Localitatea Popoiu (judetul Bacau) Resedinta: Palanca. Denumire maghiara: Popojú.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Popoiu, judetul Bacau

Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 41,69 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Poteca Rompatel Poteca Rompatel Nadejdea la 21,99 km
O poteca interesanta care porneste din centrul satului Nadejdea, din apropierea bisericii catolice, si continua de-a lungul paraului Rompatel pana iese din sat. O poteca interesanta cu traditii - Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. Caini ciobanesti pe poteca educativa - M-am reintors la Nadejdea, printre altele si pentru a gasi izvorul Rompatel.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras la 42,06 km
Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 47,31 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Cascada Cernica Cascada Cernica la 49,95 km
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 25,99 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 22,46 km
Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 22,9 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 1,4 km
Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Cariera de nisip si pietris Cariera de nisip si pietris Frumoasa la 25,81 km
Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 49,14 km
Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 19,82 km
Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 32,73 km
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei la 40,09 km
Ochiul Huitoarei este o stanca din care izvoreste un parau, si care se afla pe dealul Huitoarei, deasupra comunei Dofteana. Pe fruntea Huitoarei - Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Ochiul Huitoarei - Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Izvorul Maria Izvorul Maria Izvoru Muresului la 31,95 km
Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. De Rusalii - Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 30,14 km
Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Cascada Surduc Cascada Surduc Selters la 49,83 km
Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului.
Punct belvedere Punct belvedere Sacadatul la 21,85 km
Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 42,58 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 28,74 km
Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 27 km
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Cetatuia dacica Titelca Cetatuia dacica Titelca Tisesti Targu Ocna la 49,62 km
Intre izvoarele paraului Strigoiu - ce separa dealurile Chichilau și Pietrisu, afluent al Trotusului, la Tisești-Tg.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 23 km
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 48,4 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 29,31 km
Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Valea Iavardi Valea Iavardi la 19,84 km
Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 22,11 km
Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 27,16 km
Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Panorama Ciucului Panorama Ciucului la 34,13 km
Inainte de intrarea in orasul Miercurea Ciuc dinspre Odorheiu Secuiesc, dupa intersectia catre localitatea Ciba, luand-o catre stanga pe drumul pietruit catre biserica romano-catolica de pe deal, puteti avea parte de panorama deosebita a Depresiunii Ciucului. Mareszka 2 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret. Foarte frumos loc de belvedere - Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. Panorama Ciucului - Locatie ce indeamna la relaxare.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 41,6 km
Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 22,51 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 41,98 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 45,01 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 11,56 km
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 41,66 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 27,73 km
Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 37,31 km
Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 4,32 km
Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 19,09 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus, Ghimes
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus, Ghimes la 12,66 km
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului la 14,16 km
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 63,3 km. Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Santul din Poiana Berzete Santul din Poiana Berzete Muntii Bodoc la 67,05 km. Poiana Berzete este una din cele mai mari pasuni de pe culmea versantului stang al vaii Padureni.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 68,51 km. Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura.
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara la 55,45 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Pasul Sanc Pasul Sanc Muntii Bretcului la 65,99 km. Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed - Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 53,97 km. Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Biserica unitariana Biserica unitariana Ocland la 68,12 km. Biserica unitariana este monument istoric inconjurat de un zid de piatra de aparare inalt de 2,5 m, avand un turn construit in stil gotic. Un ascunziº foarte bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Pestera cu apa minerala Benedek Elek Pestera cu apa minerala Benedek Elek Batanii Mici la 51,39 km. Pesterile cu apa minerala denumite dupa marele povestitor Benedek Elek, considerate ca raritati naturale ale Secuimii, se afla in apropiere de Batanii Mici, in valea afluentului de stanga a paraului Bradul Mare, paraul Erces.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 51,03 km. Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 55,11 km. Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 55,33 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Fag sub varful Oituz-Izvor Fag sub varful Oituz-Izvor la 65,76 km. De la varful Oituz-Izvor la o distanta de aproximativ 700 m spre sud-vest, la doar 200 metri departare de drumul national care leaga orasul Targu Secuiesc de Focsani, gasim un fag remarcabil. Fag pazit strasnic de caini - L-am gasit la finele drumetiei noastre.
Padurea de Argint Varatec la 68,18 km. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 51,35 km. Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.