Localitatea Sant (judetul Bistrita-Nasaud) Resedinta: Sant. Denumire maghiara: Újradna. Denumire germana: Neu-Rodna. Alta denumire: Neurodenau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sant, judetul Bistrita-Nasaud

Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 41,46 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 46,51 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 46,54 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 42,58 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 34,13 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Varful Omu Muntii Suhard la 16,84 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 31,34 km
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 26,99 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Curmatura Tihu la 39,25 km
Curmatura Tihului
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 25,31 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Varful Bistriciorul la 36,26 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 45,57 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 49,84 km
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 23,89 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 19,39 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Cheile Zugreni Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 6,54 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 41,48 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 35,08 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani la 40,32 km
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 50,59 km. Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Biserica Scroafei Dipsa la 62,64 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Burgberg Batos la 62,26 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Ulita copilariei Toplita la 64,59 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 54,52 km. Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 64,69 km. La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Izvorul Borcut Bilbor la 56,59 km. Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Cuptor de ars var Darmoxa la 56,85 km. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Piatra Runcului Masa Talharului la 57,9 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.