Localitatea Campia Turzii (judetul Cluj) Resedinta: Campia Turzii. Denumire maghiara: Aranyosgyéres. Denumire germana: Jerischmarkt. Alta denumire: Gyéres.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real dupa inregistrare/autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Campia Turzii, judetul Cluj

(detalii dupa autentificare)
6,42 km. Lavanda Garden Calarasi
6,83 km. Gradina Zoologica Turda
6,97 km. Baile Turda
7,11 km. Lacul Troacelor (Batranescu)
8,18 km. Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici.
8,36 km. Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare.
9,37 km. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se impleteasca armonios aici.
9,41 km. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
10,31 km. In anul 2023, plantatia din Grindeni poate fi vizitata in 2 weekenduri, 17-18 iunie, respectiv 24-25 iunie.
15,45 km. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.
15,94 km. A fost ridicata in anul 1939.
17,34 km. Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus
19,59 km. Sunt sapate de apele Vaii Borzesti in aceleasi formatiuni calcaroase jurasice, ca si Cheile Turenilor si Cheile Turzii.
19,82 km. Lacul Cojocna-Darvastau
20,13 km. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
20,25 km. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
20,27 km. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
20,31 km. Se pare ca este vorba de o constructie timpurie, cand inca caramizile romane nu erau folosite la alte constructii.
20,67 km. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile, in 2023 Zilele lavandei se tin intre 7-8 iulie.
[ Sus ↑ ]
20,78 km. Un singur loc de veci este intr-o stare mai buna, aici se afla monumentele funerare ale familiei Ecken.
22,29 km. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
22,56 km. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
22,7 km. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
23,31 km. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
24,89 km. Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului
25,69 km. Lavanda Muresan Saulia
26,25 km. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita.
28,01 km. Biserica lui Stefan cel Mare Feleac
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.