul Oituz
Ruinele cetatii
Renovat in mai 1905 Cisnadie
Renovat in mai 1905
Aripa vestica a cladirii Luncani castel Kemeny Banffy ruine
Aripa vestica a cladirii
Statuia deasupra intrarii Nazna capela catolica
Statuia deasupra intrarii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Pasul Cavnic!

Vizitati Pasul Cavnic si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Izvoarele, se afla la 5,98 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Conacul Torma Cristestii Ciceului Saua Pietrii Lacul Morarenilor Cheile Tatarului Saua Pietrosului Creasta Cocosului Rapa Dracului Cociu Varful Gropilor Muntii Rodnei Cetatea Chioarului Pestera Valenii Somcutei Lacul Damacuseni Lacul Campulung la Tisa Rezervatia de stejar Bavna-Cogna Lucacesti Izvorul din Poiana Botizei Izvorul Negru Muntii Tibles Mlastina Poiana Brazilor
Plop negru Ciocmani
Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Coloanele de la Limpedea Cheile Babei Saua Tarnita la cruce Muntii Rodnei Varful Tibles Muntii Tibles Refugiul Arcer Muntii Tibles Izvorul Stoiceni Castanii de langa Tautii-Magheraus Varful Rebra Muntii Rodnei
Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Poiana cu narcise Sesul Mogosenilor Lacul Dobricel Pasul Setref Varful Comarnicele Muntii Tibles Saua de sub Golgota Rodnei
Cimitirul Vesel Sapanta
Cimitir cu epitafuri pictate de mana.
Mlastinile Vlaschinescu Lacul Calinesti
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Pestera Boiu Mare Pasul Gutai Mlastina Taul Negru Izvoarele din Poiana Soarelui Lacul Lapus Varful Buhaescu Mare Muntii Rodnei
Rozeta de piatra Ilba
Monument al naturii, este o arie protejata, rezervatie naturala de tip geologic, paleontologic si peisagistic.
Lacul Nistru Castrul roman Ilisua
Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis
Mlastina Iezerul Mare, sau Tinovul Harnicestilor.
Lacul Benesat Rezervatia fosilifera Chiuzbaia Varful Stefanitei Muntii Tibles Balta Mica Dej
Canionul cu trei vai Rus
Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Lacul Rebra Muntii Rodnei
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Lacul Mogosa
Podul graniceresc Cosbuc
Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18.
Lacul Firiza Varful Arcer Muntii Tibles Lacul Satulung Gorunul secular Padurea Craiasa Taul lui Dumitru Lacul Vama
Lacul Albastru Baia Sprie
De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac.
Lacul Lighet Targu Lapus
Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Pasul Cavnic
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cutia din pas - Am gasit geocutia.
  • Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania. Am reusit la a doua incercare, la prima nu am fost destul de atent.
  • Fiasteto: Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos. Ascunzisul poate fi gasit destul de usor.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter: Ciuperca de piatra ascunsa - Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna: Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Nu a fost necesar GPS.
  • Turnul Negru Brasov: Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. Ascunzisul Turnul Negru Brasov este publicat si pe site-ul com.
  • Muntele de sare - Praid: Poteca educativa Muntele de sare Praid - Am parcurs poteca educativa din rezervatia naturala Muntele de sare de langa Praid. Traseul educational prezinta locuri interesante, formatiuni din sare si bai cu namol sarat.
  • Richis: Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut. Am vizitat biserica si clopotnita cu ajutorul clopotarului.
  • Cascada Supanu: Provocare - O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Veniseram pregatiti sa inlocuim cutia si carnetelul, pe care SorinIov le-a gasit deteriorate.
  • Cetatea Rupea: Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
  • Biserica unitariana Sanvasii: Acces liber in turnul bisericii - Ajungand la fata locului, am intrat in gradina bisericii pe poarta de jos. Din aceasta cauza eram putin derutat sa identific locul ascunzisului.
  • Poarta Schei: Efortul si zambetul - In general sunt cam doua feluri de ascunzisuri. Multe geocutii sunt ascunse in mediul urban.
  • Stejeris: Prima in Romania - Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
  • Turnul medieval Ruieni: Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie. Privelistea de aici e minunata, multumesc.
  • Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna: Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Pe drumul principal din Targu Ocna o tablita indicatoare ne arata directia spre salina.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu: Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget: Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere. Intre est si sud, din pacate, esentiala.
  • Mofeta din Baile Tusnad: Inaintea ultimului concert - Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Vineri seara (tarziu) n-am putut pentru ca pompierii pazeau drumul si nu lasau pe nimeni, un urs venise deja pana langa tabara.
  • Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna: Titlul comentariului - Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Nu ofera informatie in plus.
  • Muntele Mic - Frumoasa: Gasit la inceput de iunie - Cutia era ravasita, probabil gasita de animale salbatice.
  • Piatra Colibei: Gasit in februarie - Inca era zapada. Impreuna cu prietenii din Odorhei.
  • Casa rasturnata - Praid: De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. N-am avut succes nici cu ascunzisul, vita de pe gardul unde se afla geocutia fiind acum prea densa ca sa reusim sa gasim agatatoarea geocutiei.
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz: Ascunzis bine ales - Gasirea cutiei oferind emotie si satisfactie. Cutia, cat o eprubeta ceva mai larga, nu permite decat lasarea unor obiecte mici sau pliabile.
  • Biserica catolica - Imeni: Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Cu aceasta ocazie a fost schimbata decorul ferestrelor, cu un decor mai nereusit dupa parerea mea.
  • Cetatea Coltesti: Cetatea merita sa fie vizitata - Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
  • Baia Saracilor - Baile Tusnad: Ruinele statiunii - Dupa Parcul Pompierilor am coborat spre ruinele de Baia Saracilor. Cum putin mai jos a rasarit un centru wellness modern, dar cu preturi nu tocmai mici, s-ar deduce ori ca statiunea nu mai are saraci, ori ca de sanatatea lor nu se mai preocupa nimeni.
  • Crucea de pe Plaiul Ugra: Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca. Sigur, avand in vedere ascunzisul, trebuia o cutie mai zdravana.
  • Livada Postei: Nice - Nice.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac: Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o. Vizitand multe manastiri si biserici din Moldova, am observat asemanarea acesteia cu cele de mai sus amintite si am admirat elementele ei de arhitectura, care m-au transpus pe plaiuri moldave.
  • La Rascruce - Muntii Ciucas: La rascruci de vremuri - Fiind in plin sezon de inflorire a bujorului de munte, zona e plina de admiratori. Nu toti iubesc insa muntele, deoarece la locul ascunzisului erau ascunse doua bidoane de plastic.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Pasul Cavnic? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.