Localitatea Var (judetul Caras-Severin) Resedinta: Obreja. Denumire maghiara: Mészfalva. Alta denumire: Vár.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Var, judetul Caras-Severin

Castrul Roman Tibiscum la 9,29 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Sfinx Crivina de Sus la 45,3 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Pasul Porta Orientalis Domasnea la 38,72 km
Pasul Porta Orientalis se afla la nord de satul Domasnea, pe cumpana apelor.
Cheile Carasului Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 25,76 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Valul de pamant de la Bucova la 29,47 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Cheile Armenisului Armenis la 25,44 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 15,83 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019.
Lacul Gales Muntii Retezat la 47,68 km
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 46,36 km
Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Lacul Rades Muntii Retezat la 40,67 km
Taurile Radesului
Maru la 11,67 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 37,2 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Dealul Danila Ocna de Fier la 44,64 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 47,26 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 14,43 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica.
Complexul megalitic Muntele Mic la 16,66 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 11,88 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
[ Sus ↑ ]
Cetatea Caras - Muntii Aninei
Cetatea Caras - Muntii Aninei la 41,85 km
Cheile Carasului - Muntii Aninei
Cheile Carasului - Muntii Aninei la 42,17 km
Cotul cu Aluni Tismana la 63,25 km. Cotul cu Aluni - Tismana.
Podul turcesc Gradinari la 66,07 km. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Izvorul si stancariile de la Camana la 62,18 km. Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 55,31 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Podul roman Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 54,88 km. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Ochiul Beului Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 51,24 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
Castrul roman Bulci la 63,37 km. Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.