Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cascada Tihu - Paraul Umed - Muntii Calimani - Ghid turistic si baza de date atractii turistice - Suport - Login - Inregistrare
 

Pixel
Cascada Tihu - Paraul Umed - Muntii Calimani

Cascada Tihu - Paraul Umed - Muntii Calimani | Unde este acest loc?

Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita. In muntii Calimani mai exista un parau cu denumirea de Tihu, care izvoreste din partea sudica a varfului Tihu...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***
Poze: In luna mai Iarna. * Pentru a vedea pozele, intra in contul tau de utilizator!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani! In prezent avem in total 12256 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cascada Tihu - Paraul Umed - Muntii Calimani si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking Romania ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Neagra, se afla la 13.74 km distanta.
Cazare

Cazare Neagra (Lunca Bradului, Mures)


Vezi oferte de cazare langa Neagra, simplu si usor!
Inainte de click alege tipul unitatii de cazare!

Album foto, cu obiective turistice din apropiere, la 5.21 km distanta: Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani (18 poze).
14714735031100
14714735051101
14714735071102
14714735081103
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cascada Tihu Paraul Umed - Muntii Calimani?
Varful Negoiul Unguresc. Varful Zurzugau. Lacul Taul Zanelor. Varful Rachitis. Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica. (geoascunzis)
Cascada Lomasita. Deasupra cascadei se afla un interesant bloc de piatra suspendat, cu vegetatie deasupra. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gŃsit-o pe cea a Domnului LomŃșel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei. (obiectiv interesant cu geocutie)
Stanca Domnul Lomasel. Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei, cum apar  indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel. (obiectiv interesant cu geocutie)
Lacul Iezerul Calimanilor. La 11 km. Rezervatia se situeaza la poalele Varfului Rachitis, are o suprafata de 322 ha. Palarie in... doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupŃ varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului: o cutie pusa la M-rea de la Gura Izvorului, alte doua cutii gasite (Domnul Lomasel si Cascada Lomasitei) si un traseu de drumetie in circuit, deosebit de pitoresc (fotoreportajul pe muntesiflori. (obiectiv interesant cu geocutie)
Stancile Tamau. Far west! - Varful Tamaului este cam departe, spre vest, fata de poteca turistica ce vine de la 12 Apostoli, trece pe la Pietrele Rosii si duce spre Pietrosu, iar ascunzisul este sub varf. Varful Cica Mica. Varful Calimanul Cerbului. La 14.6 km.

Cascada Tihu Paraul Umed - Muntii Calimani in limba maghiara - magyarul: Tiha-vÝzesÚs Nedves-patak Kelemen-havasok

[ Sus ↑ ]
Valori naturale - Judetul Mures
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Cascada Tihu
 • Localizare pozitie pe harta Paraul Umed - Muntii Calimani
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Imagini aeriene ortorectificate, Trasee drumetii, Vremea, OpenStreetMap, OpenTopoMap
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Ultimele comentarii

  Ai ajuns in Paraul Umed - Muntii Calimani si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Tihu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1428!

  Obiective turistice din apropiere

  Varful Tihu
  Varful Tihu
  Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
  Varful Pietros
  Varful Pietros
  Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani.

  Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3489 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.