Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Tutovanului - Dealul Motocu Mare

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel
Lacul Tutovanului - Dealul Motocu Mare

Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Tutovanului - Dealul Motocu Mare - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Lacul Tutovanului - Dealul Motocu Mare:

Lacul Tutovanului - capătul sudic
Lacul Tutovanului - capătul sudic
Lacul Tutovanului - vedere de pe malul vestic
Lacul Tutovanului - vedere de pe malul vestic
Lacul Tutovanului - antropică!
Lacul Tutovanului - antropică!

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare!

Vizitati Lacul Tutovanului - Dealul Motocu Mare si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Racoasa, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,42 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Mausoleul de la Marasti

Mausoleul de la Marasti la 7,9 km
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane

Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 8,1 km
In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu.
Piatra Hagiului

Piatra Hagiului la 12,4 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Magura Odobesti

Magura Odobesti la 13,3 km
Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Manastirea Tarnita Magura Odobesti

Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 13,5 km
Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
Fantanile cu cumpana Paunesti la 15,9 km
In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana. In total 30 la numar, au o vechime de pana la 200 de ani, majoritatea lor sunt folosite si azi de localnici.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru

Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 20,8 km
Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului. Circa 30 km est de Focsani.
Mausoleul si Muzeul Soveja

Mausoleul si Muzeul Soveja la 21,7 km
Mausoleul Soveja, marturia cumplitelor lupte de pe cuprinsul Vaii Susitei. In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
Poarta Dracilor Valea Milcovului

Poarta Dracilor Valea Milcovului la 22,1 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia. Satul Valea Milcovului cca 35 km de Focsani.
Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici

Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici la 22,9 km
Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Cimitirul german de la Tisita

Cimitirul german de la Tisita la 23 km
N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Fosta Manastire Mera

Fosta Manastire Mera la 23,1 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Manastirea Bogdana

Manastirea Bogdana la 23,9 km
Manastirea este o bijuterie.
Podul lui Stefan cel Mare

Podul lui Stefan cel Mare la 24,2 km
Ma trag din apropierea locului respectiv. Data cautarii nu trebuie precizata in text, aceasta se precizeaza alegand ziua, luna, anul, ora si minutul in timpul trimiterii comentariului de tip Am gasit geocutia, Nu am gasit geocutia, Am gasit doar locatia, Am participat la ascunderea geocutiei. Ieri, 11.
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei

Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 24,9 km
Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. Independent sau poate legat de acest fapt, satul nu are biserica proprie si nici nu se stie sa fi avut candva.
Valori naturale - Judetul Vrancea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Tutovanului
  • Localizare pozitie pe harta Dealul Motocu Mare
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Vrancea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica reformata - Ginta Cu greu am ajuns la cutie . Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
  • Dealul Kolcza - Sfantu Gheorghe Groapa sau dealul Kolcza. Am gasit aceasta geocutie impreuna cu meli. De fapt, ea a gasit geocutia prima, iar eu primul :-).
  • Trovantii din Ulmet Oare catina?. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Obiectivul este unul, nu doar de nota 5, ci de cel putin 10.
  • Cheile Dofteanei Lipsa de experienta, bat-o vina!. Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Sub Muntele Uroi Comoara. Am gasit comoara de la muntele de aur. E drept, nu era comoara lui Decebal.
  • Cetatea Brasov Usor de localizat. Am gasit aceasta comoara. Locul este destul de usor de localizat.
  • Cetatea Enisala Cetatea soarelui. Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.

Ai ajuns in Dealul Motocu Mare si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Tutovanului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 6 zile!