Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Turcului

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Cetatea Turcului..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Turcului - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stalp publicitar Agas Simbrea plop ciot
Stalp publicitar
Urcus pe Zascol-2 zascolul arjana cernei
Urcus pe Zascol-2
Cetatea Slimnic 13 Slimnic Stolzenburg cetate
Cetatea Slimnic 13
Biserica Cozmeni
Biserica
9037 Lacul Nimanui Miercurea Ciuc
9037
Strada Scarii Sighisoara scara acoperita scolarilor Schulertreppe
Strada Scarii
Turnul cu clopote Closdorf Cloasterf biserica evenghelica fortificata
Turnul cu clopote
Citat papa Francisc Remetea fantana intelepciunii izvor apa minerala
Citat papa Francisc
Dealul Paltin Izvorul Trotusului deal paltin izvor
Dealul Paltin
Pe culmea unde se afla crucea  iacomi cernegura
Pe culmea unde se afla crucea
Dinspre drum Grunj Manzalesti
Dinspre drum
Partia mica Sugas Bai
Partia mica

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Turcului!

>>> Vizitati Cetatea Turcului si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Iabalcea, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,55 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Iabalcea: 9
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cheile Carasului

Cheile Carasului la 930 m
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Sequoiadendron Giganteum la 7,3 km
Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m. Are o varsta de aproximativ 150 de ani, se afla la 4,4 km de Pestera Comarnic.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 8,4 km
Dupa parcurgerea treptelor cu balustrada de lemn, se ajunge la stema UCMR, de unde avem o priveliste superba asupra orasului. Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului.
Muzeul locomotivelor Resita

Muzeul locomotivelor Resita la 11,5 km
Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara.
Dealul Danila Ocna de Fier la 17,1 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Cascada Bigar la 23,5 km
Fiind aproape de DN57B, a fost destul de usor de gasit.
Sistemul subteran de canalizare Oravita la 23,7 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric. Sistemul subteran de canalizare, pentru colectarea apelor pluviale si captarea surselor de apa de sub orasul Oravita, a fost realizat intre anii 1723-1769.
Podul turcesc Gradinari la 25,4 km
Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri. Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 26,5 km
Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Cheile Armenisului Armenis la 31,1 km
Langa cheile aflate la nord de satul Teregova, si langa Armenis s-a format un surduc epigenetic, frumos si salbatic, Cheile Armenisului. Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Manastirea Piatra Scrisa

Manastirea Piatra Scrisa la 31,5 km
In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Cascada Beusnita

Cascada Beusnita la 31,6 km
Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic. Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Cheile Teregovei Armenis la 31,7 km
Prin cheile inguste ale Teregovei se face trecerea spre nord din depresiunea Teregova spre Depresiunea Caransebesului. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Ochiul Beului

Ochiul Beului la 31,8 km
In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Castrul roman Teregova la 32,3 km
Castrul a fost amplasat intre Mehadia si Tibiscum, de-a lungul drumului care marcheaza granita de sud-vest a Daciei. Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.

Cetatea Turcului in limba maghiara - magyarul: Cetatea Turcului

Obiective cultural-istorice - Alte locuri
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Turcului
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din alte locuri, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Valcele - Drumul apelor minerale O statiune parasita. Statiunea balneoclimaterica Vilcele a trait anii de aur in secolul XX. Dupa comunism a urmat democratia si rezultatul se vede foarte bine.
  • Stanca Cucului de la Bogata Piatra cu piton?. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Iar accesul pana la geocutie este unul comod.
  • Varful Tuguiata Batrana - Podisul Babadagului Scop atins. Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.
  • Canionul Dofteana Canionul Dofteana. Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.
  • Stancile Tamau Far west!. Varful Tamaului este cam departe, spre vest. Fata de poteca turistica ce vine de la 12 Apostoli, trece pe la Pietrele Rosii si duce spre Pietrosu.
  • Lacul de acumulare Sub Cetate Piramida din Apa. Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.
  • Orasul de Floci :). N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Turcului? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 15 zile!