Localitatea Otelu Rosu (judetul Caras-Severin) Resedinta: Otelu Rosu. Denumire maghiara: Nándorhegy. Denumire germana: Ferdinandsberg.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Otelu Rosu, judetul Caras-Severin

Taul Custura Mare Muntii Retezat la 48,43 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 33,84 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Campusel la 49,07 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 34,22 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 49,23 km
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 19,16 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 13,76 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Pietrele Cohului Pietroasa la 33,48 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 42,86 km
La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic.
Lacul Portii Muntii Retezat la 42,95 km
Taul Portii
Locul fosilifer Apadia la 28,86 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 22,27 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Cheile Armenisului Armenis la 33,56 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 38,53 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Rezervatia Groposu la 32,69 km
Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Maru la 8,49 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
[ Sus ↑ ]
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat
Cantonul silvic Campusel - Muntii Retezat la 49,14 km
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat la 49,73 km
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 67,47 km. Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 59,14 km. Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 68,95 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric.
Izvorul si stancariile de la Camana la 69,03 km. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 61,71 km. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 50,08 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Ruinele abatiei benedictine Bulci la 58,27 km. Ruinele manastirii benedictine se afla la nord - nord-vest de satul Bulci, pe malul stang al raului Mures.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 68,59 km. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 50,42 km. Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.