Localitatea Salatruc (judetul Bacau) Resedinta: Darmanesti. Denumire maghiara: Szalatruk.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Salatruc, judetul Bacau

Fagul uimitor Fagul uimitor Dealul Poienii la 30,13 km
Intre Iacobeni si Catrusa, la est de Piscul Mare, se afla Dealul Poienii.
Mausoleul si Muzeul Mausoleul si Muzeul Soveja la 42,09 km
In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
Varful Benii Varful Benii Culmea Pietricica la 32,3 km
Varful Benii (740,6 m) este considerat cel mai inalt de pe Culmea Pietricica, o substructura a Subcarpatilor Moldovei.
Cascada Bucias Cascada Bucias la 29,53 km
Rezervatia naturala Bucias este o rezervatie peisagistica cu chei si cascade, avand suprafata de 471 ha. Cascada Bucias - De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare - Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias - Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 26,73 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Piatra cu caldare mica Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz la 19,97 km
Cautand Piatra cu caldare mare, am descoperit mai intai o alta stanca, de forma unui creier, care are pe partea laterala o mica (semi)caldare. Nici Caldarea Mica nu a fost goala - Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o.
Stogul de Piatra Stogul de Piatra Estelnic la 24,62 km
Cele doua bazine de obarsie ale Barzautei, afluent al Uzului, Apa Lina si Apa Rosie, sunt despartite de culmea Muntelui Barzauta, pe a carei treima sudica se afla un grup de stanci, cea mai mare fiind numita Stogul de Piatra.
Biserica romano-catolica Sanzieni Biserica romano-catolica Sanzieni la 39,37 km
Sanzieni este unul dintre cele mai mari si mai dezvoltate sate din Depresiunea Tg. In sfarsit am gasit intrarea deschisa - Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
Stramtura Comanestiului Stramtura Comanestiului Lunca Asau la 9,44 km
Intre localitatile Comanesti si Asau, drumul judetean DJ116B trece printr-un loc ingust, Stramtura Comanestiului.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc la 46,9 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Altarul de pe paraul Bahna Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 37,67 km
Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Pe culme Pe culme Piatra Soimului Oituz la 20,02 km
Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Manastirea Bogdana Manastirea Bogdana la 36,93 km
Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului. Manastirea Bogdana - Manastirea este o bijuterie.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 46,77 km
Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Tura de lac Tura de lac Lacul Sfanta Ana la 47,78 km
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. In sfarsit am gasit ascunzisul - Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Grota sulfatara Turia Grota sulfatara Turia la 43,83 km
Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 44,3 km
Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 46,86 km
Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 48,84 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 42,23 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Piatra Hagiului Piatra Hagiului la 47,14 km
Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 27,4 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 43,36 km
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 33,22 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 15,02 km
Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 33,32 km
Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere.
Cineritele de la Somusca Cineritele de la Somusca la 37,42 km
Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 47,35 km
Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare la 12,11 km
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 47,47 km
In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 38,31 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 32,47 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 41,02 km
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 44,29 km
Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
La Deget La Deget Munceii Uture la 28,44 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 47,79 km
Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 17,64 km
Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Cascadele de la cariera Velnita Cascadele de la cariera Velnita la 16,66 km
Intre localitatile Targu Ocna si Ciresoaia, la cariera de piatra Velnita, drumetul indraznet, bine echipat, dar si cu destula experienta, va descoperi un adevarat paradis al cascadelor. Ascunzisul de la cascade - Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Traseul cascadelor - Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 23,71 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 39,27 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Cetatea Turia Cetatea Turia la 45,73 km
Locul si urmele Cetatii Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca - Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Ursus carpaticus - S Pai, ai doua posibilitati - 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
[ Sus ↑ ]
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica la 14,41 km
Cascada Berea - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Cascada Berea - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 14,96 km
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 68,69 km. Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Dalnic Dalnic la 57,54 km. Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 63,12 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita. Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
Baile Dugas 2 Baile Dugas 2 Danesti la 55,05 km. Baile au fost fondate ca atare in 1929, cand in preajma unui cunoscut izvor mineralo-termal (20 grade C) a fost creat un amenajament pentru imbaiere, de catre Corpul Industriasilor din Ciucul de Sus. Geodomeniul furnicilor - Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor.
Ruinele forjei Ruinele forjei Vlahita la 69,96 km. La iesirea din sud-vest a orasului Vlahita, in partea sudica a localitatii, Mina Sfanta Cruce, se pot vedea si azi ruinele unei forje.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas la 58,52 km. Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Biserica de lemn Biserica de lemn Recea Gaiceana la 61,28 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
Manastirea Poglet Manastirea Poglet la 55,06 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
Cimitirul din Bodvaj Cimitirul din Bodvaj la 55,43 km. In cimitirul coloniei din Bodvaj, in anul 2011 s-a organizat o actiune de igienizare si restaurare a cimitirului, cand au fost restaurate 8 morminte din cele gasite. Geocutia sparta din cimitir - Cunosteam deja zona, deoarece am mai fost la furnalul din Bodvaj, respectiv la pestera cu apa minerala din apropiere. Obstacol diluvial - Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua.
Parcul de aventura Balu Parcul de aventura Balu Harghita Bai la 59,7 km. Parcul de aventura Balu din Hargita Bai, pe un teren de 1,5 hectare, dispune de 105 de jocuri cu 120 platforme. Mareszka 4 GeoKret - Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. A fost foarte fain - Am gasit cutia. La ciot am ajuns pe malul lacului - Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park.
Izvoarele de apa minerala Selters Izvoarele de apa minerala Selters la 67,76 km. Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 55,49 km. Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Manastirea Sfanta Olga Manastirea Sfanta Olga la 69,87 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 54,62 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 51,42 km. In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.