Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Sibiu

Atractii turistice <-- Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

[EN] Sibiu is the most important city in the county of Sibiu. It is situated in the longitude of 24° 29' East (in line with Lyon) and in the latitude of 45° 48? North (in line with Athena), near the geographical center of Romania. Set in the Cibin Depression, the city is near to Fagaras Mountains (about...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze mai mari, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Sibiu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Filagoria nord-estica Baile Nadas Tusnadu Nou
Filagoria nord-estica
In spate Sumuleul Mare Siculeni Siculicidium
In spate Sumuleul Mare
Fotografie veche 1903 Mureseni casa vanatoare castel Bissingen Lazar Targu Mures
Fotografie veche 1903
Trepte Biserica fortificata Viscri
Trepte

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Sibiu!

Vizitati Sibiu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Sibiu Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Sibiu, se afla la 0,53 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sibiu: 74
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Sibiu?
(detalii dupa autentificare)
Biserica catolica Sibiu la la 80 m.
Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania.
Turnul Zincarilor la la 430 m.
Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Turnul Olarilor Sibiu Judetul Sibiu la la 450 m.
Am gasit cutiuta. I found the small box, right like in the description. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Johanniskirche - Sibiu la la 550 m.
Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Parcul Petofi Sandor - Sibiu la la 830 m.
Am gasit cutia ascunsa in zid.
Pod nou peste Cibin - Sibiu la la 890 m.
Pomi cu coroana cubica - Sibiu la la 2,1 km.
Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
Biserica evanghelica Turnisor Sibiu Judetul Sibiu la la 2,8 km.
Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Casa Pravaliei Gusterita - Sibiu la la 3,1 km.
Este situata in cartierul Gusterita din Sibiu, pe strada Malinului 19.
Turnul Falkenhayn la la 3,7 km.
Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului la la 4,6 km.
In drum spre Paltinis, noaptea.
Gradina zoologica Sibiu la la 4,8 km.
Cisnadie la la 9,4 km.
Intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu.
Biserica din Grossau Cristian la la 9,6 km.
Am gasit cutiuta.
Daia la la 9,7 km.
Am gasit cutiuta in copac.
Lac Tocile la la 9,9 km.
Casolt la la 10,1 km.
Am gasit cutiuta in geam.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la la 10,6 km.
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Lacul Verde Ocna Sibiului la la 10,6 km.
Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Nou Neudorf la la 10,6 km.
Am gasit cutiuta.
Lacul Randunica la la 10,6 km.
Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Lacul Austel Ocna Sibiului la la 10,7 km.
Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la la 10,7 km.
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Lacul Negru Ocna Sibiului la la 10,7 km.
Suprafata sa este de 505 m2.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la la 10,8 km.
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Balta cu namol Ocna Sibiului la la 10,8 km.
Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la la 10,8 km.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la la 10,9 km.
Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Biserica evanghelica Cisnadioara la la 10,9 km.
Ea a fost ridicata pe locul unei foste biserici in stil gotic datata in anul 1428, din care s-a pastrat doar turnul din partea vest.
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Sibiu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  • Am gasit cutiuta - Foarte interesant jocul.
  • Cred ca o sa merg mai departe - Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. N-am fost pregatit nici macar cu un pix, noroc cu un bar din apropiere.
  • Gasit azi - Found it today.
  • Cine are mana mare - Am gasit cutia din Piata Albert Huet. Cine a scris Wacth out for the tree a avut dreptate, dar mai bine era Watch out for the hollow, deoarece cine are mana mare poate ramane blocat :)).
  • In trecere - Am gasit cutia in trecere prin Sibiu. Jurnalul original este plin.
  • Am găsit cutia - Am pus o mina de pix in ea pentru a se putea completa log-ul pe viitor.
  • Sub Muntele Uroi: Cu circa un an in urma - Am gasit geocutia cu circa un an in urma, acum am vazut-o si aici pe site si m-am gandit sa o declar gasita. Locul cache-ului e intr-adevar deosebit, cu o vedere panoramica asupra Muresului.
  • Pasul Calonda: Cautand hotarat - De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis. La prima incercare nu am gasit geocutia.
  • Sub Muntele Uroi: Varful Uroi - Probabil de pe varf, panorama era mai frumoasa, dar nu opreste nimeni pe nimeni sa nu urce pana acolo si sa-si satisfaca curiozitatea. Locul unde a fost ascunsa cutia, consider ca este pentru toate varstele.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului: Chei superbe cu bujori deasupra - Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Dupa ce am vizitat izvorul Cozluk, geoascunzis, si am ascuns o noua cutiuta la stejarul remarcabil de langa drum, am pornit sa strabat Cheile Chediului.
  • Rapa Rosie: Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc.
  • Misentea: La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior. Din pacate, cu tot efortul depus (citeste atentia), n-am depistat geocutia.
  • Cascada Bigar: Paralela 45 - Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit. Cascada este considerata una dintre cele mai frumoase din Europa.
  • Cimitirul vechi din Jigodin: Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit. Si nu orice geocutie, ci una virgina de 2 ori (o geocutie inca negasita de nimeni, dar si primul ascunzis a celui care a ascuns geocutia).
  • Dealul Melcului - Corund: In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Nu am mai fost demult aici, intretimp au reconstruit baile sarate Unicum.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi: Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Nota 3 pentru dificultatea gasirii noului ascunzis.
  • Trei Caldari: Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Deocamdata am gasit cu ce sa scoatem apa - (cu cele 3 caldari.
  • Parcul zoologic Cozla - Piatra Neamt: Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Din pacate, dimineata nu era inca deschis sa putem vizita animalele, iar la intoarcere, n-am mai avut timp.
  • Poarta Schei: A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei.Cand era cat pe ce sa renuntam am gasit-o.
  • Cetatea Fetei - Olteni: O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud. La Cetatea Fetei a functionat o asezare neolitica (cultura Ariusd-Cucuteni).
  • Calcarele cretacice de la Cisnadioara: Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB. Iar latimea, respectiv inaltimea sa fie mai mica decat 1024 pixeli.
  • Belvedere Cheile Dobrogei: Ascunzis neprietenos - Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Cred ca urcarea pe oricare dintre stanci ofera o priveliste frumoasa.
  • Stanca Kossuth - Harghita-Bai: Dupa ani si ani - Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Sibiu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice.