Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Lacul Lipanesti - Atractii turistice <-- Acces complet
 

Pixel

Lacul Lipanesti, atractii turistice

Lacul Lipanesti..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - pentru cei cu acces complet.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Lipanesti!

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Lacul Lipanesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Sipotu, se afla la 1,96 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Lacul Lipanesti?
(detalii pentru cei cu acces complet)
Lacul Pleasa la 4,7 km. Lacul Paulesti la 5,3 km. Gradina de lavanda Tiparesti la 6,1 km. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023). Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 12,9 km. Efortul a meritat. Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari. Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte.
Vama Verde Telega la 19,9 km. Baile Sarate Telega la 20 km. Inchisoarea Doftana Telega la 21,1 km. Muntele de sare Slanic la 22,8 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Castelul Julia Hasdeu Campina la 24,1 km. Lacul Brebu la 24,8 km. Varful Maciuca Muntii Grohotis la 26,6 km. Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Lacul Magula la 27,7 km. Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 27,7 km. Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Lacul Paltinu la 31,3 km. Lacul Ochiul Boului la 31,6 km. Lacul Parepa-Manastire la 31,8 km. Rapa Rosie Maneciu la 31,9 km. Varful Paltinet Muntii Grohotis la 31,9 km. Impresioneaza prin aspectul sau alpin, culmile ce-l formeaza, inchizand asemenea unei potcoave obarsia vaii Bertea, fiind acoperite cu pasuni. Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Lacul Maneciu la 33,4 km. Manastirea Tiganesti la 34,6 km. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles. Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta.
Stancile Tohani la 34,7 km. A fost declarata sit de importanta comunitara. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Lacul Fulga la 36,6 km. Lacul Comisani la 36,6 km. Lacul Butimanu la 38,4 km. Lacul Lucianca Niculesti la 39 km. Pietrele Rotunde Chiojdu la 39,2 km. Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Malul de rasuna Bezdead la 39,4 km. Chiojdu la 39,5 km. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Lacurile Tancabesti la 39,7 km. Lacul Peris la 40 km. Grote preistorice Naeni la 40,3 km. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Necropola tracica Naeni la 40,7 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Lacul Ilfoveni la 41,2 km. Lacul Balbaitoarea la 41,8 km. Puntea suspendata de fier Zaharesti la 42,2 km. Wildlife spotting Snagov la 42,6 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice. Nice. Padurile biciclistilor - Wildlife spotting.
Chilia lui Ambrosie la 43,1 km. Curtea Domneasca Targoviste la 43,5 km. Gaina moarta din parc. Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie.
Balta Ratei la 44,6 km. Castrul roman Pietroasele la 45,1 km. Varful Bobu Mic la 45,5 km. Lacul Caldarusani la 45,7 km. Calcarele de la Badila la 46 km. In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime. Ii sta in gat nucului. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica.
Lacul Intre Sate Salciile la 46 km. Padurea de tisa la 46 km. Lacul Moara Salciile la 46,1 km. Sarea lui Buzau la 46,4 km. Poate cam in goana trenului. Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului.
Biserica fostei Manastiri Bradu la 46,8 km. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 46,8 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Cataractele de la Setu la 47 km. Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Rezervatia Plaiul Hotilor la 47,8 km.
Valori naturale - Judetul Prahova
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Cu acces complet

 • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Lacul Lipanesti
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Lipanesti? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

  Geoobiective

  Stii locuri de vizitat din judetul Prahova, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

  [ Sus ↑ ]
  Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.