Localitatea Izvoarele (judetul Alba) Resedinta: Blaj. Denumire maghiara: Csufud.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Izvoarele, judetul Alba

Stejarul lui Avram Iancu Blaj
Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului.
Lacul Sancel, Tarnava Seaca
In 1332 a fost amintita ca o biserica parohiala platitoare de taxe, aflata in anul 1337 in proprietatea episcopului catolic de Alba Iulia.
Biserica fortificata din Axente Sever
Pictura murala Alba Iulia
Traseul celor 3 Fortificatii
Cele 3 puncte distincte sunt Picuiata, Ierboasa, si Mariuta.
Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa.
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare.
Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 ha.
Izvorul Dorului
Varful Mamut
Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva.
Calcarele de la Ampoita
Cheile Valisoarei
Se remarca printr-o mare diversitate floristica, adapostand o serie de endemisme si plante rare aflate pe lista rosie a plantelor superioare din Romania ca specii care necesita ocrotire.
.
La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Biserica Reformata Ocna Sibiului
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului
[ Sus ↑ ]
Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber.
Lacul Inului Ocna Sibiului
Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Lacul fara fund Ocna Sibiului
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului
Balta cu namol Ocna Sibiului
Lacul Ocnita Ocna Sibiului
Piatra Corbului
Suprafata sa este de 505 m2.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.