Localitatea Satic (judetul Arges) Resedinta: Rucar.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Satic, judetul Arges

Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 35,62 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 35,62 km
Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 48,88 km
Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Sura cu fereastra Holbav la 28,38 km
Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Cheile Mari ale Dambovitei la 6,41 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 33,83 km
Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 35,05 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 4,98 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 46,27 km
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 39,12 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 11,82 km
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 27,22 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 27,23 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 48,44 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 22,03 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Lespezi Star Lespezi Star la 49,35 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 39,16 km
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 6,58 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 32,94 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Tampa Tampa la 38,98 km
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 35,65 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 40,79 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Barajul Paltinu Seciuri la 49,34 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 43,15 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
[ Sus ↑ ]
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Ceardacul Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 7,25 km
Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului
Pestera Stanciului - Muntii Piatra Craiului la 7,31 km
Padurea Trivale Padurea Trivale la 69,89 km. Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 62,77 km. Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 68,11 km. La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 68,59 km. Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Moara de apa Moara de apa Homorod la 67,08 km. Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 61,32 km. In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 65,26 km. Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Peretele de bazalt Piatra Cioplita Comana de Sus la 51,18 km. Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 60,23 km. Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Chirpar Chirpar la 67,2 km. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 64,27 km. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Varful Cozia Varful Cozia la 66,77 km. Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 69,3 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 54,7 km. Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 55,17 km. Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 66,39 km. Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.