Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Stancile Tohani

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu. A fost declarata sit de importanta comunitara...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Stancile Tohani - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Capelele Salvator - 1 capela salvator sumuleu
Capelele Salvator - 1
Plaja 2 Mai 2 Mai cazemata plaja
Plaja 2 Mai
Ciumani Ciumani Belvedere Veresvirag
Ciumani
Coloanele de bazalt - 2 -
Coloanele de bazalt - 2 -
Cruce veche din piatra Nicolesti biserica romano-catolica
Cruce veche din piatra
Troiță la baza Dealului Sărilor zidul uriasilor
Troiță la baza Dealului Sărilor
Podul peste Aries spre Vidolm pod Aries
Podul peste Aries spre Vidolm
Vacile la odihna Fundatura Ponorului ponor belvedere
Vacile la odihna
Biserica - intrarea bahrin schit
Biserica - intrarea
Cascada de la Moara Dracilor cheile tesnei cerna
Cascada de la Moara Dracilor
Biserica din Leliceni Leliceni biserica
Biserica din Leliceni
Toamna tarnita berzunti
Toamna

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stancile Tohani!

>>> Vizitati Stancile Tohani si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Tohani, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,61 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Tohani: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Grote preistorice Naeni la 6,9 km
Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii

Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 12,6 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Biserica fostei Manastiri Bradu

Biserica fostei Manastiri Bradu la 15,8 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
Calcarele de la Badila

Calcarele de la Badila la 20,1 km
In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Sarea lui Buzau

Sarea lui Buzau la 20,7 km
Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana

Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 21,7 km
Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dealul Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Podul catre Nicaieri Matita la 23,1 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate. Pentru accesul catre celalalt mal localnicii foloseau un pod suspendat cu scanduri din lemn - probabil intre timp lucrarea de la pod a fost terminata.
Cetatea dacica de la Carlomanesti

Cetatea dacica de la Carlomanesti la 27,1 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Trovantii din Ulmet

Trovantii din Ulmet la 33,4 km
Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Cataractele de la Setu

Cataractele de la Setu la 36,1 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Pietrele Rotunde Chiojdu

Pietrele Rotunde Chiojdu la 37,2 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Vulcanii Noroiosi

Vulcanii Noroiosi la 37,8 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Biserica din Stanila Nehoiu

Biserica din Stanila Nehoiu la 38,9 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului). Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Biserica de lemn din Soresti

Biserica de lemn din Soresti la 39,3 km
Satul Soresti este in componenta comunei Blajani, iar in catunul Flamanda al satului se afla o veche biserica din lemn.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 39,6 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita. Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Valori naturale - Judetul Prahova
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Stancile Tohani
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Prahova, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cheile Sugaului Am luat-o pe un drum gresit. Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Biserica unitariana - Sanpaul Castrul roman si castelul Kornis. Castrul roman din Sanpaul a fost la sud de biserica unitariana, dar acum nu mai exista nicio urma acolo. Castel Kornis a fost in zona de sud a satului Sanpaul, dar in 2004 a fost demolata chiar si cladirea ulterior construita pe acel loc.
  • Cascada Scaricica - Comanesti Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada. Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Eu mi-am lasat masina la podul de piatra, si am pornit pe o straduta care urca un deal.
  • Suhardul Mic Victorieee!. Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Fiind si o zi frumoasa, incantat si de spectacolul cataratorilor de pe via ferrata, am cautat cu atentie cutia.
  • Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa. Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Geocutia prezenta urme de condens.
  • Stanca Veczer Crapatura din Stanca Veczer. Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii. La o inaltime potrivita, un piton ne ajuta la catarare.
  • Piatra Corbului Transformare in POI. Multumesc pentru atentionare. Copacul dublu, respectiv scorbura, pot fi identificate usor pe baza fotografiei.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stancile Tohani? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 11 zile!