Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Varful Tihu - Muntii Calimani

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

In jurul varfului gasim stanci cu forme bizare, asemenea unor sfincsi...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Tihu - Muntii Calimani - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Biserica Telita - 1 Biserica Telita
Biserica Telita - 1
Casa construita deasupra fantanii Sanpaul fantana apa sarata
Casa construita deasupra fantanii
9968 Pasul Tihuta
9968
Poiana cu ciresi de pe dealul Bogdana manastirea bogdana
Poiana cu ciresi de pe dealul Bogdana

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Tihu Muntii Calimani!

Vizitati Varful Tihu - Muntii Calimani si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani. Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Neagra, se afla la 13,76 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Varful Tihu Muntii Calimani?
(detalii dupa autentificare)
Cascada Tihu - Paraul Umed - Muntii Calimani la la 1,8 km.
Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
Varful Tatarului la la 3 km. Curmatura Tihu la la 3,4 km.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la la 4,8 km. Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Varful Pietros Muntii Calimani la la 4,8 km.
Am gasit cutia chiar la rasarit, dupa camparea chiar pe varf. Am ajuns pe Varful Pietrosu (2. Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita.
Varful Negoiul Unguresc Muntii Calimani la la 5 km. Varful Struniorul Muntii Calimani la la 5,7 km.
Varful Bistriciorul la la 7,5 km.
Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Multumesc.
Varful Rachitis Muntii Calimani la la 8,1 km.
De aici avem o priveliste deosebita, in toate directiile.
Varful Zurzugau Muntii Calimani la la 8,4 km.
Cascada Lomasita Muntii Calimani la la 9,2 km.
Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul.
Lacul Iezerul Calimanilor la la 9,3 km.
Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Stanca Domnul Lomasel la la 9,4 km.
Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Stanca Ascutita Muntii Calimani la la 10,1 km. Varful Cica Mica Muntii Calimani la la 10,5 km.
Stancile Tamau la la 10,6 km. Varful Tamaului este cam departe, spre vest. Lacul Taul Zanelor Muntii Calimani la la 11,3 km.
Stancile Pietrei Rosii la la 11,5 km. Varful Pietrele Rosii a fost primul al culmii, imediat ce am ajuns pe ea.
Barajul Rastolita la la 12,2 km.
Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Varful Calimanul Cerbului Muntii Calimani la la 13 km. Stanca Soimilor Neagra la la 14,2 km.
Panteonul megalitilor Muntii Calimani la la 14,7 km.
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la la 14,9 km.
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la la 15,6 km.
Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Stancile Lucaciu Muntii Calimani la la 16,6 km. Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.

Varful Tihu Muntii Calimani in limba maghiara - magyarul: Tiha-tető Kelemen-havasok

Valori naturale - Judetul Mures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Tihu
  • Localizare pozitie pe harta Muntii Calimani
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Cetatea Tartod: Cutia nu mai este - Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era. Ne-am obosit cu copiii, dar era foarte frumos si doar copiii erau suparati din cauza ca a disparut cutia.
  • Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian: Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Nici crucea nu se afla chiar langa izvor, ci la marginea poienii denumita Poiana Crucii.
  • Capul Fagului: Update la geoascunzis - Drumetind pe interfluviul Fisag-Fitod am trecut si pe langa troita aflata pe interfluviului in capul drumului ce suie din Misentea si ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului. Cu gandul de a verifica existenta geocutiei de aici.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd.dddddd°).
  • Biserica Neagra Brasov: Marele eveniment - Am gasit in jur de 10 cutii, in cele 3 zile. Am fost inebuniti, mai ales ca noi suntem incepatori.
  • Manastirea Carmelitana din Luncani: Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Gara Mica - Sovata: Blocul de beton - Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Geocutia nu a fost ascunsa dupa o piatra, ci dupa un bloc mare de beton.
  • Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen - Racos: Mateiasi de langa Racos - In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului: Localizare lac - Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Panorama Ciucului: Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
  • Dealul Melcilor: Pe timp de noapte - Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. A fost super.
  • Tampa: Frumoasa locatie - Merita cautata. IN - Breloc si pix.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod: Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure. Am ales ruinele castelului Xantusz, unde ma astepta o geocutie inca negasita.
  • Darlos: Darlac - Cutiuta interesanta (3x14.5) intr-un loc si mai interesant.
  • Cascada Bigar: Paralela 45 - Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Pestera Studentilor - Muntii Trascau: Gasita - :) am gasit-o azi.
  • Transalpina: Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Cetatea Cisnadioara: Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Daca vrei poti sa incarci pe pagina ascunzisului cateva fotografii din gramada de poze.
  • Varful Pietros - Muntii Calimani: Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.100 m), cel mai inalt din Muntii Calimani.
  • Concretiuni de Feleac: Multumesc - Am gasit cutia impreuna cu dadfac.
  • Lacul Crab - Porumbenii Mari: New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Monumentul lui Rupert Mayer - Cosnea: Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa. Pe o distanta scurta am mers pe asfalt, care se termina insa foarte repede.
  • Lacul fabricii de caramida - Targu Mures: Ultimele zile ale iernii - Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Cei drept, una nu foarte serioasa.
  • Lacul Zervesti: Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Am ocolit lacul pe la baraj.

Ai ajuns in Muntii Calimani si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Tihu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.