Localitatea Slatina-Timis (judetul Caras-Severin) Resedinta: Slatina-Timis. Denumire maghiara: Temesszlatina. Alta denumire: Szlatina.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Slatina-Timis, judetul Caras-Severin

Lacul Portii Muntii Retezat la 46,47 km
Taul Portii
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 49,01 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Cheile Teregovei Armenis la 7,92 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Sfinxul Banatean la 47,71 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 31,06 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Campusel la 45,92 km
Acces: DN66A Petrosani - Uricani - Campu lui Neag - Campusel, drum asfaltat. Capusel - Am plecat intr-o plimbare cu familia pe aceasta vale si a ajuns si pe aici.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 24,75 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Cascadele Pietrele Va propunem traseul cel mai des folosit, pentru a ajunge in Retezat din nord.
Ansamblul de mori din Mehadica la 24,72 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Lacul Rades Muntii Retezat la 42,53 km
Taurile Radesului
Cheile Globului Globu Craiovei la 29,83 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Izvorul si stancariile de la Camana la 42,76 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 49,62 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 17,97 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 33,78 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 18,47 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Caras - Muntii Aninei
Cetatea Caras - Muntii Aninei la 31,36 km
Cheile Carasului - Muntii Aninei
Cheile Carasului - Muntii Aninei la 31,52 km
Cheile Susarei Sasca Montana la 61,27 km. Cheile Susarei, sau Cheile Valea Morii, este arie protejata, rezervatie naturala inclusa in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 59,44 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Cascada Beusnita Cascada Beusnita la 52,31 km. Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Cascada Beusnita - Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Pod natural pe Cerna la 55,34 km. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Pietrele Cohului Pietroasa la 62,66 km. Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 56,85 km. La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 64,76 km. La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.