Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic!
Saua Corbului - Ghid turistic atractii turistice - Inregistrare
 

Pixel

Saua Corbului, atractii turistice

Saua Corbului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Saua Corbului! In prezent avem in total 12129 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

>>> Vizitati Saua Corbului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Cea mai apropiata localitate este Sebesu de Jos, se afla la 7,27 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Saua Corbului?
- Saua La Apa Cumpanita Muntii Fagarasului la 3,6 km.
- Refugiul Suru la 4,9 km.
- Saua Suru la 6,2 km.
- Calcarele Eocene Turnu Rosu la 6,2 km.
- Varful Capul Surului la 7 km.
- Turnul Spart Boita la 7,4 km. Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
- Turnu Rosu din Boita la 8,7 km. Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Proximitate :) - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :) Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe . (geoascunzis)
- Portita Avrigului la 9,6 km.
- Cetatea Talmaciu la 9,8 km. A facut parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina)! N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare: NV, NE, SE. (atractie turistica si geocutie)
- Varful Ciortea Vest la 10 km.
- Lacul Avrig la 10 km. Am ajuns aici - Am fost la acest POI.
- La Belvedere la 10,2 km.
- Pasul Barcaciului la 10,2 km. Pasul Barcaciului. Cutia necesita urgent intretinere - Am gasit cutia in noiembrie 2011, vezi inscrisul de la "alte geocutii din judetul Sibiu" unde se pare ca l-am inscris din greseala. (geoobiectiv cu geocutie)
- Varful Ciortea Est la 10,3 km.
- Valea Avrigelului la 10,3 km.
- Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 10,7 km.
- Saua Scarita la 11,1 km.
- Varful Scara la 11,6 km.
- Saua Scarii la 12,4 km.
- Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 12,8 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
- Varful Mazgavu la 13,2 km.
- Cariera de marmura Porumbacu la 13,4 km.
- Prapastia Genune la 13,8 km.
- Saua Serbota la 13,8 km.
- Suvara Sasilor la 13,9 km.
- Varful Serbota la 14,3 km.
- Biserica fortificata Bradu la 15 km. Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid. (geoascunzis)
- Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 15,2 km. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
- Saua Cleopatrei la 15,4 km.
- Geo Negoiu Muntii Fagaras la 15,8 km. Chiar si locul doi - Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel.
- Varful dintre Strungi la 16 km.
- Strunga Doamnei la 16,2 km.
- Forest Cinema Porumbacu de Sus la 16,2 km.
- Palatul Brukenthal Avrig la 16,2 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe (motiv pentru care, dupa ce am pus-o la loc, ne-am permis sa-i adaugam un mic "capacel", fara a spori dificultatea cautarii).
- Castelul de lut Valea Zanelor la 16,3 km. Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
- Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 16,3 km. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
- Dealul Verde Porumbacu de Sus la 16,5 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
- Varful Cornu Caltunului la 16,6 km.
- Portita Caltunului la 16,6 km.
- Lespezi Star la 16,8 km. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
- Lacul Caltun Muntii Fagaras la 17 km. Ochiul magic - Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc.
- Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 17,1 km.
- Varful Laitel la 18 km.
- Saua Laitel la 18,2 km.
- Caderile de apa ale Caltunului la 18,6 km. La confluenta paraului Caltunului si Izvorul Paltinului vom putea observa pe ambele vai, o serie de caderi spectaculoase de apa.
- Pestera Piscul Negru la 18,8 km.
- Lac Tocile la 18,9 km.
- Varful Prejba la 19 km.
- Saua Doamnei la 19,1 km.
- Mina parasita Piciorul Lespezilor la 19,3 km. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
- Saua Paltinului la 19,6 km.
- Curmatura Balei la 19,8 km.
- Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 20,2 km. In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean.
- Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 20,4 km. Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei.
- Cascada Balea la 20,5 km. Download coordonate - Click pe Download din meniul principal.
- Varful Iezerul Caprei 2418 m la 20,9 km.
- Lacul Balea la 20,9 km. Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
- Cisnadie la 21,2 km. La Cisnade se ajunge pe un drum modernizat ce se desprinde din drumul E 81 la iesirea din Sibiu spre Talmaciu.
- Lacul Capra la 21,4 km.
- Saua Vaiuga la 21,5 km.
- Vanatoarea lui Buteanu la 21,6 km.
- Varful Piscu Negru la 21,8 km.
- Casolt la 22,1 km. Apartine administrativ de comuna Rosia Saseasca. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
- Rosen Garten la 22,7 km. Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
- Cetatea Cisnadioara la 22,9 km. In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916. Geocutia Cetatea Cisnadioara - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
- Refugiul Fereastra Zmeilor la 23 km.
- Biserica evanghelica Cisnadioara la 23,1 km. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
- Fereastra Zmeilor Portita Arpaselului la 23,2 km.
- Trei Pasi de Moarte la 23,3 km.
- Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 23,7 km. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB, iar latimea, respectiv inaltimea sa fie mai mica decat 1024 pixeli.
- Balta lui Iancu Colun la 23,8 km.
- Monumentul Nerlinger la 24,1 km.
- Varful Paru de Fier la 24,6 km.
- Daia la 24,8 km. Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
- Varful Mircii la 25,3 km.
- Lacul Podul Giurgiului la 25,5 km.
- Balta lui Raul la 26,1 km.
- Paraul lui Ban la 26,1 km.
- Saua Podragului la 26,1 km.
- Curmatura Preluncilor la 26,2 km.
- Valea Arpasului Mina la 26,3 km.
- Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 26,5 km. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejată de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
- Piatra cu Gauri la 26,6 km.
- Curmatura Calea Carelor la 26,6 km.
- Gradina zoologica Sibiu la 26,7 km.
- Saua Podul Giurgiului la 26,8 km.
- Mlaca Tatarilor la 27,1 km.
- Nou Neudorf la 27,2 km. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
- Pomi cu coroana cubica Sibiu la 27,3 km. Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
- Melcii Doabrei la 27,3 km.
- Saua Ucei Mari la 27,3 km.
- Turnul Falkenhayn la 27,7 km. Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
- Varful Turtudanul la 27,8 km. Varful Turtudanul, orasul Brezoi.

Saua Corbului in limba maghiara - magyarul: Holló-nyereg Fogarasi-havasok

Valori naturale - Judetul Valcea
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

 • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
 • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
 • Ultimele comentarii si obiective gasite
 • Urmarire Saua Corbului
 • Localizare pozitie pe harta
 • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
 • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
 • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

  Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Saua Corbului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1423!

  Obiective ascunse din apropiere

  Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3503 geoobiective turistice.

  [ Sus ↑ ]
  Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.